keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Kasvovesivinkit talveen

 *Sisältää mainoslinkkejä.





Ihon kuivuus ongelmana? Same old story. Mun ihoni on kaivannut koko tammikuun tropiikin sääolosuhteita, siellä kun ei ihon kuivuus yleensä vaivaa. Toista se on täällä pohjolassa, ihoa raastavien pakkasten ja keskuslämmityksen armoilla eläminen. Talvi on monestakin syystä rasittava, ja ihon kenkkuilu vain yksi niistä.

Kokosin tähän juttuun muutamia kasvovesivinkkejä. Yhdistelen vinkkeihin sekä ohuita, että paksuja kasvovesiä ja jotain siltä väliltä. Jos siis etsit jotain uutta - tai miksei vanhaa- tuttavuutta, ehkä näistä vinkeistä on apua.

Kun iho muuttuu sääolosuhteiden vuoksi kuivemmaksi, ei ole aina välttämättä tarpeen vaihtaa kertalaakista tuhdimpaan voidekoostumukseen tai paksumpaan kasvoöljyyn. Se nykyinen lemppari voide/öljy saattaakin ihan hyvin ajaa asiansa, jos panostaa enemmän voiteen tai öljyn alle tulevaan vesikosteutukseen. Ihonpuhdistuksen jälkeinen runsas ihon nesteytys saattaa olla juuri se big gamechanger.


Kevyet kasvovedet💧


Nimensä mukaisesti kevyet ja vesimäisen ohuet kasvovedet. Tämäntyyppiset kasvovedet kannattaa suihkutella suoraan kasvoille ja painella sormin ihoon. Vanulappua voi käyttää, mutta periaatteessa näin tuotetta menee aina hukkaan. 


Bybi Mega Mist* (34,90€/ 70ml) on takuuvarmasti tehokkaimpia ja samalla kevyitä kosteuttajia. Sisältää runsaasti hyaluronihappoa, joka takaa ihon tehokkaan kosteutuksen. Kotimainen Pure Beauty Birch Sap* (23,90€/ 100ml) pääsee aika lähelle edellä mainittua Bybiä, hieman edullisempi vaihtoehto. Uoga Uoga kasvovesi* (17,90€/ 100ml) onkin mulle aika uusi tuttavuus ja pääsee tehokkuutensa puolesta helposti tälle listalle. Olivia Klein Hydra spray kasvovesi* (18€/ 125ml) onnistuu sekä kosteuttamaan tehokkaasti, että myöskin rauhoittamaan ja hoitamaan epäpuhtauksia. Monitoimituote!



Paksut kasvovedet💧💧


Listassa olevat tapaukset ovat koostumukseltaan paksumpia, kuin tavallinen vesi. Näitä ei voi siis esim. suihkuttaa iholle, vaan ne annostellaan sormien kautta. Tähän genreen sopivat niin essence kuin hoitoneste- nimelläkin kulkevat tuotteet. 

Lumene Lähde hoitovesi* (9,40€/150ml) Lumene lienee markkinoiden edullisimpia ja silti samalla tehokas ihonkosteuttaja. Vettä paksumpi koostumus sisältää myös all-star ainesosa niasiiniamidia. Djusie Acid Bloom* (42,90€/ 100ml) kosteuttaa tehokkaasti ja mukana on erittäin mieto happopitoisuus, joka kuorii ihon pintaa hyvin kevyesti ja saa ihon vastaanottamaan kosteutta tehokkaammin. Klairs supple preparation* (7,90€/ 30ml) on ihoa tehokkaasti rauhoittava ja lataa ihon kosteusvarastot korealaiseen tyyliin. Niin ikään Korealainen Whamisa on melkoinen päällikkö näissä kasvovesijutuissa. Whamisa Refresh* (51,50€/155ml) sopii epäpuhtaalle iholle ja ja sarjan Original* (51,50€/ 155ml) normaalista kuivemmalle iholle. Whamisa on hintatasoltaan hieman tyyriimpää, mutta suosittelen kokeilemaan Whamisaa, mikäli ihosi on rutikuiva. Whamisaa on moni kehunut täysin päihittämättömäksi ja saatan olla aika paljon samaa mieltä. Whamisa ei silti välttämättä sovi kovin herkälle iholle. Benton Aloe BHA kasvovesi* (19,90€/ 200ml) on myös parhaimpia kokeilemiani kasvovesiä, sillä se sisältää tehokkaan kattauksen ihoa rauhoittavia raaka-aineita. Sopii siis erityisen hyvin ärtyneelle ja punoittavalle iholle.



