maanantai 17. lokakuuta 2016

Kivvi - Kiivihedelmää iholle


Hohhoijaa, kylläpäs alkaa ihan tehokkaasti tympimään tämä vuodenaika. Ankean harmaata joka päivä. Aurinko alkaa olla vain haalea muistikuva. Tämä vuodenaika tekee mun mielestäkin ihan harmaan. Olen ihan apaattinen aina näihin aikoihin vuodesta. Miten teihin vaikuttaa syksy? Iskeekö syysmasis? Mitkä ovat teidän piristyskeinot?

Kivvi on pirtsakka :)

Tämän harmauden keskelle voisin heittää postauksen aika pirteästä luonnonkosmetiikasta nimeltä Kivvi :) Kivvi on latvialaista ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja Kivvi nimihän tarkoittaa tietysti kiivihedelmää. Sarjan tuotteet sisältävät kiiviuutetta, sen lisäksi, että luonnonkosmetiikalle tyypilliseen tapaan näissä on paljon kaikenlaisia muitakin kasvi- ja hedelmäuutteita.

Sain testiin Kivviltä Pyrus Cydonia- linjan tuotteita, jotka on "for all skin types" eli näiden pitäisi soveltua kaikille ihotyypeille. Pyrus Cydonia on latinankielinen nimi kvitten-hedelmälle, jonka uutetta löytyy yhtenä ainesosana tämän linjan tuotteista. Tuotteiden ulkoasu on kyllä ainakin mun mielestä pirteä ^_^  Testailin Kivviltä putsaria, kasvovettä, kosteusgeeliä ja tasapainottavaa kosteusvoidetta ja niistä seuraavaksi arviota.






Inci: Aqua (Water), Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract*, Cocamidopropyl betaine, Glycerin, Decyl glucoside, Olea europaea (Olive) fruit oil*, Xanthan gum, Citric acid, Centaurea cyanus (Cornflower) flower extract, Chamomile recutita (Chamomile) flower extract, Euphrasia officinalis (Eyebrigth) extract, Pyrus cydonia (Quince) fruit extract, Actinidia chinensis (Kiwi) fruit extract, Calendula officinalis (Calendula) flower extract, Aroma*/**, Benzyl alcohol, Dehidroacetic acid, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Achillea millefolium (Yarrow) extract. 


Putsarissa on hedelmäinen ja raikas tuoksu, joskin erittäin mieto. Hieman maitomaiselta näyttävä koostumus ei yllättäin olekaan liruimmaista päästä (mitä luonnonkosme usein on). 
Ei siis lurahda heti sormien välistä viemäriin. Putsari muodostaa hyvin kevyen vaahdon. Pieni määrä riittää hyvin koko kasvoille ja tämä liukuu iholla oikein mukavasti. Putsari on sulfaatiton ja tensideinä on käytetty mietoja kookos- ja sokeripohjaisia tensidejä. Koostumuksessa on mukana useita erilaisia kasviuutteita. 

Olen aika ylianalyyttinen toisinaan tuotearvioita tehdessä. Huomasin, että putsarissa on yksi ominaisuus mikä miellyttää itseäni suuresti. Huuhtoutuvuus. Kivvin putsari huuhtoutuu iholta pois melkein kuin ajatuksen voimalla. Mua joskus ärsyttää suunnattomasti putsarit, jotka jäävät pyörimään iholle ja tuntuu, että niitä saa huuhdella iholta pois turhan kauan. Pahimmat lilleröputsarit siirrän yleensä suihkun puolelle, missä nassun voi huuhdella kerralla puhtaaksi :D Tykkäsin putsarista tosi paljon. Tuntuu erittäin miedolta ja ei kuivata ihoani tippaakaan. 







Inci: Aqua (Water), Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract*, Lactic acid, Plantago major (Plaintain) leaf extract, Urtica dioica (Nettle) leaf extract, Chamomile recutita (Chamomile) flower extract, Pyrus cydonia (Quince) fruit extract, Actinidia chinensis (Kiwi) fruit extract, Calendula officinalis (Calendula) flower extract, Benzyl alcohol, Dehidroacetic acid, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Cucumis sativus (Cucumber) fruit extract. 

Kivvin kasvoveden tuoksu jatkaa samoilla linjoilla putsarin kanssa. Iho jää kasvoveden jälkeen hyvin tuotetunnuttomaksi, johtuen ehkä humektanttien puutteesta. Kasvovesi on ympätty täyteen kasviuutteita. Rauhoittavat kamomilla- ja  kehäkukkauute ovat messissä mukana.

