tiistai 15. marraskuuta 2016

Jälleen kosketus kukkaisvesiin
Dabban kukkaisvesistä olenkin jo kirjoittanu aiemmin. Vanhemman postauksen voi lukea täällä. Tuolloin kerroin syvempiä fiiliksiä Siankärsämö-kukkaisvedestä. Mielipiteitä jakavasta tuoksusta huolimatta kukkaisvesi oli oikein kiva käytössä ja tulikin suihkittua loppuun pikavauhtia. Dabban kukkaisvedet jäivät kiinnostamaan ja niitähän on useampaakin eri sorttia. Kukkaisvesiä saa esimerkiksi ruohonjuuresta ja biodellysta.


Kanerva-kukkaisvesi on viimeisin tuttavuuteni Dabbalta. Kanerva-kukkaisvesi on suunnattu normaalille iholle. Oma ihoni on kyllä kaikkea muuta kuin normaali, mutta johan vain se on tästä tykännyt.

Kanerva-kukkaisvesi lupaa puhdistaa ja tasapainottaa ihoa. Kanervan vaikuttavia aineita ovat mm. arbutiini, hydrokinoni, katekiiniparkkiaineet, ursolihappo ja flavonoidit. Kanervaa pidetään lääkinnällisenä yrttinä ainakin osassa eurooppaa. Antiseptisten ominaisuuksiensa vuoksi kanervaa on käytetty myös sisäisesti rohtona mm. lieviin bakteeriperäisiin munuais- ja virtsatietulehduksiin. Kanervalla on sisäisesti käytettynä myös diureettisia vaikutuksia ja jopa unettomuuden hoidossa sitä on käytetty.


Kuten kaikissa Dabban kukkaisvesissä, myös tässä on vain sitä itseään, eli kanervan kukkaisvettä. Kukkaisveden lisäksi säilöntäaineena toimii luonnollinen, retiisistä käyttämällä valmistettu yhdiste.
Simppeliä siis, ja näenkin näille ihan ensisijaisena kohderyhmänä megaluonnolliseen ihonhoitoon tähtäävät kuluttajat.

Täytyy sanoa, että ehkä jopa jännitin  kanerva-kukkaisveden tuoksua ennen sen käyttöönottamista. Edellinen siankärsämö-kukkaisvesi oli nimittäin ainakin aluksi hyvin tymäkkä tapaus, johon kuitenkin lopulta totuin.

Kanerva-kukkaisveden tuoksu on selkeästi "luonnollinen". Sikäli, että muistan kanervan tuoksun oikein, tämä tuoksuu sille itselleen. Tämä on tosi hassua, mutta mulla tulee tuoksusta myös vahvasti mieleen vispipuuro. En tiedä miksi. Ehkä yhdistän jotenkin alitajuisesti kanervan tuoksun syksyiseen puolukkametsään ja sitä kautta vispipuuroon. Tai sitten tämä vain yksinkertaisesti tuoksuu mun sieraimiin vispipuurolle :D Joka tapauksessa tuoksu on miellyttävä kaikinpuolin.

Edelliseen siankärsämö-kukkaisveteen verrattuna kanervainen kaveri tuntuu selkeästi hoitavammalta.  Kasvoille runsaammin sumutettuna tämä jättää jopa aavistuksen kasvovesimäisen tunnun. Poistaa pintakuivuutta ja tekee ihosta pehmeän tuntuisen. Sumutepullo on edelleen näppärä, mutta tätähän voi myöskin sumuttaa suoraan vanulapulle ja pyyhkiä kasvot halutessaan. Tästäkin Dabban kukkaisvedestä tykkäsin kovasti ja Dabbafanitus siis jatkuu ^_^
Tuote saatu pr-näytteenä.


Onko Dabban kukkaisvedet tuttuja? Mikä on oma suosikkikukkaisvetesi?


6 kommenttia:

 1. On tuttuja, tykkään Kanervasta ja Vadelman lehdestä ja Mesiangervosta. :)

  VastaaPoista
 2. Dabban kukkaisvedet ovat aivan ihania <3

  VastaaPoista
 3. Mulla on kaapissa odottamassa se siankärsämö, jonka tuoksu ei taida olla mikään herkullisin, mutta jos se auttaisi ihon puhtaana pysymiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan herkullisin, mutta kyllä sen kestää :D

   Ome epäpuhtauksiin taipuvainen ihoni tykkäsi tuosta siankärsämöstä :)

   Poista
 4. Piparminttu (jääkaapissa säilytettynä) on mun lemppari! <3 Niin fresh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jääkaappisäilytys onkin muuten hyvä idea. Tekee varmasti varsinkin piparmintusta extra-freshin :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele :)