sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

L'Occitane Cedrat - For MenBlogin kautta tuli testiin ranskalaisen L'Occitanen Cedrat sarjan tuotteita. Kyseessä siis miehille suunnattu sarja, johon kuuluu kasvojenhoituotteiden lisäksi mm. parranajogeeli, käsivoide ja Eau de toilette.  L'Occitane Cedrat sarjan tuotteisiin pääset tutustumaan kokonaisuudessaan täällä.

Otin testiin sarjan puhdistusgeelin, kosteusvoiteen, parranajogeelin ja face splashin (kasvo roiskaus?).  Jälkimmäisen tuotteen nimi aiheutti mulla hämmennystä, en tiedä miten se pitäisi suomentaa :D Ohjeistettu käyttämään sheivauksen jälkeen, joten after shave - tyyppinen tuote kyseessä.

Testissä ekana Cedrat Pure Cleanser puhdistusgeeli. L'Occitane kuvailee tuotettä näin:

"Pure Cleanser on kaksivaikutteinen kasvojenpuhdistusaine

•Se puhdistaa ihon tehokkaasti luonnonmukaisten kuorivien ainesosien ansiosta.
• Se puhdistaa tehokkaasti ihon epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista. Ihosta tulee tasaisempi ja heleämpi.
•Se vähentää ihon kiiltoa ja jättää ihon pehmeäksi.

Testattu ihotautilääkärien valvonnassa. Ei tuki ihohuokosia. Soveltuu normaalille ja sekaiholle."

Cedrat sarjan tuotteissa on nostettu tähtirooliin sukaattisitruuna (Citrus medica vulgaris). Incistä sitä löytyy uutteena ja sukaattisitruunan kuoresta saatavana öljynä. Lisänä "tavallisen" sitruunan kuorijauhetta, jonka funktio tuotteessa on toimia kevyesti ihoa kuorivana. Putsarissa on sulfaatteja joita yleensä välttelen kuivattavan vaikutuksen vuoksi. Kuitenkin incistä löytyy kahta muuta mietoa tensidiä (Disodium Cocoamphodiacetate ja Decyl glucoside) jotka miedontavat sulfaattien mahdollista ihoärsytystä.


Puhdistusgeelissä on sitruunan kuoren palasia ja hienojakoisempaa sitruunankuorijauhetta, jota en saanut yrityksistä huolimatta näkyviin kuvaan.


Koostumus on tosi paksua ja jämäkkää geeliä. Tykkäsin siitä, koska toisinaan jotkin putsarit saattaa olla koostumukseltaan niin liruja, että puolet on lorahtanut jo sormien välistä lavuaariin, ennenkä on kerinnyt edes levittää kasvoille. Heti ekana pistin merkille sitruksisen tuoksun. Mun mielestä tosi onnistunut, raikas ja hyvä tuoksu. Sama tuoksu toistuu muissakin Cedrat-sarjan testissä olleissa tuotteissa. Positiivista vaihtelua sille ainaiselle samantyyppiselle tuoksulle, mitä niin monissa For Men - tuotteissa on. Huomasin myös putsarin seassa olevan sitruunan palasia ja ensimmäinen ajatus oli, että niin vähäinen määrä ei kummempaa kuorivaa vaikutusta tee. Levitysvaiheessa kuitenkin tuntui iholla, että putsarissa on enemmänkin jotain kuorivaa raetta. Ja lähempi tarkastelu paljastikin, että putsarissa on erittäin hienojakoista jauhetta sitruunan kuoresta. Hienojakoisuudesta johtuen, en saanut jauhetta vangittua kuviin mukaan. Vaikka pelkäsin putsarin olevan liian kuivattavaa, ei se ainakaan muutaman käyttökerran jälkeen ole sitä ollut. Testasin myös pesun jälkeen olla hetken ajan ilman kosteusvoidetta, enkä kokenut sitä tyyppillistä kiristelevää fiilistä kasvoilla. Tämä oli ihan hyvä tuote ja lisäplussat kuorivasta vaikutuksesta ja hyvästä tuoksusta. Puhdistusgeeli maksaa 19€/150ml
Cedrat Shaving Gel. Sarjan sheivausgeelistä sanotaan näin :

"Tämä raikas geeli muotoutuu pehmeäksi vaahdoksi ja helpottaa parranajoa.Se suojaa ihoa parranajon ajan ja vähentää ärsytystä. Sisältää luomuviljeltyä cedrat uutetta Korsikasta.

Testattu ihotautilääkärien valvonnassa."

Tässä myös mukana raikas sitruksinen tuoksu. Mainitsinko jo, että tää tuoksu on superhyvä? Incistä löytyy sitrus- öljyjen ja -uutteiden lisäksi ihoa hoitavia auringonkukkaöljyä ja soijaöljyä. Tämä oli perushyvä sheivaustuote. Ei mitenkään maailmaa mullistava, muttei mitään moitittavaakaan.


