perjantai 19. huhtikuuta 2024

Halpa markettihelmi: Carrefour Soft hiustenhoitoaine

 





Kirjoittelin aiemmin Carrefour Softin edullisesta ja hyvästä jalkavoiteesta. Postauksen jälkeen kiinnostuin katsomaan tarkemmin, mitä tältä kyseiseltä brändiltä onkaan tarjolla. Fiilis oli oikeastaan aika plääh ja olin valmis toteamaan, että jalkavoiteen lisäksi muuta kiinnostavaa ei ole tarjolla. Mutta sitten kiinnostuin kuitenkin Softin hoitoaineista. Katsoin, että hoitoaineilla on hintaa hieman päälle 1 euro ja ainesosaluettelot vaikuttivat ihan päteviltä. Hiustenhoitoaineen reseptiikan ei tarvitse itse asiassa olla kovin monimutkainen toimiakseen. Mun hiukset kaipaavat hoitsikalta tällä hetkellä erityisesti selvittävyyttä, mutta ei kovin tehokasta hoitavuutta (hiukseni ovat helposti rasvoittuvat). Jotain kiksejä tästä aina saa, kun testaa erittäin edullisten tuotteiden toimivuutta. Ja koska nämä postaukset kerää ehdottomasti aina paljon lukukertoja, sekin innostaa näihin testailuihin 😃

Prismassa tuumailin kahden hoitsikan välillä. Kookos-Bambuversio (määritelty kosteuttavaksi) miellytti aivan erityisesti tuoksullaan, mutta valitsin sitten kuitenkin Argan-Macadamia hoitsikan. Arvelin sen incin perusteella olevan ehkä paremmin selvittävä ja tarpeitani vastaava. Argan-Macadamian tuoksu on nenääni raikas ja hedelmäinen. Ja jotenkin tässä on tosi hoitoainemainen tuoksu. Hajutestissä arvioisin tämän olevan ehdottomasti jokin hiustenhoitoaine tai hiusnaamio. Tai miksei shampookin 😊


INCI: AQUA, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE SE, CETRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, PARFUM, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL, CITRIC ACID, LINALOOL, LIMONENE, SODIUM HYDROXIDE


Hoitoaineen inci on kerrassaan simppeli. Ainesosista löytyy juuri ne tärkeimmät, mitä hoitoaineelta yleensä vaaditaan. Incin alkupäässä on rasva-alkoholia (silottava, ei-rasvoittava) emulgaattori ja löytyyhän tästä myös yksi hiusta selvittävä kvatti (cetrimonium chloride). Argan- ja macadamiapähkinäöljy sijoittuvat incissä vasta hajusteen jälkeen, josta voikin päätellä pitoisuuksien olevan melko minimaaliset. Voisi siis sanoa, että tämä hoitoaine ei ole kovin hoitava. Mainittakoon nyt myös, että tämä on silikoniton. En sinänsä välttele silikoneja hoitoaineissa, mutta toisinaan niistä saattaa jäädä hiuksiin epämiellyttävää tuntua. 




Koostumus on suhteellisen paksu, ei ollenkaan löysä tai lirumainen. Tämä levittyy hiuksiin kiitettävästi ja liukkaasti. Vaikutusajaksi on taas määritelty se epämääräinen "hetki". En vieläkään tiedä, kuinka kauan hetken vaikutusaika on 😄 Arvioisin, että olen antanut tämän vaikuttaa n. 5 minuuttia hiuksissa.

Tykkäsin tosi paljon Softin antamasta tuloksesta. Huuhteluvaiheessa totesin, että se selvittää hiusta varsin moitteettomasti ja antaa hiukselle liukkaan pinnan. Eikä myöskään latista hiusta ollenkaan (hiusta latistavat koostumukset ovat sietämättömiä 😃).

Näin yksinkertaisella reseptillä luoduksi hoitoaineeksi Softin tapaus on mielestäni erittäin toimiva ja ansaitsee päästä halpojen markettihelmien kategoriaan. Se ei tarjoa tietenkään tällä hinnalla mitään erityisempiä luksuselämyksiä. Mutta se suoriutuu kiitettävästi yksistä hoitoaineiden perusvaatimuksista: selvittää hiukset. Carrefour Softin hoitoaineet löytyvät S-ryhmän kaupoista ja 200ml purkki maksaa ostopaikasta riippuen about 1- 1.30€.



Oletteko löytäneet edullisia ja erityisen hyvin toimivia hiustenhoitotuotteita?

4 kommenttia:

  1. Tuota oon katsellut S-marketissa ja Prismassa uteliain mielin. Täytyypä joskus ostaa testiin. Tallinnasta olen ostanut Puhas Loodus-merkin tuotteita, myös hiustenhoitotuotteita. Olen ollut niihin oikein tyytyväinen. Niitä saa myös tilaamalla monista verkkokaupoista, mutta toki ne ovat kohdemaassa edullisempia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin aivan unohtanut tuon Puhas Loodus- merkin! Muistan kyllä, että joskus vuosia sitten tutkiskelin merkin tuotteita ja sieltä löytyi jotain mielenkiintoisia juttuja :)

      Poista
  2. Olen näitä joskus Prismassa katsellut, mutta en ostanut. Niinpä kiitos vinkistä, ostan kunhan tulee hoitoaineelle tarvetta.
    Niin kuin olen jo tainnut aikaisemminkin mainita, niin pidän kun testaat ja postaat tämmöisiä edullisempiakin kosmetiikkatuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee vielä testata se Kookos-Bambu hoitoainekin jossain vaiheessa, tuoksukin oli niin koukuttava :D Tiettyjen super-edullisten kosmetiikkatuotteiden testaaminen on erityisen mielenkiintoista :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)