keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Sheet mask - Viipaleina vai kokonaisena?


Sheet maskit, eli kangasnaamiot olivat yksi kosmetiikkagenren juttuja, joista innostuin viime vuonna. Voisin sanoa, että tämä ryhmä on tullut jäädäkseen omiin ihonhoitojuttuihini :) Erilaisia sheet maskeja on tullut kokeiltua jo useampiakin ja kaikki ovat vaikuttaneet enemmän tai vähemmän hyviltä, pienillä eroilla. Eli tänään juttua kangasnaamioista :)

Kocostar Tomato Slice Mask Sheet 

Inci: Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Spirulina Platensis Extract, Copper Tripeptide-1, 1,2-Hexanediol, Acetyl Hexapeptide-8, Xanthan Gum, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Carbomer, Salicornia Herbacea Extract, Phragmites Communis Extract, Buddleja Davidii Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract,  Caprylyl Glycol, Illicium Verum Fruit Extract, Allantoin, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Disodium Edta, Parfum


Kocostarin tapaus on hieman tavanomaisesta kokonaisesta kangasnaamiosta poikkeava. Paketissa on nimittäin kangasnaamio... viipaloituna :) Aluksi hieman mietiskelin, että mikä ihmeen idea tässäkin muka on? Eihän viipaleilla voi hoitaa koko nassukkaa edes. Myöhemmin sitten keksin parikin hyvää postiivista puolta viipaloidussa naamiossa.


Kuva: Beautypopup
 
Kocostarin viipalenaamioihin kuuluu tomaattinaamion lisäksi useampi muukin, kuten kurkku, meloni- ja kiivinaamiot. 


Kocostar Slice Mask Sheet sisältää 2 arkkia, jossa on yhteensä 12 hieman erikokoista viipalenaamiota. Tomaattiversiossa on tehokkaita humektantteja, kuten glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Incissa viidentenä on tomaattiuute. Muutamat anti-agevaikutteiset peptidit ovat mukana myös, ja samoin kirkastavaa papaijauutetta.
Viipaleet on helppo asetella iholle ja ne pysyvät iholla valumatta. Huomasin, että tällainen viipalenaamio on varsinkin parran omaavilla ihan kätevä. Sellainen perinteinen kangasnaamio voi olla parrakkaalla naamalla hieman hankala saada kiinnittymään ihoon, juuri siellä karvaisilla alueilla. Viipalenaamion toinen nerokkuus on se, että sekaihoinen voi lätkiä näitä viipaleita kuiville alueille ja laittaa t-alueelle esim. savinaamion ^_^ Ai niin ja sitten keksin vielä leikata yhden viipaleen saksilla kahtia ja siitähän sai oikein näppärät tehohoidot silmänalusille.

Ja Kocostarin tulokset iholla? Ei mitään moitittavaa, sama ilmiö kun muilla kokeilemillani sheet maskeilla. Iho on tehokosteutettu ja uurteet kaikkoavat lähes näkymättömiin. Toimi aivan erityisen hyvin sy-iholla.


Académie Masque Hydratant Intensif


Académielta on myös saatavilla oma sheet maskinsa. Se kulkee nimellä Masque Hydratant Intensif ja on siis ihan perinteinen kokonainen kangasnaamio, ilman mitään viipalointia. Naamion materiaalina on käytetty bioselluloosaa johon on imeytetty mm. pienimolekyylistä hyaluronihappoa, kosteutta sitovaa sodium PCA:ta, aloe veraa ja niasiiniamidia.

Académien tapauksessa huomasin heti, että se on juuri "sopivasti märkä". Ei siis sellainen ärsyttävästi valuva, joka sotkee joka paikan ja valuu ympäri kaulaa. Liian märkä kangasnaamio on ihan mega-ärsyttävä :D

Académien kangasnaamio oli siis erityisen käyttömukava ja myös helppo levittää, eikä pysyvyydessäkään ollut mitään moitteen sijaa. Tuloskin oli sitä takuuvarmaa, eli tämäkin häivytti uurteet pois. Toki tämäkin vain hetkellisesti, niin kuin kaikki kangasnaamiot :) Académien, kuten muidenkin kokonaisten kangasnaamioiden kanssa oli se sama probleema, ettei sitä saanut tarrautumaan kiinni leukaperiin, mutta sille ei voi mitään. Kangasnaamiot on kyllä suunnattu erityisesti sileänaamaisille ^_^Sasimi Aloe Renewal Hydrating Mask


Thaimaasta ostin muutamia kangasnaamioita ja kuten aiemmin kerroinkin, paikallinen Lanta Mart suorastaan pursusi erilaisia kangasnaamioita ja valinnanvaikeutta todellakin oli.

Sasimin Aloe Renewal Hydrating Mask maksoi vaivaisen euron ja heitin sen ostoskoriin herkullisen incin vuoksi. Sasimissa on incin alkupäässä allantoiinia, hyaluronihappoa, E-vitamiinia, kollageenia jne.

Sasimi olikin sitten eriskummallinen tapaus. Ensinnäkin tästä brändistä ei löydy oikeastaan mitään tietoa googlaamalla, joka on hyvin outoa? eBaystakin Sasimin myyjiä löytyy ihan vain pari kappaletta. Sasimin kangasnaamio oli myös ensimmäinen, jossa oli mukana kiinnitetyt silmälaput! Eli ne läpät oli mahdollista kääntää silmäluomien päälle vaikuttamaan. Skippasin tämän vaiheen, koska en tosiaan jaksa olla sokeana 15-20 minuuttia :D Sasimi oli melkoisen märkä rätti, mutta se kolmas kummallisuus tämän kohdalla oli se, että se kuivahti vaikutusaikana melkein koppuraiseksi :)
Kummallisuuksista huolimatta myös Sasimi taikoi ihosta hyvännäköisen.Kocostar Tomato Slice Mask Sheet löytyy esim. Sokokselta tai Beautypopup-verkkokaupasta (4,90€)

Académien Masque Hydratant Intensif löytyy Rohdos-alan verkkokaupasta (14,63€)

Sasimin Aloe Renewal Hydrating Mask löytyy eBaysta (2,82€)

Kocostar ja Académie pr-näytteitä.


Oletteko te huomanneet eroja kangasnaamioissa?


2 kommenttia:

  1. Itse pidän enemmän kokonaisista naamioista kuin viipaleista, makuasioitahan ne kyllä ovat :) jotenkin viipaleista jäi vaan vaisu fiilis, kokonaisesta "märästä rätistä" sai sen kunnon tehohoidon iholle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo makuasioita ja itsekin ehkä sitten laitan mieluummin kokonaisen kangasnaamion :) Kocostarin tyyppiset viipalenaamiot onkin ehkä suunnattu enemmän sellaisille kosmetiikkahifistelijöille? :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)