Mutta se mistä innostuin heti, on incin kolmossijalta löytyvä maitohappo (lactic acid). Hykertelyä aiheutti sen sijainti incin alkupäässä. Tältä saattaisi siis odottaa kuorivia vaikutuksia. Tämä happofani nappasi samantien ph-liuskat ja olin ihan innoissani kun liuska ilmoitti tälle ph:n reilusti alle 4. Jes, eli tämä on ph-arvoltaan tarpeeksi hapan, että kuoriva funktio toteutuu ^_^ Siispä voisi sanoa, että tämä kasvovesi oli löytö. Tämän tyyppisiä kasvovesiä on mun mielestä vähän kiven alla löytää, varsinkin oikealla ph:lla varustettuna. Maitohappohan on muuten niitä miedoimpia AHA-happoja. Jos glykolihappopohjaiset tuotteet ovat tuntuneet liian tujuilta, niin tässä voisi olla potentiaalia erittäin herkällekin iholle. Tämä ei tuntunut omalla iholla mitenkään kuivattavalta, enkä myöskään havainnut happotuotteille tyypillistä pistelevää/kihelmöivää tunnetta iholla. 






Inci: Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract*, Caprylic/capric triglycerides, Aqua (Water), Glycerin, Xanthan gum, Cucumis sativus (Cucumber) fruit extract, Actinidia chinensis (Kiwi) fruit extract, Vaccinium myrtillus (Bilberry) fruit extract, Calendula officinalis (Calendula) flower extract, Rubus idaeus (Raspberry) fruit extract, Arctium lappa (Burdock) extract, Plantago major (Plaintain) leaf extract, Aesculus hippocastanum (Horse chestnut) seed extract, Sodium anisate, Sodium levulinate, Lactic acid, Betula alba (Birch) leaf extract, Aroma*/**, Pyrus cydonia (Quince) fruit extract. 


Kivvin 24H Kosteuttava geeli on hyvin kevyen tuntuista ja kevyesti kosteuttavaa. Hulahtaa ihoon vikkelästi ja jättää ihon sileän tuntuiseksi. Jänskään aina kosteusgeelien testaamista. Ne on joko mukavan ihofiiliksien jättäviä tai sellaisia kamalia kärpäspaperi-fiiliksen jättäviä. Tämä ei onneksi jättänyt mitään tahmafiiliksiä ^_^

Huomionarvoista on, että aloe vera on incissä ihan ekana, jota seuraa triglyseridit ja vesi on vasta kolmantena. Loppulista onkin sitten pitkä litania kasviuutteita. Laadukas ainesosalista. Olisipa tämä ollut mulla mukana Kreikassa! Siellä paikan päällä etsin toivottomana hyvää aloeverapohjaista geeliä auringonpolttamalle iholleni ja mieleistä ei löytynyt koskaan. Joko aloe vera pitoisuudet olivat surkeita tai puteleissa oli hurjasti alkoa tai jotain muuta kenkkua. Niin siis en mä mitenkään vaativa ole kosmetiikan suhteen :D 








Inci: Aqua (Water), Cocos nucifera (Coconut) oil*, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf extract*, Cetearyl glucoside, Sorbitan olivate, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*, Olea europaea (Olive) fruit oil*, Glycerin, Caprylic/capric triglycerides, Titanium dioxide, Calendula officinalis (Calendula) flower extract, Arctium lappa (Burdock) extract, Pyrus malus (Apple) fruit extract, Xanthan gum, Urtica dioica (Nettle) leaf extract, Arctostaphylos uva-ursi (Bearberry) leaf extract, Citric acid, Stearic acid, Actinidia chinensis (Kiwi) fruit extract, Euphrasia officinalis (Eyebright) extract, Centaurea cyanus (Cornflower) flower extract, Alchemilla vulgaris (Lady`s mantle) extract, Sodium anisate*, Sodium levulinate*, Rosa rubiginosa (Rosehip) fruit extract, Tocopherol (Vitamin E), Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Pyrus cydonia (Quince) fruit extract, Aroma*/**, Betula alba (Birch) leaf extract.


24H voide on yllättävän kevyen tuntuista koostumukseltaan. Tässäkin on kevyt hedelmäinen tuoksu. Imeytyy nopeasti ihoon ja jättää melkoisen tuotetunnuttoman fiiliksen iholle. 

