keskiviikko 18. toukokuuta 2022

The INKEY List- Edullista ja tehokasta

 

 

 

 

 


 

Jo pitkään supersuosiota nauttinut The Ordinary on varmaan jo monille kuluttajille tuttu.  The Ordinaryn menestyksen takana on idea tuoda kuluttajille edullisia tuotteita, joiden teho perustuu toimiviin ja tutkittuihin raaka-aineisiin. Edullisen hinnan mahdollistaa suuret myyntierät. Ja juuri tähän samaan ideologiaan pohjautuu brittiläinen The INKEY List. Kyseisen merkin takana ovat Mark Curry ja Colette Newberry, jotka ovat aiemmin toimineet esim. Bootsin tuotekehittelyssä. 

 

 

 

Kuva: The INKEY List.


 

The INKEY List:n nettisivuilla on kivasti selitetty eri tuotteiden ja aktiiviaineiden käyttötarkoitus. Ei siis tarvitse olla mikään asiantuntija, että voisi tietää mikä tuote olisi juuri sopiva omalle iholle😃. 

Tuotteiden kohdalla on selkeästi ja yksinkertaisesti selitetty, mihin iho-ongelmaan kyseisen tuotteen sisältämä aktiiviaine voi auttaa. Tämän lisäksi The INKEY Listin sivuilla on kattava tietopaukku siitä, mitä aktiiviaineita ei tuli yhdistää keskenään (jotkin aktiiviaineet neutraloivat toisensa) tai mitkä aktiiviaineet sopivat yhteen, tai jopa tukevat toistensa vaikutusta. Tuotteissa ilmoitetaan myös selkeästi, tuleeko niitä käyttää päivällä vai illalla ja missä vaiheessa ihonhoitorutiinia. 👌

 





Tein tämän vuoden helmikuussa tilauksen The INKEY Listille. Ja voin kertoa, että meinasi lähteä ratti lapasista. Edulliset hinnat, vakuuttavan kuuloiset tuotteet, hyvät käyttäjien arvioinnit ja luontainen kosmetiikkafriikkeys eivät ole hyvä kombinaatio 😂 Mutta järki vei kerrankin voiton. Jättimäisen tilauksen sijaan valkkasin ostoskoriin vain tuotteet, joita oikeasti koin tarvitsevani. Tilaukseni sisälsi BHA-hapon, niasiiniamidin, sekä retinolin. Kerron seuraavaksi mun kokemuksia ja fiiliksiä näistä tuotteista. 





Niasiiniamidi seerumi (8,49€/ 30ml)


Inci:Water (Aqua/ Eau), Niacinamide, Glycerin, Propanediol, Butylene Glycol, Squalane, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydroxyethylcellulose, Phospholipids, Xanthan Gum, Glycine Soja (Soybean) Extract, Allantoin, Disodium Edta, Polysorbate 60, Panthenol, Glycolipids, Glycine Soja (Soybean) Sterol, Disodium Phosphate, Citric Acid, Sodium Phosphate.

 

Niasiiniamidi tekee iholla yhtä jos toista. Niasiiniamidi kuuluu B-ryhmän vitamiineihin ja siitä voi olla apua hillitsemään ihon talituotantoa ja se kykenee hälventämään ihon punoitusta. Samalla niasiiniamidi hälventää uurteita. Niasiiniamidi on paljon tutkittu raaka-aine ja se on jo pitkään ollut iso hitti ihonhoitotuotteissa. 

Seerumin niasiiniamidipitoisuus on melko korkea 10%. Seerumissa on mukana ihoa kosteuttavia glyseriiniä ja hyaluronihappoa. Koostumus on kevyen geelimäinen ja se imeytyy iholle helposti ja jälkituntu on miellyttävä. 

Vinkki: Jos retinolituotteet tuntuu iholla liian ärsyttäviltä, voi retinolin alle laittaa niasiiniamidia, joka neutraloi jossain määrin retinolin ärsyttäviä vaikutuksia. 

 

 

BHA-happo seerumi (12,99€/ 30ml)

 

Inci: Water (Aqua / Eau), Propanediol, Betaine, Salicylic Acid, Sodium Hyaluronate, Zinc PCA, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Maltodextrin, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Biosaccharide Gum-1, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate.