Täyteläiset kasvovedet💧💧💧


Täyteläisiin kasvovesiin kokosin tuotteet, jotka sisältävät korkeamman määrän kosteutta sitovia humektantteja ja/tai öljyjä. Nämä sopivat siis parhaiten erittäin kuivalle ja vaativalle iholle.

Lumene Hellä* (6,50€/ 200ml) on edullisimpia vaihtoehtoja, joka sisältää pehmentävää manteliöljyä. Täyteläinen koostumus on suorastaan maitomaista. Weleda SkinFood* (15,90€/ 100ml) on tässä kategoriassa ihan omaa luokkaansa erittäin korkealla n.40% öljypitoisuudella. Voi olla monta mieltä voiko tätä lopulta edes luokitella kasvovedeksi, mutta minä luokittelen😃. Kokeilemisen arvoinen tuote erittäin kuivalle iholle. Whamisa Deep Rich* (51,50€/ 155ml) on nauttinut pitkään supersuosiota, eikä ihme. Whamisa Deep Rich on niin kosteuttava, että se tekee iholle helposti parilla kerroksella täyteläistävän mehukkaan efektin. Sisältää myös ihoa keveysti kuorivaa gluconolactonia.


Kuva: Pixabay


Mikä kasvovesi on käytössäsi juuri nyt? Mikä on mielestäsi paras kokeilemasi?


9 kommenttia:

  1. Whamisa Deep Rich on käytössä ties monettako vuotta aina talviaikaan. En usko että tällä saralla parempaa tuotetta on olemassakaan. Kallis toki, mutta täyttä kultaa. Lumenen Hellästä pidän myös, edullinen ja toimiva kuivalle iholle. Karkkipäivä Sannin suosituksesta tilasin Weledan Skin Foodin, mutta vielä en ole ottanut sitä käyttöön.
    Toivon että olisi toimiva itsellenikin, kun hintakaan ei ole paha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whamisa menee tosiaan kalliimman puolelle, mutta tässä tapauksessa voi sanoa saavansa vastinetta rahoilleen. Sama pätee monissa muissakin Whamisan tuotteissa 🙂

      Skin Food on tosi erilainen verrattuna Whamisaan, joskin toimiva valinta kuivalle iholle. Toivottavasti toimii sun iholla 👍

      Poista
  2. Bentonin BHA on ihana <3 tuote jota tuli ikävä sen loputtua. Weledan Skinfood voidetta kokeilin mutta se oli aivan järkky mulle, ihan liian tuhtia kun on rasvoittuva iho :) kuivalle iholle varmasti toimivampi tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Benton on raikas ja tehokas, voisi ostaa taas uudestaan. Tarkoititko tuota Skinfoodin Dry-oilia? Siinä on kyllä niin korkea öljypitoisuus, että rasvoittuva ihotyyppi siitä tuskin helpolla innostuu 😃

      Poista
    2. Eiku sitä voidemaista skinfoodia. Se oli ihan liikaa mulle :) olisko ollut Miia Johansson joka sitä jossain vaiheessa kehui, sillloin halusin kokeilla mutta ei toiminut mulla...

      Poista
    3. Aa just! No se originaali on tosi paksua tavaraa kyllä 😃 Siitähän on myös se light versio, mutta kyllä sekin lukeutuu mun mielestä aika täyteläiseksi 🤭

      Poista
  3. Tuo Weledan kaksifaasinen on iltakäytössä. Aamuisin ja usein iltaisinkin Weledan kaverina Laveran Hydro Refresh-mist.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laveran Hydro Refreshia en ole kokeillut. Tämä taisi olla se jota moni on myös kehunut 🤔

      Poista
    2. Juuri se sama tuote!

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)