torstai 17. maaliskuuta 2016

ENVIRON Advanced Vitamin Skin Therapy
Sain blogin kautta testiin Environ nimiseltä merkiltä Advanced Vitamin Skin Therapy linjan tuotteita, eli lyhyemmin AVST - sarja. Ennen tuotearvioita, ensin hieman esittelyä Environista.

Environ on Eteläafrikkalaisen plastiikkakirurgin kehittämä A-vitamiinihoitosarja, jonka teho perustuu suuriin vitamiinipitoisuuksiin näkyvien tulosten aikaan saamiseksi. Yleensä iho lähes aina reagoi suuriin vitamiinipitoisuuksiin esim. ärsytyksellä, punoituksella tai hilseilyllä jne. Environilla onkin portaittain nouseva tuotelinja (AVST 1, 2, 3, 4, ja 5) jolloin käyttäjä pystyy totuttamaan ihonsa pikkuhiljaa yhä voimakkaampiin vitamiinipitoisuuksiin. Portaittaiselle menetelmällä pystytyään minimoimaan ihoärsytykset. Luonnollisesti 1-tasolla vitamiinipitoisuus on mieto ja 5-tasolla vitamiinipitoisuudet ovat erittäin korkeita. 3-tasolta lähtien tuotteisiin on lisätty myös peptidiyhdisteitä. Erityisesti näistä tuotteista hyötyy ikääntynyt, pigmentoitunut ja valovaurioutut iho.  Environin historiasta kiinnostuneet voivat lukea aiheesta enemmän täältä .

Environilta löytyy myös mm. ongelmaiholle suunnattu B-Active-sarja. Tuotteista löytyy mm. antibakteerista teepuuöljyä ja ihoa kuorivaa salisyylihappoa joista näppyinen ja epäpuhdas iho hyötyy. Erityisen mielenkiintoiselta kuulosti Ionzyme-sarja. Ionzyme-sarjan tuotteet valmistetaan asiakkaalle tilauksesta vitamiinien tuoreuden takaamiseksi. Kuulostaa todella vakuuttavalta ja tehokkaalta! Ionzyme-sarja sisältää niin ikään A-, C- ja E-vitamiineja sekä Matrixyl ja Dermaxyl - peptidejä.
Mutta katsotaanpa sitten sitä AVST-sarjaa :)Ekana testissä AVST Cleansing Lotion eli Puhdistusmaito kuivalle ja normaalille iholle.
Itse olen aina vieroksunut tämäntyyppisiä puhdistuotteita. Jotkut puhdistusemulsiot ja puhdistusmaidot tuntuvat jättävän iholle öljyisen kalvon huuhtelun jälkeen, josta seuraa fiilis, ettei iho ole kunnolla puhdas. Tuotetuntu iholla on kevyen emulsiomainen. Pois huuhdeltaessa iholla tuntui kevyesti "öljymäinen" fiilis, joka kuitenkin hävisi kasvojen kuivaamisen jälkeen. Iho tuntui tosi pehmeltä ja puhtaalta. Incistä löytyy mm. kosteutta sitovaa Sorbitolia ja hoitavaa Jojobaöljyä. Tuoksua en havainnut olleenkaan, sarjan tuotteet ovatkin hajusteettomia.
Olen itse enemmän geelimäisten putsarien ystävä, mutta tämä toimii varmasti hyvin normaalilla ja varsinkin kuivalla ja erittäin kuivalla iholla.


AVST Moisturizing Toner. Kosteuttava ja kirkastava kasvovesi kuivalle ja normaalille iholle. Tämä tuntui myös tosi hyvältä kasvovedeltä. Incistä löytyy kosteutta sitovina humektantteina Sorbitolia ja Sodium PCA:ta. Lisäksi löytyy vitamiineja B-ryhmästä, Maitohappoa, Kamomillaa ja pitkä lista erilaisia yrttiuutteita. Tässä on inci minun makuun. Kasvovedellä pyyhkimisen jälkeen iho jää puhtaan ja pehmeän tuntuiseksi. En havainnut minkäänlaista punoitusta tai muuta ihoärsytystä. Tykkään.

Testiin tuli myös AVST 2 - Kosteusvoide, joka sisältää hieman korkeammat vitamiinipitoisuudet, kuin tason 1 aloitussarjassa. Voiteessa on A-vitamiinia  retinyylipalmitaatti muodossa sekä C-vitamiinia kahdessa eri muodossa. Voide on pakattu ilmatiiviiseen valolta suojattuun pumppupulloon, joka pitää aktiiviaineet stabiilina. Incistä löytyy myös useita kasviuutteita. Voide on kellertävää ja kevyen tuntuista mutta kosteuttaa silti tehokkaasti. Ei ollenkaan rasvaisen tuntuista ja iho jää mataksi. Omaan nenääni tuotteen tuoksu oli hieman erikoinen, hajusteettomana tuotteena kyseessä ilmeisestikkin raaka-aineiden ominaistuoksu. Tuoksu hälvenee kuitenkin nopeasti ja totuin tuoksuun jo parin päivän käytön jälkeen. En ole kokenut minkäänlaista ihoärsytystä tästä, mutta toisaalta oma ihoni on tottunut vahvoihinkin tuotteisiin. Kaiken kaikkiaan miellyttävä tuote lukuun ottamatta erikoista tuoksua.


Environista tulee fiilis, että nyt ollaan tehokkaiden ja tuloksia tuottavien tuotteiden äärellä.
AVST-sarjan tuotteiden ulkonäöstä tulee mieleen laadukas apteekkisarja.  Testissä olleiden tuotteiden perusteella yleisvaikutelma on toimiva ja laadukas.

Ennen jälkeen kuvia environin tuotteita käyttäneiltä.  Kuvassa myös tulos jopa 8 vuoden kliinisistä kokeista. Ei siis mitään epärealistisia "10 vuotta nuorempi iho 2 viikossa" väittämiä ;)
Environin tuotteita myyvät koulutetut kosmetologit ja lääkärit.
Environ hoitolat ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.

4 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt Environis jo tosi pitkään ja rakastan juuri niitä lyhyitä inci-listoja. Tuoksu on mielestäni aivan ihana, mokkaan vivahtava. Kaiken kaikkiaan huippu sarja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanko udella, mitä vahvuutta käytät? Kyse ilmeisesti tästä AVST-sarjasta kuitenkin?

   Poista
 2. Mulla on nyt mennossa AVST4-voide, se on mun ainut ei-luonnonkosmetiikka tuote ihonhoidossa. Iho on ollut nyt hieman paremmassa kunnossa, että tarvetta vitoselle ei onneksi vielä ole. Toivottavasti ei tarvitsekaan turvautua siihen vahvuuteen.

  VastaaPoista
 3. Ai sä olet päässyt jo 4- tasolle :) Mä taas haluaisin kokeilla sitä vitosta vaikka heti, kaikki vahva ja tuju tavara kiinnostaa :D

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)