 

BHA eli salisyylihappo on epäpuhtaasta ihosta kärsivän the holy grail. Salisyylihappo rauhoittaa iholla tulehduksia, sekä punoitusta. Samalla se nitistää näppyjä ja liuottaa talitukkeumia syvältä ihohuokosista. Mukana on sinkki PCA:ta, joka myös rauhoittaa ihoa. Happopitoisuus on tässä 2%. 1% pitoisuus matalamolekyylistä hyaluronihappoa ehkäisee ihon liiallista kuivumista. Seerumin sisältämä propanediol toimii liuottimena, joka saa salisyylihapon imeytymään ihoon paremmin.

Tämäkin on miellyttävän tuntuinen iholla. Koostumus jälleen kirkas ja ohuen geelimäinen. Ihan pari tippaa riittää koko kasvoille, on siis riittoisakin. 

 

 


 


 Retinoli seerumi (11,99€/ 30ml)


Inci: Water (Aqua / Eau), Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, Dicaprylyl Carbonate, Dimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Caprylyl Glycol, Phospholipids, Caprylic/Capric Glycerides, Squalane, Dimethyl Isosorbide, Glycine Soja (Soybean) Extract, Carbomer, Sodium Ascorbate, Tocopherol, Polysorbate 60, Tocopheryl Acetate, Glycolipids, Sodium Hydroxide, Disodium Edta, Hydroxypinacolone Retinoate, Retinol, Glycine Soja (Soybean) Sterol, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Hyaluronic Acid, Polysorbate 20, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-1, Phenoxyethanol.

 

 Ja koska tämä naama ei tästä enää mihinkään nuorene, retinolituotteet kuuluu mun ihonhoitojuttuihin. 

Retinoli on varma valinta, jos haluaa hälventää iholta hienoja uurteita, häivyttää valovaurioita ja saada nuorekkaamman näköisen ihon. Retinoli ja muut retinoidit on tutkitusti parhain anti-age ainesosa ihonhoidossa. 

The INKEY Listin retinoli seerumi on koostumukseltaan erittäin löysää fluidia. Koostumus on itseasiassa erityisen miellyttävä. Mukavan kevyt, mutta jättää yllättävästi jopa hieman sellaista samettista fiilistä iholle. Tälle on ilmoitettu brändin nettisivuilla 1% retinolipitoisuus, joka onkin jo vahva pitoisuus. Incin perällä voi bongata vielä anti-agevaikutteisia peptidejä.

1% pitoisuus retinolia on siinä määrin vahva pitoisuus, että aloittelijan kannattaa käyttää tuotetta ensin vain parina kertana viikossa ja totuttaa ihoa tuotteeseen pikkuhiljaa. Sitä myöden kun iho sietää retinolia, voi tuotetta käyttää joka ilta. 

Käytin tätä ennen The Ordinaryn öljypohjaista retinolia. Tykkäsin siitä tosi paljon, mutta Ordinaryn tuote kestää stabiilina vain 3kk ja totesin, että en saa ikinä öljymäistä tuotetta käytettyä loppuun tuossa ajassa. 3:n kuukauden jäljiltä mulla oli putelissa tuotetta vielä puolet jäljellä, joten etsin järkevämpää vaihtoehtoa.  

The INKEY Listin retinoli seerumista on vain hyvää sanottavaa. Se on tosi riittoisa, erittäin miellyttävän tuntuinen iholla ja se toimii. Retinoli seerumi on selkeästi kirkastanut ihoa ja tehnyt siitä hehkuvan näköisen. Myös otsalla vaivanneet pikkunäpyt kuivui parin päivän käytön jälkeen pois. Tämä on yksi markkinoiden edullisimpia retinolituotteita. 

Postauksen tuotteiden hinnat poimin The INKEY Listin virallisilta sivuilta. The INKEY Listin tuotteita voi tilata myös Lookfantastic-verkkokaupasta



Oletteko kokeilleet The INKEY Listin tuotteita? Oliko hitti vai huti?

 

 

 

 

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, et tykkäsit. 👌 Sä jo tiesitkin, että olen sarjan fani, jatkuvasti jokin tuote käytössä. 😁 Just meinasin, et seuraava reissu tulee varmaan suurimmaksi osin hoitumaan brändin tuotteilla. Tiedän, etteivät ärsytä ihoa millään tavalla, mut ovat silti tehokkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykästyin näiden tuotteiden perusteella sen verran paljon, että pitänee tutustua muihinkin tän merkin tuotteisiin. 🤩

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)