Tuotteen suutinta painettaessa kannattaa olla varovainen. Suutin nimittäin ampuu tuotetta todella rivakasti, ja sitä tulee helposti annosteltua liikaa. 15,50€/150ml.Cedrat Energizing Face Splash. Tämä oli After shave- tyyppinen tuote. En tiedä onko mulla näössä vikaa, mutta en löytänyt tuotetietoja tästä ollenkaan L'Occitanen omilta sivuilta. Vapaasti suomennettuna pullon takaa :

" Virkistää ja kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristötekijöiltä. Mattapintaistaa ihon poistamalla ylimääräistä talia. Helpottaa sheivauksen jälkeistä ärsytystä ja kiristävää tunnetta iholla. "

Tämänkin tuotteen incistä löytyy edellä mainitut sitrukset. Tuttu miellyttävä tuoksu. Koostumus on imaissut lisäksi sisäänsä mm. pantenolia, salisyylihappoa, sinkki- ja kupariglukonaattia ja magnesiumaspartaattia.  Hyviksiä siis löytyy, mutta listalla komeilee myös alkoholi. Toisaalta alkoholi on listattu vasta viidentenä ja ennen sitä tuotteessa on listattu toisena, kosteutta sitova glyseriini.  Muutaman kerran käytön jälkeen en ainakaan vielä huomannut mitään kuivattavaa vaikutusta. Päinvastoin tämä vaikuttaakin olevan melko kosteuttava. Iho tuntui myös pehmeältä käytön jälkeen.

Korkin keskellä on pieni reikä, joka aukeaa korkkia kiertämällä.

After shaveja ei ole pahemmin käytössä ollut. Pelkästään After shave- sanasta tulee mieleen se kauhea Mennen, jota moni hölvää surutta niin paljon, että seurassa olevat eivät meinaa saada henkeä :D Joskus nuorempana tuli kokeiltua isoveljen partavesiä, joista naama lehahti tulipunaiseksi ja kihelmöiväksi. Mun mielestä niissä oli myös ihan liian tymäkkä tuoksu. L'Occitanen Face splash on ihan eri planeetalta. Miedon ja yllättävän hoitavan oloinen tuote. Tuoksukin tarpeeksi mieto, ettei se leijaile koko ajan nenässä. Suosittelisin kyllä tämän tyyppisiä tuotteita käyttävälle miehelle. Face Splashin hinta jäi tuotetietojen puutteesta johtuen selvittämättä.

 Edit.  Kysyin L'Occitanelta  tuotteesta tarkemmin ja sieltä kerrottiin tuotteen olevan sen verran uusi, ettei ole vielä verkkokauppaan ehtinyt. Tuotteen hinnaksi selvisi 18,50€/150ml.


Cedrat Global Face Gel on sarjan kosteusvoide, tai oikeastaan kosteusgeeli.

"Global Face Gel -kasvovoide tarjoaa kolme hyötyä ihollesi

1. KOSTEUTUS: Voiteen kasvipohjainen glyseriini** antaa kosteutta ja suojaa jättämättä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.
2. MATTAPINTA: Se pitää ihon koko päivän mattapintaisena tasapainottaen talineritystä.
3. ENERGIAA IHOLLE: Se virkistää ja vähentää näkyvästi väsymyksen merkkejä ihossa.

Voiteen kevyt koostumus imeytyy nopeasti ja se jättää ihon mattapintaiseksi, puhtaaksi ja raikkaaksi."

Incissä mukana edelleen jo aiemmin mainitut sitrukset. Lisäksi löytyy mm. glyseriiniä, salisyylihappoa  ja kamomillasta uutettua bisabololia, jolla on ihoärsytystä lievittävä ja suojaava vaikutus.

Cedrat Global Face Gel on nimensä mukaisesti koostumukseltaan geeliä.

Sarjan kosteusgeeli olikin todellinen yllättäjä. Kosteustehot ei välttämättä ihan tosi kuivalle iholle riitä, mutta omalla rasvoittuvalla pintakuivalla iholla toimi hyvin. Mutta miksi tämä olikaan yllättäjä?
L'Occitane antaa lupauksen mattapinnasta koko päiväksi. Itselläni ei pitänyt koko päivää mattana, mutta paremmin kuin moni muu kokeiltu kosteusvoide. Lähes aina ihoni on rasvoittunut jo alle tunnin kuluttua kasvojen pesun ja kosteutuksen jälkeen. Cedrat Global Face Gelin käytön jälkeen iholla alkoi näkyä kiiltelyä vasta n. 2 tunnin kuluttua, tällöinkin se oli vähäisempää kuin yleensä. Hillitsee siis ihan oikeasti rasvoittumista ja pitää ihon pidempään mattana. En muista kokeilleeni  aiemmin tuotetta, josta olisi ollut näkyvästi hyötyä rasvoittumisen hillitsemisessä.  Geelillä hintaa 32€/50ml.

L'Occitanen Cedrat-sarjasta jäi kaiken kaikkian hyvä maku. For Men - sarjoja mulla ei ole aiemmin paljoakaan ollut käytössä. Niitä tulee aina toisinaan kaupassa hypisteltyä, mutta kauppaan ne aina jäävätkin. Syitä ovat liian voimakas hajuste ja usein niihin on ympätty liikaa alkoholia ja muita ärsyttäviä aineita.  L'Occitanen tuotteissa tuoksu oli hyvä, eivätkä tuotteet tuntuneet ärsyttävän tai kuivattavan ihoa.


Osassa L'Occitanen tuotteissa on tuotekuvaus myös pistekirjoituksella näkövammaisia ajatellen. Hienoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)