tiistai 27. helmikuuta 2018

Sebastian Professional Twisted - Kiharoille hiuksille


Tänään jutun aiheena vähän hiustenhoitoa.Heh, mutta hieman poikkeavasti kiharoiden hiusten hoidosta. Nyt joku varmaan heti ihmettelee, koska eihän mulla edes ole kiharat hiukset :) Aina joskus pr-materiaalien joukossa tulee tuotteita, joista ensifiilikset on "Enhän mä nyt näistä voi mitään kirjoittaa, kun ei nämä sovellu ollenkaan mulle". Juuri tällaisia fiiliksiä herätti aluksi Sebastian Professional Twisted- sarja. Kyseessä on tyyriimpi kampaamotasoinen sarja, joka on siis suunnattu kiharoille hiuksille. Purkit kököttivät aikansa käyttämättömänä. Sebastianin tuotteet olen kuitenkin aiempien kokemuksien mukaan todennut erityisen laadukkaiksi ja toimiviksi. Niinpä uteliaisuus vei voiton ja otin nämä käyttöön jokunen aika sitten. Ja laadukkaitahan nämä olivatkin ja mietin voisinko näistä kasata kokoon jutun toisenlaisesta näkökulmasta, vaikka en kikkurapää olekaan ^_^

Sebastianin Twisted sarja lupaa hiuksille Flexi-ALG- yhdisteen myötä elastisuutta ja kosteutta. Ja edellä mainitun voinkin ihan allekirjoittaa. Twisted linjaan kuuluu;  shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, muotovaahto, muotoilusuihke ja muotoiluvoide.


Sebastian Professional Twisted Shampoo 250ml (n. 30,50€)


Shampoossa, kuten muissakin Twisted linjan tuotetteissa on raikas, puhtaan saippuamainen tuoksu. Shampoo on koostumukseltaan aika paksua ja myöskin erityisen riittoisan oloista. Shampoo vaahtoaa runsaasti ja kermavaahtomaisen kuohkeasti mm. sulfaattien voimin. Shampoon olemus on aika luksusmainen, mitä voikin 30 euron shampoolta odottaa. Shampoo pesee tehokkaasti, mutta tuntuu samalla selkeästi hoitavalta. Shampoon merkille pantavin ominaisuus on sen selvittävyys. Shampoo ei pese hiuksia ollenkaan takkukasaksi, vaan sormet saa vietyä pituuksien läpi täysin vaivatta.
Sebastian Professional Twisted Hoitoaine 250ml (n. 34,50€)


Hoitoaineen koostumus on paksuhkon voidemaista, joka levittyy hiuksiin mukavan liukkaasti. Hoitoaineen vaikutusajaksi on määritelty 2-3 minuuttia.

Incin alkupäästä löytyy hiusta selvittää rasva-alkoholia ja kvattia ja kolmantena raaka-aineena tehokkaasti hoitavaa sheavoita. Incin puolivälistä bongaan yhden silikonijohdannaisen (PG amodimethicone). Huuhteluvaiheessa hiuksissa voi tuntea erityisen hyvin hoidetun tunteen. Myös hoitoaineen selvittävät ominaisuudet tuntuisivat olevan huippuluokkaa. Ottaen huomioon että hoitoaine on niin vähäsilikoninen, hiukset tuntuvat yllättävän liukkailta huuhteluvaiheessa. Liekkö shampoon ja hoitoaineen yhteisvaikutuksen lopputulos, mutta huomasin myös hiusten föönausvaiheessa erityisen positiivisen ilmiön. Omat pituuteni yleensä hieman takkuuntuvat siinä vaiheessa, kun niitä alkaa kuivaamaan hiustenkuivaajalla. Toisin on ollut nyt. Kuivausvaiheessa hiukset ovat edelleen hämmästyttävän selvitetyt, eivätkä niin takkuiset. En ole aiemmin muiden hiustenhoitosarjojen kanssa kohdannut tällaista ilmiötä! :)
Sebastian Professional Twisted Hiusnaamio 150ml (n. 43,90€)


Totta puhuen ihan ekana kokeilin Twistedin hiusnaamiota, sattumoisin kun oli hiusnaamioista pulaa ^_^ Tämä hiusnaamio olikin varsinainen syypää, miksi otin sitten vielä nuo edellä mainitut tuotteet käyttöön. Hiusnaamio on nimittäin ihan hurjan hyvä.

Myös hiusnaamiossa on vaikuttavina aineina rasva-alkoholia, sheavoita, ja glyseriiniä höystettynä parilla silikonilla. Koostumus on jämäkän voidemaista ja levittyy hiuksiin ongelmitta. Purkista en löytänyt mistään vaikutusaikaa mainittuna, mutta olen tätä muhitellut yleensä n. 10 minuuttia. Hiusnaamion pois huuhtelu sujuu myös ihan ongelmitta.

Hiusnaamio selvittää hiukset erittäin hyvin ja hoitsikkaa ei ole lainkaan tarve lisätä tämän jälkeen. Twisted hiusnaamion ykkösjuttu on sen hiusta pehmentävä ominaisuus. Hiusnaamion jäljiltä pehko tuntuu ihan huippupehmeältä. Kaikenlainen karheus ja kuivuus on tipotiessään. Ihan huippuhyvää tavaraa tässä purkissa ^_^

Testipaketissa oli mukana myös Twistedin  Muotoiluvaahto (200ml/ n. 32,50€) ja Muotoiluvoide (145ml/ n. 36,90€).


Muotoiluvoide ei inspiroinut kokeilemaan, hieman vierastan tätä ryhmää hiustenmuotoilussa ainakin tällä hetkellä kun letti on niin pitkä. Kuitenkin halusin kokeilla muotoiluvaahtoa. Muotoiluvaahto lupaa pitää sähköisyyden hallinnassa ja lisätä joustavuutta ilman tahmeutta tai karheutta.

Muotoiluvaahtokin tuntui käytössä tosi miellyttävältä. Se ei tosiaan jätä ollenkaan tahmeutta hiuksiin ja ei myöskään minkäänlaista karheutta tai "koppuraisuutta". Se antaa hiuksille hyvin kevyesti rakennetta ja tuuheutta ja myöskin kevyesti pitoa.Summa summarum:

Vaikka mulla ei ole olekaan kiharat hiukset, niin jos mä jotain kiharasta hiuslaadusta ymmärrän, niin nämä voisivat olla ihan nappituotteita. Varsinkin luonnonkihara hius on usein kuiva, ja Sebastian Professional Twisted sarja nimenomaan kosteuttaa ja erityisesti pehmentää hiusta tehden siitä elastisemman. Oma lettini on ollut näiden käytön myötä erityisen hyvässä kunnossa ja edelleen sen pehmeyden tunteen nostaisin erityisesti esille ^_^ Käytän nämä innoissani loppuun. Terveisin piikkilankatukka :)


Sebastian Professional tuotteita löytyy kampaamoista ja esim. Sokokselta.

2 kommenttia:

  1. Mulle, joonakselle ja mirolle😀😀 arvaa kuka kommentoi 😂

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)