perjantai 10. toukokuuta 2024

Nivea Sun Protect & Moisture Sun Lotion SPF 50+

 Tuote saatu pr-näytteenä. Sisältää mainoslinkkejä.





Kirjoittelin juuri Avenen aurinkosuojatuotteista edellisessä postauksessa. Koska aurinkoiset kelit ovat tulossa, heti tähän perään sopii esittely Nivean vartalolle suunnatusta aurinkosuojavoiteesta, Nivea Sun Protect & Moisture Sun Lotion SPF50+ (200ml).

Moni on varmaan samaa mieltä kanssani seuraavasta: Aurinkosuojatuotteet tuntuvat usein iholla epämiellyttäviltä, eikä niitä tee mieli laittaa iholle kovin mielellään. Paksut ja tahmeat koostumukset eivät varmasti houkuttele, kun on muutenkin kuuma ja hikoiluttaa. Tämän tietävät myös kosmetiikkabrändit ja nykyään mainonnassa korostetaan paljon aurinkosuojatuotteiden keveyttä. Nivea on yksi niistä, jotka osaavat formuloida todella kivan tuntuisia aurinkosuojavoiteita. Sun Protect & Moisture Sun Lotion SPF50+ sisältää kemiallisia UV-filttereitä ja fysikaalisen filtterin, titaanidioksidin. Nivean valikoimissa on myös aurinkosuojatuotteita, joissa on käytetty pelkästään fysikaalisia UV-filttereitä (kaikki kuluttajat eivät halua käyttää kemiallisia UV-filttereitä).


Nivea on koostumukseltaan kevyt, imeytyy nopeasti ja jättää miellyttävän tunnun iholle.


INCI: Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Alcohol Denat., Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cocoglycerides, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Salicylate, Titanium Dioxide (nano), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, C12-15 Alkyl Benzoate, Hydrogenated Rapeseed Oil, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Triazone, Silica Dimethyl Silylate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Tocopheryl Acetate, Microcrystalline Cellulose, Cellulose Gum, Behenyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Hydroxyacetophenone, Silica, Trisodium EDTA, Sodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Parfum

Katsotaan vähän ainesosalistaa. Aurinkovoide sisältää nykyaikaisia, uudempia aurinkosuojafilttereitä, jotka suojaavat tehokkaasti UVA- ja UVB- säteiltä. Nivea on jättänyt tästä pois esimerkiksi octocrylene- nimisen UV-filtterin, joka on voimakkaasti allergisoiva. 

Sanonpa heti suoraan, että Nivean aurinkosuojavoide on aivan älyttömän hyväntuntuinen iholla. Näyttää hieman paksulta purkista annosteltaessa, mutta on mukavan kevyttä emulsiota. Imeytyy tosi nopeasti ja jättää sekä mattaisen, että samettisen tunnun iholle. Yleisesti voiteen jättämä tuntu iholla on melko huomaamaton, mikä saattaa monelle olla ihan se ykkösominaisuus, jota aurinkosuojatuotteelta haetaan.👌🏻

Incin kolmosena on isopropyylipalmitaatti, joka yhdessä alkoholin kanssa tekee tämän koostumuksesta kevyen ja miellyttävän. Hieman vielä tuosta isopropyylipalmitaatista.

Olen tämän vuoden aikana tutkinut suurella mielenkiinnolla aurinkosuojavoiteiden ainesosalistoja, josko sieltä löytyisi mielenkiintoisia testattavia. Harmillisesti yllättävänkin monessa aurinkosuojatuotteessa on korkealla incissä tämä isopropyylipalmitaatti. Kyseinen ainesosa saattaa olla ongelmallinen herkästi tukkeutuvalle/epäpuhtaalle iholle. Oma  kasvojen ihoni ei kestä isopropyylipalmitaattia lainkaan. Tuloksena on aina todella kipeitä ihonalaisia finnejä. Sen sijaan vartalon ihoni ei reagoi isopropyylipalmitaattiin negatiivisesti. Tämä pikkuvinkki teille, jotka saatte herkästi näppyjä aurinkosuojavoiteista: Isopropyylipalmitaatti (isopropyl palmitate) korkealla incissä ➡️ aiheuttaa mahdollisesti epäpuhtauksia iholla.

Ostopaikkoja netissä

Kicks* (15,38€)

Cocopanda* (17,90€)




Esittelin aiemmin myös Nivean uuden, Nivea Blemish Control SPF50+ (40ml) kasvoille suunnatun aurinkosuojavoiteen. Nivea oli mukana myös Kyproksella ja siellä se todellakin osoitti tehonsa. Mullahan siis kävi niin, että iho paloi yhtenä päivänä. Kasvoilla näkyi ihan selkeät rajat, minne olin levittänyt aurinkovoidetta 🤭 Esim. hiusraja oli ihan punainen, mutta aurinkovoiteella suojatut ihoalueet olivat aivan normaalit. En nyt oikeastaan epäillytkään Nivean toimivuutta, mutta tulipa silti todistettua sen tehot vaativissa olosuhteissa 😁 

Ostopaikkoja netissä

Kicks* (14,93€

Cocopanda* (16,90€)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)