tiistai 10. tammikuuta 2017

Tuoksuna kookos


Tuoksuja pohtiessani, ei tule mieleen toista sellaista, mikä jakaisi mielipiteitä niin rajusti kuin kookos. Mielipiteitä kookoksesta kysyttäessä, vastaus voi olla tyyliin "Kookos on aivan ihanaa, rakastan rakastan!". Tai sitten vastaus on toisesta ääripäästä "Hyi olkoon! En voi sietää, se haisee aivan *piiiiiiip*". Yleensä siis näin. Hyvin harvoin on tullut vastaan mitään neutraalimpaa mielipidettä. "Juu kookos on ihan ok". Se tapaa olla aina jyrkkä kyllä tai ei. Mikähän siinä on? Miksi kookos jakaa mielipiteet aina niin rajusti ^_^

Nytpä kuitenkin esittelen miesten tuoksun, jossa  vaikuttaa voimakkaasti kookos. Coconut haters, this is not for you :D


Ah, kookosta <3   

Tajusin tuossa yksi päivä, että eipä ole vastaan tullut hajuvesiä yhtäkään, jossa yhtenä nuottina olisi kookos. Siis ei yhden yhtäkään, ennenkuin nyt. Diesel Only the Brave Wild on sellainen.  Kookoksinen.
Kesällä 2014 lanseerattu Only the Brave Wild pullo on hauska. Pullo on tumma armynvihreän värinen, mattalasia ja nyrkin muodossa. Selkeästi nuorekas design. Nuorekasta meininkiä jatkaa myös pullon sisältö.

Tuoksua suihkauttaessa on heti selkeästi aistittavissa sitruksisuus ja raikkaus. Alkutuoksun pirteyden muodostavatkin sitruunaruoho, greippi ja mustapippuri. Only the Brave Wildissa on aistittavissa selkeästi myös pehmeää mausteisuutta jotka tulevat sydäntuoksun sisältämistä muskottipähkinästä, laventelista, pelargoniasta ja kumariinista.

Noin puolen tunnin kuluttua Only the Brave Wildin  lopputuoksun setripuu, vetiver, sammal sekä kookos alkavat olla läsnä. Lopputuoksussa kookos on erittäin dominoiva ja selkeimmin aistittavissa.
Tuoksu ei todellakaan millään lailla muistuta kauhukuvien aurinkorasvoja, vaan tässä tuoksussa kookos näyttäytyy hienostuneena ja kermaisena. Mukavan pehmeänä.

Tuoksussa on ilman muuta mukana kesää, mutta mielestäni jotkin kesäiset tuoksut saattavat sopia hurjan hyvin keskelle pimeintä talvea. Niin se on juuri tämän tuoksun kanssa. Ehkä se on tuoksun pehmeys ja lämpö, jotka tuovat lohtua talven keskelle. Tuoksuna tämä ei ole päälle puskeva vaan melko average, jotain miedon ja voimakkaan väliltä. Tuoksun pysyvyys on samaa kastia.


Kuten sanottu, tämä tuoksu tuskin ihastuttaa niitä, jotka kokevat kookoksen ällöksi. Mutta hei, te jotka hullaannutte kookosen tuoksusta, suosittelen lämpimästi tätä nuuhkaisemaan. Blogia lukeneet ihan varmasti tietää, että itse rrrrrrakastan kookoksen tuoksua ja tämä tuoksu oli löytö. Only the Brave Wild on tuoksuna kerrassaan ihastuttava ^_^

Diesel Only The Brave Wild  35ml/ 23€ ja 50ml/ 37,50€ sokoksilla.Sytyttääkö kookos?


8 kommenttia:

 1. Mä tykkään kookoksesta tuoksuna, suun kautta nautittuna en niinkään. :D

  VastaaPoista
 2. Kookos menee tuoksuna, kunhan siinä ei ole tunkkaista vivahdetta! En siis ole kookosrasvan ylin ystävä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että kookos voi olla joskus ainakin kosmetuotteissa todella tunkkaisen hajuinen. Se ei ole tuoksuna ehkä se helpoin :)

   Poista
 3. Mulla on Lidlin kookos shampoo nyt käytössä ja se menee kyllä vähän siihen tunkkaisuus kategoriaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Lidlillä on sellainenkin? Mä juuri viime viikolla nuuhkuttelin kaupassa Pirkan kookos-suihkugeeliä (ilmeisesti uutuus?) ja mun nenääni siinä oli hyvin onnistunut, aito kookoksen tuoksu.

   Muistan iHerbistä joskus tilanneeni muistaakseni Desert Essencen kookos-suihkugeelin ja se haisi ihan kammottavalle. Niinku siis ruumiille :D

   Poista
 4. Jos kookoksesta tykkää niin kannattaa tutustua Marc Jacobsin Man:iin tai Diptyquen Philosykosiin.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)