torstai 14. maaliskuuta 2024

Ziaja C.B3 - Trendikästä C-vitamiinia ja niasiiniamidia kevyissä koostumuksissa

 Tuotteet saatu pr-näytteenä.



Näitä pirtsakan keltaisia purkkeja onkin vilahdellut somessa koko kuluneen vuoden ajan. Kyseessä on puolalaisen Ziaja merkin C.B3- tuotesarja. 

Ziaja on perustettu jo vuonna 1989 ja brändin takana ovat farmaseuttipariskunta Aleksandra ja Zenon Ziaja. Ziaja on ns. tavallista kosmetiikkaa, jonka markkinoinnissa nostetaan esiin jokin tietty raaka-aine. Jokunen vuosi sitten somekanavissa näkyi paljon Ziajan Goat's Milk- tuotteita, joiden tähtiraaka-aineeksi oli nostettu vuohenmaito. 

Ziaja C.B3 on ajan hermolla nostamalla tämän kyseisen sarjan sankariainesosiksi C-vitamiinin ja eritoten B3-vitamiinin, eli niasiiniamidin (pitoisuuksia ei ole ilmoitettu). Niasiiniamidi tuntuu olevan uusi hyaluronihappo, sitä on melkein jokaisessa markkinoilla olevissa tuotteissa ja se myös nostetaan mainonnassa esiin. C- ja B3- vitamiinit kirkastavat ja tasoittavat ihon sävyä, ovat tutkitusti anti-agevaikutteisia jne. Molemmat edellä mainitut ovat ihonhoidossa ehdottomasti best-kategoriassa 😊 Tuotteiden C-vitamiini on stabiilina johdannaisena (sodium ascorphyl phospate). 

C.B3 tuotesarja korostaa tuotteissaan korkeita luonnollisuusprosentteja. Ei mitenkään poikkeuksellista, tätähän tekevät nykyään todella monet muutkin brändit (tästä kirjoitin pätkän hiljattain). C.B3 ei kuitenkaan ole virallista luonnonkosmetiikkaa, sillä incilistoista löytyy esimerkiksi silikoneja. C.B3 tuotteiden tuoksumaailma on sitruksinen ja raikas, kuten tuotteiden värimaailma jo viestii. Mutta mennäänpä sitten itse tuotteisiin 😊





C.B3 Puhdistusgeeli 190ml


INCI: Aqua (Water), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Coco-Glucoside, Glycerin, Undecylenamidopropyl Betaine, Hydrolyzed Rice Protein, Inulin, Fructose, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Camellia Japonica Seed Oil, C12-13 Alkyl Lactate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Citric Acid.


Puhdistusgeeli on sulfaatiton. Se muodostaa mietojen tensidien avulla melko kevyen vaahdon. Tässäkin on mukana C-vitamiini ja niasiiniamidi. Mutta rehellisesti sanottuna, en usko niillä olevan vaikutusta tässä tuotteessa. Yleensä ottaen puhdistustuotteet viipyvät iholla niin pienen hetken, että eipä näille aktiiviaineille juurikaan vaikutusaikaa jää.

Putsari on silti formuloitu miedoksi, se ei pese ihoa narskuvan puhtaaksi. 


C.B3 Kasvosuihke 190ml


INCI: Aqua (Water), Propylene Glycol, Sodium Cocoamphoacetate, Hydrolyzed Rice Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Camellia Japonica Seed Oil, Sodium Chloride, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Poloxamer 184, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Citric Acid.


Tämä on määritelty suihkemuotoiseksi kasvovedeksi, mutta mielestäni sen voisi nimetä toisin.

Incin kolmosena on puhdistava ainesosa (sodium cocoamphoacetate) ja tästä johtuen misellivesi kuvaisi tätä tuotetta ehkä paremmin. Propyleeniglykoli kosteuttaa ja hoitavia aineksia tässä ovat riisiproteiini ja kameliaöljy.

Tuotetta käyttäessä puhdistava funktio korostuu. C.B3 kasvosuihke ei tunnu erityisemmin kosteuttavalta, mutta ei kuivattavaltakaan. Tästä jää mun iholle miedosti puhdistettu fiilis, ihan kuin olisi misellivettä käyttänyt. 





