perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ihonhoitoa Eila Hellgrenin tapaan

Ihan alkuun tunnustan, että Eila Hellgren on minulle merkkinä täysin tuntematon.  Kyseessä on apteekeissa myytävä ihonhoitosarja jonka ideologiaan kuuluu "vähemmän on enemmän". Eilan sivuja tutkiessa etusivun mainoslause "Kansainvälisesti arvostettu luonnonmukaisen ihonhoidon edelläkävijä" jäi häiritsemään. Sain siitä itse sellaisen vaikutelman, että tuotteet olisivat luonnonkosmetiikkaa, mutta sitä ne eivät ole. Luonnollisia ainesosia tuotteista löytyy, mutta yhtälailla myös synteettisiä.
Eila Hellgrenin sivuilla sanotaan myös että "Kymmenien vuosien kokemukseen perustuva Eila Hellgren -tuotesarja eroaa muista markkinoilla olevista tuotesarjoista siinä, että ihoa voidaan hoitaa tuloksellisesti vain 1-3 tuotteella päivässä."    Hmm. Mielestäni 1-3 tuotetta voisi käsittää esim. putsarin, kasvoveden ja kosteusvoiteen. Tai kasvoveden, seerumin ja voiteen? 1-3 tuotetta päivässä kuulostaa korvaani hyvin tavalliselta, eikä suinkaan käänteen tekevältä ideologialta :)


Myös lause "Kaikki tuotesarjan hoito- ja viimeistelytuotteet ovat vesiliukoisia eivätkä siten tuki ihoa. Näin ihoa tuetaan sen omassa ja ennen kaikkea luonnollisessa toiminnassaan."  on mielestäni liioitteleva. Periaatteessa mistään tuotteesta ei voi sanoa yleisesti, että "ei tuki ihohuokosia". Tuote joka toimii Villen iholla, saattaa Maijan iholla räjäyttää näppyongelman.

 

Cleansing Care puhdistusgeeli. Semi-voidemainen miellyttävä koostumus iholla. Vaahtoaa ja pesee hyvin. Tuoksu on perusvoidemainen. Puhdistusgeeli sisältää maitohappoa, jonka luvataan kirkastavan ihoa. En jaksa uskoa happojen hyötyihin puhdistustuotteessa. Kasvopesu ainakin omalla kohdallani kestää about 15 sekuntia ja hyödylliset hapot valuvat huuhteluveden mukana, ennenkuin kerkeävät vaikuttaa iholla. Eila Hellgrenin puhdistusgeeli oli omalle iholleni aivan liian vätky tuote. Iho tuntui pesun jälkeen kuivuvan ja kasvoja kiristeli ihan kunnolla. 100ml/ 27,60 €.


Triple Active Eye Care silmänympärysgeeli. Koostumukseltaan kirkasta geeliä, jossa ei havaittavaa tuoksua. Silmänympärysgeelin incissä on suurimmaksi osaksi luonnollisia ainesosia. Tuotetta suositellaan erityisesti turvonneille silmänympäryksille. Testailin tätä huonosti nukutun yön jälkeen kun silmät olivat turvoksissa. En kyllä huomannut geelin tekevän turvotukselle yhtään mitään. Isoin miinus tuotteelle tulee kuitenkin sen tuotetunnusta iholla. Silmänympärysgeeli jättää ihon pinnan todella epämiellyttävän tuntuiseksi. Iholla tuntuu nahkea kalvo. Geelin kosteustehot ovat myös aika rajalliset. Varmaan parempi valinta iholle joka ei erityisemmin kärsi kuivuudesta. 15ml/ 31,90€.


Velvety Care 24h Moisturizer kosteusvoide. Lupaa ultrakosteutusta kuivalle iholle ja ennaltaehkäistä ja tasoittaa pintaryppyjä. Ihan ultrakosteuttavaksi en sanoisi tätä. Itseasiassa yllättävän kevyen tuntuinen kuivalle iholle suunnatuksi hoitovoiteeksi. Tykkäsin tämän voiteen tuotetunnusta. Jättää miellyttävän matan pinnan ja ei kiiltele iholla.  Kosteusvoiteessa on paljon hyviä raaka-aineita kuten hyaluronihappoa, jojobaa ja karitevoita. Mutta sitten tulee se mutta...
Incistä kolmantena löytyy propyleeniglykoli johdannaista. Propyleeniglykoli on hyvin yleisesti käytetty ainesosa kosmetiikassa, ja tutkimusten mukaan toistuva ja pitkäaikainen ihon altistaminen  sille voi aiheuttaa ihon herkistymistä.  Jotkut ovat saaneet propyleeniglykolista myös hankalia ihottumia.  On tietenkin jokaisen oma asia mitä iholleen haluaa laittaa, mutta itse yritän vältellä tälläisiä mahdollisesti huonosti vaikuttavia ainesosia. 36,30€/ 50ml.


Eila Hellgrenin testissä olleet tuotteet eivät oikein meikäläistä säväyttäneet. Mutta tuotteiden visuaalinen ilme säväytti! Ovat tosi laadukkaan ja tyylikkään näköiset. Tosin flip-top korkkisysteemi olisi kierrekorkkia toimivampi. Puhdistusgeelin korkkia on ärsyttävä yrittää laittaa kiinni, kun toisessa kädessä on jo tuotetta. 
Onko Eila Hellgrenin tuotteet tuttuja? Oletteko tykänneet?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)