perjantai 29. tammikuuta 2016

Ihmeöljy Neem

Neemöljy on monelle ehkä melko tuntematon, moneen vaivaan tepsivä öljy.
Neem (Azadirachta indica) on mahonkikasveihin kuuluva puulaji joka kasvaa Etelä-Aasiassa. öljy on syväpuhdistava, antiseptinen, hoitava öljy. Siitä voi saada apua ihon sieni- bakteeri- ja virusinfektioissa. Eli hyvin samankaltaisia ominaisuuksia kuin monelle tutummassa teepuuöljyssä. Neemöljy sisältää runsaasti e-vitamiinia sekä omega 6 ja 9 rasvahappoja.


Toimivista hyvistä tuotteista on aina kiva vinkata lukijoille. Tässäpä yksi sellainen.
Theraneem Naturalsin Skin Lotion. Tuotteen inci oli omaan makuuni täydellisyyttä hipova
ja siksi päätin ottaa sen kokeiluun. Incin alkupäästä löytyy tavallisen veden sijaan Neem-uutosta, auringonkukkaöljyä, aloe vera geeliä, neemöljyä, glyseriiniä ja jojobaöljyä. Eli paljon hyviksiä. Yleensä tuote koostuu suurimmaksi osaksi kuudesta ensimmäisestä incissä esiintyvässä aineesta. Voide tuoksuu miedosti yrttiseltä (neemiltä), mutta ei häiritsevästi. Iholle levittämisen jälkeen tuoksu myös hälvenee melko nopeasti ja ei häiritse. Koostumus on geelivoidemaista ja kevyttä joka hulahtaa ihoon nopeasti. Huolimatta kevyen tuntuisesta koostumuksestaan voide kosteuttaa ja pehmentää loistavasti olematta tahmea. Käyttömukavuus on siis erittäin kohdallaan.

Selkääni iski vuoden alusta kutiseva ihottumaläikkä. Yritin hoitaa sitä ensin kaikkeen tehoavalla aloe vera geelillä. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan auttanut. Theraneemin käytön myötä ihottuma alkoi nopeasti parantua. Voide teki muutoinkin ihosta erikoisen pehmeän ja hyväntuntuisen. Olen aina kärsinyt myös enemmän tai vähemmän ongelmaihosta selässäni. Saan herkästi pikkunäppyjä. Theraneemilla myös nuo pikkunäpyt katosivat kuin taikaiskusta! En muista aikaa jolloin iho olisi ollut näin sileä. Syytän tästä neemöljyä. Neemöljy on ainakin tässä voiteessa miedomman tuoksuista kuin teepuuöljy, joka on omaan nenääni liian ärtsyn tuoksuista.Neemöljystä hyötyy niin kuiva ja kutiseva iho, kuin näppyihin taipuvainen iho. Theraneemia tilasin kokeiluun iHerbistä. Sitä on saatavilla 240ml pumppupullossa (7,94€) ja 30ml pikkupullossa (1,10€). Voidetta ei ole testattu eläinkokein joka on aina plussaa. Neemöljyä on saatavilla myös sellaisenaan, joten oman lempparivoiteensa voi boostata sillä. 


Theraneemin inci on puhdas ja täynnä hyviä ainesosia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)