sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Dr. Hauschka Med - Kuivan ja kutisevan ihon pelastus

 



Talvella ihoni kuivuu aina enemmän tai vähemmän. Varsinkin selän iho kuivuu hilseileväksi ja kutiavaksi ilman hoitoa. En yleensä  pysty olemaan suihkun jälkeen ilman jotain kosteusvoidetta, kutinasta johtuvan tukalan olon vuoksi. Otinkin mielenkiinnolla kokeiluun Dr. Hauschka Med - sarjan Jääruoho vartalovoiteen ja Potentilla akuuttivoiteen.  Sarjan tuotteet ovat suunnattu erittäin kuivalle ja kutisevalle iholle.  Tuotteet ovat 100% luonnonkosmetiikkaa, ilman synteettisiä väri- ja hajuaineita.





Jääruoho Vartalovoide.


Otin testiin Jääruoho Vartalovoiteen hieman epäröiden. Erittäin kuivan ihon tuotteet ovat usein täyteläisiä ja paksuja. Tuotetuntu saattaa olla iholla raskas, tahmea ja öljyinen. Lisäksi ihollani on tapana reagoida liian tuhteihin voiteisiin näpyillä.  Heti veden jälkeen incistä löytyy kosteustasapainoa ylläpitävää, tuorepuristettua jääruohomehua. Incistä löytyy myös mm. avokado-, jojoba- ja manteliöljyä. Erittäin ravitsevat mango- ja karitevoi ovat mukana voiteessa.

Vartalovoide on pakattu kätevään pumppupulloon.

Koostumus on kevyen tuntuinen iholla, ja imeytyy nopeasti.


Vastoin kaikkia odotuksia, voide oli levittäessä todella kevyen tuntuinen ja imeytyi ihoon salaman nopeasti. Imeytymisen jälkeen iholla ei ollut havaittavissa minkäänlaista rasvaisuutta tai tahmeutta. Iho tuntui todella pehmeltä ja kosteutetulta. Voide lupaa vähentää kiristävää tunnetta iholla ja ehkäistä kutinaa. Voide täytti lupaukset täydellisesti. Viikon käytön aikana en ole kokenut iholla ollenkaan tyypillistä kutinaa, kuivuutta ja kiristelyä. Olin myös huomaavinani ihon sävyn tasoittumista. Ja mikä tärkeintä, imeytyy nopeasti! Vaatteet voi pukea nopeasti päälle levittämisen jälkeen, eivätkä ne liimaudu kiinni ihoon. Tykästyin tähän todella. Voiteen tuoksu on hyvin mieto, raikas. Kaiken kaikkiaan Jääruoho Vartalovoide täytti lupauksensa, ja oli kosmeettisesti miellyttävän tuntuinen iholla. Tässä on kaikki kohdallaan. Ainoa miinus tälle tulee melko korkeasta hinnasta n.40€/200ml.

Inci: Water (Aqua), Mesembryanthemum Crystallinum Extract, Glycerin, Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Beeswax (Cera Alba), Lanolin, Lysolecithin, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Glyceryl Stearate, Hectorite, Xanthan Gum, Stearic Acid, Amyris Balsamifera Bark Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Stearoyl Lactylate.







Hauschkan Med - sarjan Potentilla Akuuttivoide on suunnattu kutiavalle, ärtyneelle ja punoittavalle iholle. Auttaa katkaisemaan kutinan ja raapimisen kierteen. Ihoalueille, jotka eivät millään tunnu rauhoittuvan. Incistä löytyy mm. seesami- ja risiiniöljyä, kaakavoita sekä rätvänäkasvin juuri-uutetta (Potentilla Erecta). Rätvänällä on tulehduksia ehkäisevä ja ihoa korjaava vaikutus.


Akuuttivoide on väriltään punertavanruskeaa ja hieman öljyistä.

Potentilla akuuttivoide on iholle levittäessä öljyisen tuntuinen. Öljyisyydestä huolimatta se imeytyy iholle ihan hyvin. Akuuttivoide on erittäin riittoisaa käytössä, jo pieni nuppineulan pään kokoinen nokare leviää hyvin isommalle ihoalueelle. Tässäkin mieto tuoksu.


Akuuttivoide jättää iholle punaruskeaa jäämää.

En oikein syttynyt tälle akuuttivoiteelle, sillä voide käyttäytyi iholla oudosti. Jääruoho vartalovoiteen päälle levitettynä akuuttivoide "rullautuu" voimakkaasti. Ilmiö on vähän samankaltainen, kuin paljon silikonia sisältävissä voiteissa. Kokeilin levittää akuuttivoidetta myös täysin puhtaalle iholle, mutta tulos oli sama, joskaan ei ihan yhtä voimakas. Inciä tutkiessa, en keksinyt tälle "pöpenöitymiselle" selitystä. Akuuttivoiteen väri tulee rätvänästä, eli olisiko se myös tuon pöpenän aiheuttaja?
En keksi tästä voiteesta oikein muuta sanottavaa. Tästä jäi iso kysymysmerkki. Dr. Hauschkan akuuttivoide maksaa noin 24,90€/20ml.


Inci: Aqua, Sesamum Indicum Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Potentilla Erecta Root Extract, Ricinus Communis Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Sucrose Stearate, Sucrose Distearate, Xanthan Gum, Amyris Balsamifera Bark Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.


Testissä olleissa tuotteista Jääruoho Vartalovoide oli positiivinen yllättäjä, Akuuttivoiteen ollessa lähinnä hämmentävä.  Dr. Hauschkan Med - sarjan muihin tuotteisiin pääset tutustumaan tästä
Dr.Hauschkan tuotteita on saatavilla apteekeissa ja mm. Life-myymälöissä.

Tuotteet saatu blogin kautta.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele :)