torstai 18. tammikuuta 2024

Weleda Skin Food - Kuivalle iholle kyytiä

 Tuotteet saatu pr-näytteenä. Sisältää mainoslinkkejä.



Tänä talvena mun iho on ollut kuivempi kuin koskaan (kiitos teille megapakkaset). Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sen kuivemmaksi ihoni muuttuu. Hellävarainen puhdistus on kaiken A ja O ja tehokas kosteutus on pakollista.




Weleda Skin Food sarja on taas laajentunut. Olen tutustunut Skin Foodilta kahteen ihan mielettömän hyvään tuotteeseen, jotka on aivan täydellisiä kuivalle iholle. Kyseessä ovat puhdistusemulsio ja kuivaöljy. Pitää jo tässä vaiheessa sanoa, että kuivaöljyksi nimetty tuote pitäisi ehdottomasti nimetä jotenkin toisin, että se saavuttaisi kohdeyleisönsä. Tuotteet sisältävät tutun Skin Foodin kasviuuteyhdistelmän (keto-orvokki, kamomilla, kehäkukka, rosmariini) joka rauhoittaa ja korjaa ihoa.






Nourishing Cleansing Balm - Puhdistusemulsio 75ml


Inci: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Isoamyl Laurate, Water (Aqua), Sucrose Stearate, Fragrance (Parfum), Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Alcohol, Pentylene Glycol, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Geraniol, Citral


Tein jännän havainnon: Weledan puhdistusemulsiosta näyttäisi olevan väärä ainesosaluettelo useassa verkkokaupassa. Mistä lie johtuu?

Alkuperäisessä nimessä esiintyvä balm sana kuvaaa hyvin putsarin koostumusta. Se on todellakin paksu ja balmimainen. Öljypohjainen mutta aidosta balmista poiketen sisältää myös vettä. Ja enpä olisi osannut arvata miten tähän tuotteeseen tykästyisin!

Tuoksu on mun nenään aivan 10/10. Raikasta sitrusta, jossa on mukana kermaisen lämmintä vaniljaa. Nam nam. Koostumus on kuin paksua tahnaa, joka sulaa iholla helposti pyöriteltäväksi. Puhdistaa tosi tehokkaasti esim. fysikaalisen aurinkosuojan. Putsari emulgoituu kiitettävän hyvin, mutta jättää jälkeensä hieman hoitavia öljyjä, ei kuitenkaan epämiellyttävällä tavalla. Putsarin jäljiltä iho tuntuu kuin olisi käyttänyt jotain ravitsevaa kasvonaamiota. Iho tuntuu poikkeuksellisen pehmeältä ja hoidetulta. En tarvitsisi periaatteessa tämän jälkeen iholle muita hoitotuotteita. Tämä oli yllättäjä!

Putsarin voi itseasissa levittää iholle kasvonaamioksi vaikuttamaan 10 minuutiksi. Aivan taatusti toimii, sillä mun iholla jo muutaman minuutin muhittelu ja pyörittely antaa mahtavan tuntuisen ihon. Aivan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote kuivasta ihosta kärsivälle.

Ostopaikkoja netissä: Kicks* (15,95€), Ruohonjuuri* (16,95€), Hyvinvoinnin* (17,56€)






Ultra-Light Dry Oil - Kevyt kuivaöljy 100ml


Inci: Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Alcohol denat, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Betaine, Sea Salt (Maris Sal), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamo-milla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Viola Tricolor Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Tocopherol, Pentylene Glycol, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Geraniol*.


Tämä oli myös kiva löytö, joka on mun mielestä nimetty siis tuotteena hämmentävästi. Tämä kyseinen tuote on siis tullut usein silmieni eteen viime vuodesta lähtien. En kiinnostunut siitä silloin, koska kuvaus Dry oil antoi  tyypillisen mielikuvan juurikin pelkkiä kuivia öljyjä sisältävästä vartalotuotteesta. Mutta tämähän ei suinkaan ole sellainen. 

2-phase maininta viittaa ilmeisestikin tämän kaksi-faasiseen, veden ja öljyn yhdistävään koostumukseen.  Weledan omilla sivuilla tästä puhutaan "kaksivaiheisesta koostumuksesta", mikä sekin on mielestäni hämmentävä ilmaisu. Lienee käännöksen kanssa menty nyt vähän metsään.

Pullossa erottaa selkeästi kaksi eri kerrosta, öljy- ja vesifaasin (tässä on yllättävän korkea öljyosuus) ja pulloa tuleekin ravistaa kevyesti ennen käyttöä. Tämä on sellainen laiskan ihonhoitajan unelmatuote, sillä se yhdistää kasvoveden ja kasvoöljyn samassa tuotteessa, sekä tavallaan korvaa kosteusvoiteenkin. Kosteustehot ovat erinomaiset ja jälkituntuma ihmeellisen rasvattoman tuntuinen ottaen huomioon tuotteen öljypitoisuuden (ehkä noin 40% silmämääräisesti arvioituna). Tämä saattaa riittää ainoana hoitotuotteena joidenkin iholla. Itselläni riittää vallanmainiosti. Toimii siis sekä kasvoilla, että vartalolla. Hoitavina öljyinä tässä toimivat esteriöljy kookoksesta, sekä jojoba- ja auringonkukansiemenöljy.

Ostopaikkoja netissä: Kicks* (15,96€), Ruohonjuuri* (16,95€), Hyvinvoinnin* (18,36€)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)