lauantai 2. huhtikuuta 2016

Luottotuote, jota ilman ei voi olla


Kaikenlaisia geelejä, voiteita ja rasvoja on tullut vuosien varrella kokeiltua mittavat määrät. Yksi on josta en varmaan koskaan luovu, ja jota on aina pakko olla kaapissa. Kyseessähän on Aloe vera - geeli. Varmaan jokainen on joskus käyttänyt tai ainakin kokeillut Aloe Veraa.

Aloe veraa (Aloe Barbadensis) on pitkään ja yleisesti käytetty kaikenlaisessa kosmetiikassa. Aloe vera on luonnontuote, joka kosteuttaa kevyesti, hoitaa ja rauhoittaa ihoa. Kesällä se on ihan vaan pakollinen olla olemassa. Auringossa oleskelun jälkeen sitä on kiva levittää iholle hoitamaan. Viilentää ja kosteuttaa ihon kevyesti. Hyvä vaihtoehto varsinkin jos ei halua kuorruttaa ihoansa raskaalla voiteella kuumana kesäpäivänä. Reagoin hyttysenpistoihin joka kesä todella rajusti isoilla punaisilla pateilla, jotka kutisevat. Niihin en ole mistään muusta saanut yhtä hyvää apua, kuin Aloe verasta.Toisinaan naamaan voi puhjeta näppyongelma ja jos ahdistaa laittaa mitään kosteusvoiteita niin aloeen on voinut aina luottaa. Ei aiheuta näppyjä ja hoitaa huonossa kunnossa olevan ihon nopeasti tasapainoon.  Ja entäs talvella flunssakautena, kun nenänpielet on riekaleina raivokkaasta niistämisestä? Aloe auttaa!  Kyllä siitä on vaan moneksi ja siksi sitä pitää aina olla saatavilla. Tiesittekö muuten, että aloeita on yli 300 eri lajiketta, mutta vain muutamalla niistä hyödyllisiä terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia.


Huonosti formuloiduissa aloe-geeleissä voi olla alkoholia ja esim. sakeuttamisaineita enemmän kuin aloeta.


Olen tosi tarkka siitä, mitä geeliä ostan. Tosi usein huomaa "aloe-geeliä" joka sitten paljastuukin joksikin ihan muuksi. Incin alussa saattaa olla vettä ja sakeuttamisaineita, sun muuta vaikka millä mitalla ja pahimmassa tapauksessa aloe vera löytyy incistä vasta säilöntäaineen jälkeen. Huonoissa aloe-geeleissä voi olla myös alkoholia mukana, eikä se kuulu ihoa rauhoittavaksi tarkoitetun tuotteen koktailiin. Mielestäni oikean aloe vera-geelin tulee sisältää eniten juuri sitä aloeta. Olisi varmaan ideaalisinta puristaa sitä geeliä suoraan aloe-kasvista, mutta kun mun hellässä hoivassa tuppaa tekokasvitkin kuolemaan :D

Viimeisin aloe-geelini on Lily of the Desert merkiltä. Toimii juuri niinkuin aloe-geeliltä odotankin. Koostumukseltaan paksun geelimäistä, mutta iholle levittäessä kevyttä. Kosteuttaa ja rauhoittaa ihon hyvin. Tätä on kiva levittää iholle myös esim. kemiallisen kuorinnan jälkeen rauhoittamaan ihoa ja laskemaan mahdollista punoitusta. Talvella tämä kävi pika-apuna selän kutiavalle iholle, eikä tarvinnut pelätä näppyjä.
Lily of the Desertin incissä onkin ekana aloe-geeli, jota tuote sisältää 99%. Toisena incissä carbomer, joka toimii sakeutusaineena. Incistä löytyy vielä aloe-tiivistettä ja muutamia vitamiineja, jotka tosin eivät säily stabiilina tälläisessä pakkausmuodossa.  Tästä olen tykännyt kovasti. Kokeilunhaluisena luultavasti kokeilen seuraavaksi taas uutta merkkiä, mutta tätä tulee varmasti ostettua vielä uudelleenkin. Lily of the Desertiä löytyy iHerbistä
4,21€ /228g ja 2,36€ /114g.
Viime kesän festarireissulla nappasin kaupasta nopeasti Rainbow merkiltä aloe-geelin inciä katsomatta. Siis en katsonut inciä!? Jokin tilapäinen mielenhäiriö ollut päällänsä :D Rainbowin tuotteessa aloe on kolmas incilistassa. Ennen sitä tulevat vesi ja glyseriini. Rainbowin geeli ei sinällään ole huono, mutta kun olen vain niin tarkka näissä jutuissa. Ja tosiaan kun tätä lähemmin tarkastelin, niin huomasin myös, että tämähän on after-sun geeli, eikä aloe vera-geeli. Hah ja pöh. Kunnon puusilmä.


Rainbowin putelissa oli sana "ALOE VERA" sen verran korostettuna, että sitä luuli äkkiseltään puhtaaksi aloe-geeliksi. 
Onko teillä jokin luottotuote jota on pakko olla saatavilla kesät talvet?

2 kommenttia:

 1. Hei täällä toinen kuka rakastaa aloe geeliä! :) Oletkos koklannut Dermosilin versiota? Se on IHANA!

  https://www.dermoshop.com/fi/products/3417-aloe-geeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muistaakseni ole kokeillut. Pitääpä laittaa korvan taakse, nykyinen geeli vetelee viimesiään :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)