tiistai 31. tammikuuta 2017

Nokkosta iholle


Mun mielestä on aina tosi kiva paneutua tutkimaan jotain yksittäistä kasvia tai ainesosaa ja sen funktioita esim kosmetiikassa. Tiedon ahmiminen on kivaa ja pullautankin nyt ahmimani tiedon tähän postaukseen. Aiheena on nokkonen. Nokkosesta varmaan tulee ensimmäisenä mieleen jokaiselle ikäviä muistoja. Nokkonenhan polttaa. Minäkin olen pikkupoikana tipahtanut mökin ikkunasta paljas perse edellä nokkospusikkoon. Ei varmaan tarvitse erikseen kuvailla, miltä se tuntui :D Toisaalta äitini teki lapsuudessa nokkoslettuja (maku muistuttaa pinaattilettuja) ja ai että ne oli herkkua ^_^ Ei siis pelkästään polttelevia muistoja nokkosesta.

Nokkosta voi hyödyntää myös ihonhoidossa. Nokkosen käyttö kosmetiikassa on ehkä monille tutuinta hiustenhoidossa. Nokkosta löytyy usein rasvoittuvalle  tai hilseestä kärsivälle hiustyypille suunnatuista shampoista. Myös kasvojen ihoa voi hoitaa nokkosella.

Sain blogin kautta testiin Mádaran Nokkossuihkeen. Nokkosta sisältävää suihketta on ollut mukana kehittämässä Noora Shingler.

Hassua ajatella, että ihoa yleensä niin inhottavasti poltteleva kasvi voisi olla myös ihoa pehmentävä ja anti-inflammatorinen, eli tulehdusta rauhoittava. Nokkonen on myös erittäin vitamiinirikas, sisältäen A ,B, E ja K-vitamiineja. Nokkosesta löytyy myös hivenaineita, flavonoideja, klorofylliä (lehtivihreää) sekä sitruuna- ja piihappoja. Edellä mainittuja löytyy erityisesti nokkosen versoista. Nokkosen juuresta löytyy vielä parkkihappoja sekä steroleja.
  
Mádaran Nokkossuihke sisältää nokkosveden lisäksi nokkosuutetta ja aloe vera mehua. Nokkossuihke lupaa rauhoittaa, hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Ihossani ei ole nyt ollut mitään erityisempää rauhoitettavaa, mutta nuo muut suihkeen lupaukset voin allekirjoittaa. Mádaran Nokkossuihke toimii kuin tehokas kosteussuihke konsanaan ja tuntuu jopa semisti hoitavalta ja virkistävältä. Tuoksukin on varsin kohdallaan. Ennakkoon oletin tuoksun olevan voimakkaan "vihreä" ja yrttinen. Mutta eipäs. Tuoksu on miedon makea, hieman marsipaanimainen. Mádaran Nokkossuihketta saa esim. Jolielta hintaan 18€/100ml ja Biodellyltä hieman huokeampaan hintaan 16,90€/100ml.


Oletteko kokeilleet Mádaran nokkossuihketta?12 kommenttia:

 1. Itselläni on toinen pullo tätä menossa eli sekin jo kertoo, että on olen tykännyt ja paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin voisin varmasti suihkutella yhden jos toisenkin pullollisen. Hyvän tuntusta on ^___^

   Poista
 2. En ole tätä tuotetta kokeillut, mutta kuulostaa passelilta tuotteelta kosteuttavuutensa vuoksi. Eikä näytä olevan denat. alcoholia incissä, niin hyvä homma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli oikein kiva uusi tuttavuus ja tosiaan hyvät kosteutustehot on :)

   Poista
 3. En ole kokeillut, mutta ehkä joskus :) Se mun "täytyy joskus kokeilla" -lista on aiiika piiitkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se lista mullakin on pitkä. Ja listan pituushan kasvaa jatkuvasti :D

   Poista
 4. Juu, käytössä on. Tosin se tuppaa toisinaan unohtumaan kunnes taas muistan, että ai niin, mulla on sekin! Olen tykännyt, niin kuin kaikesta muustakin kokeilemastani Mádarasta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mádaran tuotteisiin on tullut tehtyä oikeastaan vasta pintaraapaisua, mutta minäkin olen tykännyt kovasta Mádarasta :)

   Poista
 5. Suihketta en oo kokeillu, mut tykästyin siihen nokkosvoiteeseen :)

  VastaaPoista
 6. Sekä nokkosvoide että tuo suihke saavat minulla aikaan ihon kutinaa ja ihottumaa. Voiteen olen kokeillut joskus aikaisemmin ja suihketta kokeilin kaupassa pari viikkoa sitten. Ei ole minun voiteeni. Pihlajavoiteeseen ja -vartalovoihin olen sen sijaan koukussa. Se tuoksu <3

  Noista nokkosmuistoista tuli mieleen muisto, joka on pakko jakaa. Olin joskus kesäaikaan koiran kanssa lenkillä shortseissa ja hihattomassa paidassa. Lähti jänis muutaman metrin päästä pakoon ja koira tietysti perään. Lähtiessään vetäisi minut rähmälleen nokkospuskaan. On muuten ainoa kerta, kun se koira tuli jäniksen perästä käskystä pois. Oli vissiin akassa sellainen ääni, että oli parempi totella heti eikä huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmillista. Kuulostaisi allergiselta reaktiolta :/

   Hih, mäkin olen joskus vetäny rähmälleni kuraojaan koiraa ulkoiluttaessa, mutta en sentään nokkospusikkoon x)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)