maanantai 13. marraskuuta 2017

Whamisa - Jotain uutta ja erilaistaKorealaista kosmetiikkaa, eli K-Beautya onkin tullut täällä blogin puolella jo hieman käsiteltyä. Mutta joko korviinne on kantautunut brändi nimeltä Whamisa?  Whamisa on korealaista kosmetiikkaa, mutta myöskin samalla ensimmäinen BDIH-sertifioitu luonnonkosmetiikkaa oleva korealainen sarja.
Whamisan tapauksessa yli 10 vuoden tutkimus- ja kehitystyön tuloksena syntyi tuotteet joissa on hyödynnetty fermentointia, luonnollisia säilöntämenetelmiä ja vedettömiä tuotekoostumuksia.

Mutta mikä ihmeen fermentointi? Fermentoinnilla tarkoitetaan maitohappokäytettyjä ainesosia. Fermentoidut ainesosat taas sisältävät korkeammat määrät antioksidantteja ja muita ravintoaineita, verrattuna ei-fermentoituihin ainesosiin. Samainen käymisprosessi tuottaa kaiken lisäksi muita iholle hyödyllisiä ainesosia, kuten aminohappoja. Eikä siinäkään vielä kaikki, lisäksi fermentointi auttaa myös raaka-aineita pilkkoutumaan helpommin imeytyviksi ainesosiksi, jolloin iho luonnollisesti hyötyy extraa.

Miltä kuulostaa? Mun mielestä ihan super mielenkiintoista, ja vähintäänkin kutkuttavaa  ^_^

Sain itse Whamisan maahantuojalta kattavan paketin tuotteita, joista kirjoittelen nyt seuraavaksi fiiliksiä. Testissä oli sekä miesten tuotteita, että naisten tuotteita, mutta itse koin nämä kaikki testaillut tuotteet ihan unisex-kategoriaan meneväksi. Luvassa Whamisa-hehkutusta ^_^

Whamisan perusteellisia incilistoja voi käydä uteliaat tutkimassa täällä*.Vasemmalta oikealla: Puhdistusaine, kasvovesi ja kosteusvoide


Hauskasti yleispuhdistusaineeksi (pakkauksen suomenkielinen etiketti) nimetty all-in-one tuote tuoksuu ihan Spritelle, siis sille limsalle ^_^ Tuoksu on mun mielestä kovin onnistunut. Putsarissa on käytetty erittäin mietoja tensidejä, mutta se vaahtoaa silti todella ruhtinaallisesti. Toimii näin ollen erittäin pätevästi hiusten pesemisessä, mutta samalla myös kropan pesemisessä. Vaikka tämä onkin vaahtoava putsari, se ei tunnu myöskään kasvojen pesussa ollenkaan kuivattavalta. Yllättäen koin tämän itseasiassa hieman jopa kosteuttavaksi tuotteeksi kasvojen pesussa. Ensivaikutelmat Whamisasta olivat tämän pohjalta todella hyvät. 

 

Whamisa Organic Skin/Root for man Kasvovesi 150ml* (37,90€) 

Raikkaan tuoksuisen kasvoveden pohja on bambu- ja aloeuutteissa. Mukana on myös alkoholia (2%) mutta tämä ei ole tuntunut käytössä mitenkään kuivattavalta, tai muutenkaan iholle epäedulliselta. Kasvovesi on tuntunut käytössä erittäin hyvin kosteuttavalta. Yleensä en suosi jyrkästi ollenkaan alkoholipitoisia kasvovesiä omalla ihollani, mutta tässä on varmaan ensimmäinen poikkeus, joka tuntuu iholla vain hyvältä. Liekö syinä vedetön superhoitava koostumus ja onnettoman pieni alkoprosentti? Putelin sisällä kasvovedessä muuten lilluu kasvinlehti (bambu?).  Peukku tälle ^_^


Myös kosteusvoide on bambu- ja aloeuute pohjainen. Hoitavuutta tuovat oliivi-, hasselpähkinä- ja arganöljy, sekä sheavoi. 

Kosteusvoiteen koostumus on fluidimainen ja todella kevyt. Ja jotenkin tosi raikastava. Voide ei tunnu ollenkaan rasvaiselta, mutta sitäkin enemmän todella kosteuttavalta. Tämä on ollut käytössä iso lemppari Whamisalta (Melkein kaikista testituotteista on totta puhuen tullut lemppareita :D) . Kosteusvoide tuntuu kyllä jotenkin todella erilaiselta "normaaleihin" kosteusvoiteisiin verrattuna. 


Ja sitten fiiliksiä testiin saamistani minikokoisista tuotteista.Whamisa Toner Original* 120ml (41,90€)

 

Toner Original on se tuote, joka aiheutti aivan erityisen suurta ihastumista. Tuotetta on tarkoitus kerrostaa iholle vaatimattomasti 7 kerrosta - ideana todellakin syväkosteuttaa iho. Myönnän, että en todellakaan ihan joka kerta ole jaksanut kerrostaa kokonaista 7 leijeriä, se kun vie oman aikansa. Olen nimittäin tämän kanssa kokenut niin, että vähempikin riittää.  Paras tulos kuitenkin tulee seitsemällä kerroksella (tuntuu, että iho voisi silti hörppiä vielä lisääkin tätä).

