perjantai 9. kesäkuuta 2017

Urtekramin pohjoiset marjat

Eihän siitä ole kuin tovi, kun luonnonkosmetiikan Urtekram lanseerasi Morning haze-sarjan apteekkeihin. Morning haze oli aika monen mielestä onnistunut kokonaisuus. Tuoksut ja puteleiden pakkausdesign keräsivät monelta kiitoksia. Myös mun mielestä sarja oli testaamieni tuotteiden perusteella erittäin pätevä, ja se tuoksu... Se oli mun nenääni napakymppi ^_^
Ja siispä Urtekramin seuraava liike oli tuupata uusi sarja myös marketteihin. Uusi Nordic Berries sarja on ulkoasultaan tuttua markettien Urtekramia ja silläkin ECOCERT-sertifikaatti. Tällä kertaa mennään violetilla asulla ja pohjoiset marjat ovat teemana. Nordic Berries koostuu kokonaisuudessaan tutuista tuotteista, jotka ovat tuttuja muistakin Urtekramin sarjoista. Sarja käsitää hiustenhoitotuotteet, dödön, käsisaippuan, vartalovoiteen ja suihkugeelin. Sain itse pr-toimistolta testiin sarjan shampoon, hoitoaineen sekä vartalovoiteen. 
Nordic Berriesin pohjoisten marjojen teemaan on valittu tyrni, mustikka ja karpalo. Äkkiseltään incejä katsomalla nämä vaikuttaisivat olevan melko samalla muotilla formuloituja kuin muutkin Urtekramin sarjat. Tietenkin marjauutteet vaihtelevat sarjakohtaisesti. Vertailin Nordic Berriesin ja Morning Hazen vartalovoiteiden incejä, ja vaikka inci ei olekaan lopullisen tuotteen tarkka resepti (vain suuntaa antava) ovat ainesosalistat alkupäistä hyvinkin yhteneväiset. Nordic Berries tuotteiden tuoksut ovat mielestäni makeahkon marjaisia. Ei yhtään hassumpi tuoksu :)

Nordic Berries Shampoo (6€/ 250ml)


Shampoosta ei löytynyt tietoa millaiselle hiustyypille se on ensisijaisesti suunnattu. Etiketissä kuitenkin lukee "repairing" eli siitä voisi päätellä, että huono kuntoisille hiuksille? Shampoo pesee kookospohjaisilla sulfaateilla ja miedommilla sokeripohjaisilla tensideillä. Pohjolan marjauutteiden lisäksi shampoossa on mm. hyaluronihappoa ja paju-uutetta, joka lupaa tasapainottaa hiuspohjaa.

Shampoo vaahtoaa mukavan runsaasti ja tuntuu ihan riittoisalta käytössä. Ei tarvitse tuutata puoli purkkia päähän, että saa kunnollisen vaahdon aikaiseksi. Huuhteluvaiheessa sormet saa joten kuten näppärästi vedettyä hiusten läpi, vaikka pientä kitkaa havaitsinkin. Shampoon pesutehot eivät siis ole ollenkaan sieltä takuttavimmasta päästä. Toimii mun hiuksissa ihan erilailla kuin Morning Hazen shampoo, jonka jälkeen ei sormia saanut hiusten läpi ilman väkivaltaa. Kyllä tämä toimii. Peukku. 

Nordic Berries Hoitoaine (6€/ 200ml)


Myös hoitoaineesta löytyy samainen repairing merkintä. Takakannessa onkin maininta, että auttaa korjaamaan kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Suurena Urtekram-fanina olisin luonnollisesti halunnut tästä tykätä, mutta tämä ei toiminut hiuksissani kovinkaan hyvin.

Hoitoaine ei tunnu hiuksiin levittäessä lainkaan tyyppillisen liukkaalta ja selvittävältä, mihin olen tottunut hoitoaineilta. Nordic Berriesin hoitsikassa ei olekaan käytetty hiuksia selvittäviä kvatteja, mikä on aika yleistä luonnonkosmetiikassa (poikkeuksia silti on). Luulen, että kvatittomuudesta johtuen tämä selvitti hiukseni vain välttävästi. Ei ne hiukset siis takkuun jääneet, sormet meni läpi mutta jäin kaipaamaan sitä liukasta, silkkistä tunnetta mitä hoitsikka parhaimmillaan jättää. Toimii ehkä optimaalisimmin lyhyemmissä hiuksissa.


Nordic Berries Vartalovoide (7,90€/ 245ml)


Vartalovoiteessa sitten lukeekin ihan selkeästi, että se on kuivalle iholle. Auts, "for dry skin" antaisi viitteitä että pullon nokasta saattaa tulla paksua jankkia. Mutta eipäs kuitenkaan. Incin alkupää on siis Morning Haze kroppavoiteen kanssa samiksia ja samoin on iholle jäävä tuotetuntu.

Vartalovoide hoitaa mm. megaravitsevilla oliiviöljyllä, sheavoilla sekä aprikoosiöljyllä. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja hexapeptide-11 toimittaa anti-ageroolia.

Nordic Berries vartalovoiteen imeytyminen ja tuntu on juuri sitä, mistä mä tykkään. Ei jää pyörimään iholle valkoisena niljana, vaan imeytyy erittäin rivakasti ihoon. Ei myöskään jätä tahmeutta tai öljyistä kalvoa ihon pinnalle. Iholle jäävä fiilis on vain pehmeä ja mukava. Tämänkin kanssa voi vaatteet heittää niskaan oikeastaan heti kun on itsensä voidellut. Iso peukku siis tälle.


Itseeni Nordic Berriesin testatut tuotteet kolahtivat 2/3, hoitoaine kun ei säväyttänyt. Oletteko jo ehkä ehtineet kokeilla Nordic Berriesiä tai löytyykö Urtekramin suosikkituotteet jostain muusta sarjasta?

 

4 kommenttia:

 1. Shampoo vaikuttaa hyvältä. Aiempi kokemus Urtekramin shampoosta oli varsin traumaattinen, heh;) Putelien ulkonäkö on paljon kivempi, kun on vähän värikkäämpää. Eikä fonttikaan näytä hirveän kömpelöltä nyt:) Just saying;)

  VastaaPoista
 2. Mun nenään näissä oli happamat marjatuoksut, paitsi vartalovoide oli makeampi, joka muutenkin nousi suosikikseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin toi vartalovoide oli suosikki, vaikka shampoossakaan ei mitään vikaa ollut :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)