keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Fokuksessa Niasiiniamidi
Acon Stay Soft Hands- käsivoide nappasi mielenkiintoni, kun tutkailin käsivoiteen raaka-aineita.  Incin kolmantena raaka-aineena on nimittäin niasiiniamidi, joka B3-vitamiininakin tunnetaan. Mutta miksi se sitten on kiinnostava raaka-aine? Niasiiniamidi on tutkimusten mukaan kovinkin hyödyllinen ainesosa ihonhoitoa ajatellen. Niasiiniamidi tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa ja saattaa hillitä näppyjen ilmaantumista iholle. Niasiiniamidista voi olla myös hyötyä punoittavan ihon hoidossa, samoin kuin epätasaisen sävyisen ihon hoidossa. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tämän ainesosan sanotaan hälventävän juonteita ja ryppyjä. Myös Paula Begoun tuumailee tämän kyseisen ainesosan olevan "best"- kategoriaa. Aikamoinen ihmevitamiini siis :)
Inci: Aqua, dicaprylyl carbonate, niacinamide, glycerin, behenyl alcohol, ethylhexyl stearate, myristyl myristate, propanediol, polyglyceryl-6 stearate, diglycerin, hydrogenated vegetable oil, glyceryl stearate, propylene glycol dibenzoate, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, limnanthes alba seed oil, sodium ascorbyl phoshate, hydrolyzed vegetable protein, ethylhexyl triazone, tocopheryl acetate, polyglycerin-3, polyglycerin-6 behenate, tocopherol, citric acid, ethylhexylglycerin, sodium benzoate, potassium sorbate, phenoxyethanol, parfum.


Acon käsivoide lupailee näkyvästi hälventää käsien iholta ikääntymisen merkkejä, eli pigmenttiläiskiä ja ryppyjä. Omilla kätösilläni ei vielä ikääntymisen merkkejä näy, eli vaikutuksiin en osaa ottaa kantaa.

Niasiiniamidin lisäksi Acon käsivoiteesta löytyy valkohilpansiemenöljyä, ja stabiloitua C-vitamiinia, joista jälkimmäisenä mainittu on aina erinomainen ainesosa ihonhoidossa :)  Acon mainitaan sisältävän myös UV-suojan, mutta suojakertoimesta ei ole mainintaa. UV-filtterin incilistan sijainnista päätellen kuitenkin olettaisin suojakertoimen olevan matalaa tasoa.
Stay Soft Hands- käsivoiteen koostumus on oikeastaan aika täydellinen päiväkäyttöä ajatellen. Käsivoide on kaukana paksusta jankista. Se on miltei vesimäisen kevyt koostumukseltaan. Loistava niitä kuluttajia ajatellen, jotka inhoavat hitaasti imeytyviä ja rasvaisen tunnun näppeihin jättäviä käsivoiteita. Aco on nimittäin tällaisten vastakohta. Se imeytyy ihoon todella nopeasti ja ei jätä iholle mitään rasvaisia fiiliksiä. Acon jättämää tuntua iholla voisi kuvailla melkein jopa mattaiseksi. Korppukäsille Acon hoitotehot saattavat olla riittämättömät.

Acon käsivoiteen tuoksu on sellainen hyvin tavanomainen, raikas ja ei kovinkaan voimakas. Acon tuotteitahan löytyy apteekeista ja esimerkiksi Yliopistonapteekissa Stay Soft Hands- käsivoiteella on hintaa 9€/ 60ml.


*Aco pr-näyte.
2 kommenttia:

  1. Hyvä kun selvitit tuon, säästit minulta vaivan :D Joikin anti-age-linjan seerumissa on niasiini myös aika korkealla, ehkä tää on tuleva trendi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä kestä :D Joikia en ole vielä testaillut :) Olay on ainakin yksi sellainen markettisarja, jonka inceissä muistelisin niasiiniamidin olevan incissa melko korkealla.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)