Toner on koostumukseltaan nestemäistä, mutta selvästi paksumpaa kuin vesi, ihan geeliksikään tätä en luonnehtisi. Tätä on myös tarkoitus ihan sormin painella tai taputella iholla ne kerrokset. Tätä ei kannata hölvätä turhaan mihinkään vanulappuun, tai homman idea menee metsään. Tonerin voisi suomentaa helposti kasvovedeksi, mutta hoitoneste on tämän kohdalla pätevämpi käännös.

Olen saanut huikeita tuloksia ihan vain jo viidellä kerroksella. On hassua huomata miten paljon iho pystyykään imemään sisäänsä kosteutta. Erityisesti tällä tuotteella saa sen Koreassa suositun kasteisen lookin iholle. Todellakin siis saa, piste ^_^ 

Muuta huomion arvoista tämän käytön suhteen on ollut se, että runsaalla kerrostamisella ihon pinnalta katoavat pienet uurteet ja ne vähän syvemmätkin pehmenevät huomattavasti! Iho tuntuu kerrostamisen jälkeen todella täyteläiseltä, eli se on plumped up. Ai niin, ja tuntuu, että nenän mustapäät ja "rösöisyys" ovat kadonneet suuremmilta osin. Mulla on todella vahva epäilys, että tämä Whamisan tuotteista on juuri se syypää näihin positiivisiin muutoksiin. Tässä aineessa tekee mieli kylpeä :D

Tästä hoitonesteestä on myös koostumukseltaan vieläkin hoitavampi Deep Rich*- versio, joka on erityisesti kuivalle iholle.

 

Whamisa Eye Essence - Silmänympärysvoide 40ml* (41,90€)

 

Sy-iholle suunnattu essencen (hoitotiiviste) koostumus on tässä hoitotiivisteille tyypillisesti hyvin kevyt, hieman maitomainen/emulsiomainen. Koostumus tuntuu niin kevyeltä, että sen voisi olettaa hulahtavan ihoon välittömästi. Tuote jää kuitenkin pieneksi hetkeksi pyörähtelemään iholla valkoisena kerroksena, kunne imeytyy yhtäkkiä täydellisesti. Loistava sy-ihon lisäkosteuttaja, josta varsinkin  kuivan sy-ihon omaavaa varmasti hyötyy. Jättää kosteutetun tunteen sy-iholle ilman rasvaisuuden tunnetta. Eye Essenceä voi käyttää myös koko kasvoilla seerumin roolissa. 


 
Puhdistusöljy on mukavan kevyen tuntuista ja kevyen juoksevaa. Täydellinen vastakohta sellaisille tahmaisen paksuille puhdistusöljyille. Myös puhdistusöljyssä on raikas tuoksu. Tätä on tarkoitus käyttää kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä osassa. Pelkästään jo tällä iho tuntuu puhdistuvan oikein hyvin (niinkuin aina öljypohjaisilla putsareilla) ja koska öljy emulgoituu veden kanssa ja täten huuhtoutuu täydellisesti pois, tuntuu ettei toisen vaiheen putsaria enää ihan välttämättä tarvisi edes :) Tykkään tästäkin tuotteesta tosi paljon ^_^ 

Rasvoittuvan ihon omaavana, tämä tuote kiinnosti aivan erityisesti. Sebum Treatment lupaa hillitä ihon kiiltoa omena- ja teelehti-uutteilla. Tässäkin on taas aivan mahtava koostumus. Todella juoksevan maitomainen emulsio, tuntuu erityisen raikastavalta iholla. Hulahtaa ihoon ihan leikiten. Ja kuten muissakin Whamisan tuotteissa, tässäkin pääosassa on superkosteuttava ja raikas tunne. Rasvaisuudesta ei tietoakaan. Testijakso lienee liian lyhyt sanomaan tämän varsinaisia vaikutuksia, mutta ihan kuin tämä aavistuksen hillitsisi ihon kiiltelyä. Ja vaikka ei toimisikaan varsinaisessa tehtävässään, niin tätä voisin huljutella nassuuni loppuelämän. Mulle tätä 100 litran tonkka, kiitos ^_^

 

 Whamisa Lotion Double Rich - Kosteusemulsio 120ml* (38,90€)

 

Lotion Double Richin koostumus on jälleen kevehkö, mutta selkeästi voidemaisempi ja tuhdimpi verrattuna miesten lotion versioon. Tämä on suunnattu kuivalle ja normaalille iholle. Voidepohjana on aloeuute, hasselpähkinäöljy, sheavoi ja oliiviöljy. Postaus menee nyt jankutuslinjalla, mutta tämänkään tunnusta iholla ei voi keksiä valitettavaa. Erittäin miellyttävä ja tehokkaasti kosteuttava koostumus. Täysikokoinen tuote on pakattu pumppupulloon. Sen sijaan tästä minikokoisesta pakkauksesta keksin valitettavaa. Tuotteen koostumus on kuitenkin sen verran paksua, että se ei valu pullosta ulos ja pulloa ei pysty myöskään puristamaan. Eli tuotteen ulos saaminen pakkauksesta tuottaa päänvaivaa.