Hoitavuutta tuovat kookos- jojoba- ja oliiviöljy. 24H voide lupaa tasapainottaa ihoa takiais-, sianpuolukka- ja nokkosuutteilla. Kuten incistä huomaa, tässäkin on melkoisen pitkä litania erinäisiä kasvi- ja hedelmäuutteita.  Tykkäsin tämän koostumuksesta kovasti. En tykkää ainakaan päiväkäytössä liian raskaan tuntuisista voiteista ja luonnonkosmetiikan voiteet ovat toisinaan melko tuhteja. Vaikka voiteen sanotaan soveltuvan kaikille ihotyypeille, en näe tämän olevan se ideaalisin ainakaan tosi kuivalle ihotyypille, sen verran kevyehköä tavaraa. Soveltuu varmaan parhaiten normaalille, sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. 




Kokeilin myös kerrostaa iholle Kivvin geeliä ja voidetta. Geeli sai vähän kuin toimittaa seerumin virkaa. Nämä eivät kuitenkaan toimineet kombona. Tapahtui yllättäin rullaus-efekti ja nassu oli ihan täynnä valkoista murusta voiteen lisäämisen jälkeen. Kokeilin kuitenkin vielä miksata nämä kämmenkuopassa ja levittää sitä kautta iholle ja kas, rullausta ei tapahtunutkaan.

Tuotteet pr-näytteitä.
*Linkit ovat affi-linkkejä.



Onko Kivvi tuttu merkki?

15 kommenttia:

  1. Nimenä tuttu mutten itse ole vielä lähempää tuttavuutta päässyt tekemään :)

    VastaaPoista
  2. Kivvi on kiinnostanut jo pitkään, en vain ole vielä ehtinyt kätännössä tutustumaan. ;-) Tykkään heidän purnukoidensa ulkoasusta todella paljon. Tämän postauksen perusteella taidan tykätä myös purnukoiden sisällöistä. ;-)

    Mun ihoni rakastaa aloe veraa ja toi geeli kuulostaa niiiin hyvältä! Ei ehkä talvi-iholleni omiaan mutta kesällä voisi olla aivan loistava. Myös kasvovesi alkoi kuumotella, olen erilaisten happojuttujen suurkuluttaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloe vera on myös mun yksi suosikki raaka-aineista ja olen itsekin happojen suurkuluttaja. Voisin kylpeä hapoissa. Okei, edellinen lause kuulosti hiukan kummalliselta :D

      Nämä Kivvin tuotteet vaikutti kyllä oikein kivoilta ja himottaisi tutustua Kivviin enemmänkin ^_^

      Poista
  3. Kivvin tuotteita en ole käyttänyt, tunnen vain nimeltä. Kasvovesi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sitä voisin kokeilla, kun inci on noin hyvä:)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla siirtyi heti tuo Kivvin kasvovesi ensisijaiseen käyttöön ja muut kasvovedet jäi jäähylle :D

      Poista
  4. Oijoijoi, mä niin tiedän, minkä kasvoveden aion seuraavaksi hankkia ^_^ Kivvi on vielä toistaiseksi vain nimenä tuttu.

    VastaaPoista
  5. Blogistani löytyy sulle syksyinen haaste :) (siinä tosin on pari sellaista kyssäriä joukossa, joihin sun on ehkä vaikea vastata, menee meikkien puolelle :D mutta skippaa ne kokonaan tai keksi joku oma kyssäri niiden paikalle. Pakkohan mun oli sut haastaa, koska oot mun lempparihaastettava <3)

    VastaaPoista
  6. Jos syksy väsyttää, sisäinen aurinko on mun lääke siihen vaivaan. Devisolia (parhaiten mulla toimivaa D-vitamiinia) naamaan niin jo alkaa lyyti kirjoittaa :D

    Kivvi kuulostaa kivvalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. D-vitskua olenkin taas alkanut popsimaan :) Ainakin sellaisen havainnon olen tehnyt jo ajat sitten, että kun D:tä syö, niin vilustumiset ja flunssat pysyy aika hyvin poissa. Aiemmin mulla oli melkein joka talvi jonkilainen flunssan tapainen vähintään kerran.

      Mutta minä kaipaan Aurinkoa! :DD

      Poista
  7. Onpa kivan (vai pitäisikö sanoa kivvan, höhöh) näköiset pakkaukset :)

    VastaaPoista
  8. Lilleröputsarit :'D Menee kyllä testilistalle tuo kasvovesi, koska hapot <3

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)