 

Whamisa Organic Flowers Water Cream Natto Gum 50ml* (38,90€) 

 

Water Cream jatkaa samalla tutulla, miellyttävän koostumuksen omaavalla linjalla. Voiteen vedetön inci alkaa riisi- ja aloeuutteilla, joita seuraa porkkanaöljy. Näitä Whamisan raaka-aineluotteloita ei voi kuin fanittaa ja ihastella. Ainakin tällaiset asiaan vihkiytyneet tyypit :D Water Cream on syväkosteuttava tuote, joka on suunnattu erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle, mutta se sopii muillekin ihotyypeille. Syväkosteuttavuus on helppo taaskin allekirjoittaa. Olen tykännyt taputella tätä samalla myös sy-iholle :)

 Whamisan shampoo oli - ylläripylläri- myös varsin mainio kokemus. Sen koostumus on riittoisaa ja se muodostaa muhkean ja tiiviin, kermaisen vaahdon. Shampoon pesutehot ovat sen verran hyvät, että latvat selvittävä hoitoaine on tarpeen. Testaamani shampoo on rasvoittuville hiuksille. 
  
No sitten muuttuukin ääni kellossa. Tämä oli Whamisan testituotteista, se joka ei toiminut mulla sitten yhtään. Hair Treatment on kuvailtu vahvistavaksi ja hoitavaksi hoitoaineeksi kaikille hiustyypeille. Incihän on ihastuttavan näköinen tässä, niinkuin kaikissa Whamisan tuotteissa, mutta kun ei toimi niin ei. Hoitsikka levittyy hiuksiin vaivatta, mutta vaikutusajan jälkeen hiuksia huuhdeltaessa tuli ongelmia. Omissa hiuksissani Whamisa-hoitsikan selvitystehot olivat aivan olemattomat. Ei toimi mun tukassa sitten alkuunsakkaan. Luonnonkosmetiikan hoitoaineet ovat vähän arpapeliä, ja tällä kertaa arpaonni ei suosinut.

 

 

Kuva: Koreanqueens.com

 

Huh, tulipas tästä pitkän tuntuinen postaus, toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti :D Pr-materiaalia vielä jäi testattavaksi Whamisan osalta, mutta en ole vielä niihin kerinnyt tutustua ollenkaan ja postaus olisi venynyt muutenkin ihan överipitkäksi. Mutta aika suurella todennäköisyydellä palaan vielä Whamisaan. On sellainen vahva kutina, että tästä aiheesta tekee vielä mieli kirjoittaa. 

Whamisa ihan todella tuntuu hyvin erilaiselta ihonhoitosarjalta, verrattuna moneen  muuhun. Olen Whamisaa käyttäessä jopa ollut epä-motivoitunut lopettamaan testijakson siirtyäkseni testaamaan uusia tuotteita. Näin mulla on käynyt tosi harvoin! :D Näin sattuessa tietää, että on oikeasti löytänyt jotain sellaista, mitä oma iho rakastaa. Ja mikä on tehokasta!

Whamisaa voi tilata mm. maahantuojan verkkokaupasta Natural Goods Companylta ja Jolielta*.  Myös Biodellyltä löytyy Whamisan tuotteita, ja Biodellyn valikoimassa on myös minikokoisia tuotteita edulliseen hintaan (5-10€).  Koska Whamisa on hintatasoltaan hieman arvokkaampaa, on hienoa, että tarjolla on myös edullisen hintaisia minikokoja kokeiltavaksi ^_^

Edit. Ja pahoittelut hieman kummallisesta tekstin muotoilusta. Blogger oli tätä tekstiä kirjoittaessa erittäin hankalalla tuulella ja ainakin mobiilinäkymässä linkit ja teksti on paikoitellen sekavan näköistä, enkä onnistunut niitä korjaamaan :/

 

*mainoslinkki

 

Miltä Whamisa Kuulostaa? Herättääkö kiinnostusta?


 

 

 

 

5 kommenttia:

 1. Laitoin ylös aika vasta Whamisan green tea clay mask- naamion, koska kuulin sen olevan todella hyvä, mutta en löydä sivustoa josta sitä voisi tilata Suomeen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta naamiosta en ole kuullutkaan, ilmeisesti Whamisaa ei maahantuoda Suomeen ihan kokonaisuudessaan. Tuota kyseistä naamiota ei näyttänyt löytyvän edes eBaysta pikaisella silmäyksellä.

   Poista
 2. Sain I Love Me -messuilta joitakin näytepussukoita Whamisan tuotteista. Pitääkin kaivaa ne esiin:) Kiitos kattavasta postauksesta:)

  VastaaPoista
 3. Whamisa on ollut mulle ensimmäisistä kokeiluista alkaen täyttä rakkautta! <3 Luulenpa, että mun blogiin ilmestyy myös aika yltiöpositiivinen postaus jossain vaiheessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele sun Whamisa-rakastumista :D Odotan innolla sun postausta Whamisasta ^_^

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)