C.B3 1% AHA+PHA Kasvovesi 120ml


INCI: Aqua (Water), Panthenol, Glycerin, Lactobionic Acid, Passiflora Edulis Fruit Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Poloxamer 184, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Limonene, Lactic Acid, Sodium Hydroxide.


Tässä on mielenkiintoinen kemiallisesti kuoriva happotuote. Se sisältää vain 1% AHA ja PHA happoja. En muista törmänneeni näin mietoon happopitoisuuteen aiemmin.

Incin kakkosena on ihoa korjaava ja rauhoittava pantenoli. Laktobioninen happo (PHA) toimii samoin periaattein kuin AHA-hapotkin, mutta se luokitellaan iholle hellävaraisemmaksi ja vähemmän ärsyttäväksi. AHA-hapot ovat tässä kasvi- ja hedelmäuutteiden muodossa (mm. passion, sokeriruoko, sitruuna, ananas). 

Tälle on määritelty käyttötiheydeksi 2-3 kertaa viikossa. Uskaltaisin kyllä omalla ihollani käyttää useamminkin tämän mietouden vuoksi. Kiva, että näin mietojakin koostumuksia löytyy. Erittäin hyvä vaihtoehto herkälle iholle. 




C.B3 Rakeeton kuorinta 100ml


INCI: Aqua (Water), Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Carbomer, Maltooligosyl Glucoside, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Hydrolyzed Rice Protein, Camellia Japonica Seed Oil, Disodium EDTA, Hydroxyacetophenone, Parfum (Fragrance), Linalool, Sodium Hydroxide.


Tässäpä onkin sitten hämmentävä tuote. Tämä kun ei nimittäin sisällä mitään kuorivaa. Ei mekaanisesti, eikä kemiallisesti kuorivaa. Hyvin erikoisesti, tuote lupaa kuoria ihoa korkealla C-vitamiinipitoisuudella ja niasiiniamidilla. Fakta on se, että näille kummallekaan ei ole määritelty kuorivaa funktiota. Asia jäi vaivaamaan niin perusteellisesti, että otin yhteyttä valmistajaan. Sainkin seikkaperäisen vastauksen puolalaisesta labrasta.

Kemisti kertoi, että tuote on eräänlainen monimutkainen kuorinta. Samassa vastauksessa kerrottiin  vitamiinien stimuloivan solujen uudistumista, joiden johdosta iho kirkastuu. Hän ei silti ottanut varsinaisesti kantaa väitteeseeni, että C- ja B3 vitamiinit eivät kuori ihoa. Kuitenkin ehdotin vastausviestissäni, että tämä Ziajan tuote ei kuori ihoa, mutta kirkastaa sitä. Tähän sainkin sitten myöntävän vastauksen: You described it right. Kemistin vastaus pähkinänkuoressa: Tuote kuorii, mutta ei kuori.

Hassuinta tässä on, että Ziajan edustaja kertoi tuotteen scrub nimen vaihtuvan exfoliate nimeen, koska asiakkaat ovat kokeneet scrub sanan harhaanjohtavaksi (se viittaa rakeelliseen kuorintaan). Noh, mun mielestä exfoliate ei kuvaa tätä tuotetta yhtään sen paremmin. Miksi Ziaja ei vain nimeä tätä kirkastavaksi (brightening) kun sitähän se on 😄

Geeli hierotaan iholle ja sen vaikutusaika on 5-10 minuuttia, jonka jälkeen se pyyhitään pois. Kuorivaa funktiota ja välittömästi näkyvää efektiä iholla tämä ei tee. C- ja B3- vitamiineilla saa tehokkaampaa tulosta iholle jätettävissä tuotteissa. Suoraan sanottuna en oikein osaa muodostaa mielipidettä tästä tuotteesta. Ehkä Ziaja voisi vielä laittaa mietintämyssyn päähän tämän tapauksen kohdalla.




C.B3 Kosteuttava Vartalovoide 200ml


INCI: Aqua (Water), Octyldodecanol, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Hydrogenated Coco-Glycerides, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Hydrolyzed Rice Protein, Camellia Japonica Seed Oil, Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Limonene, Citronellol, Sodium Hydroxide.


C.B3 Vartalovoide pehmentää ihoa oktyylidodekanolilla (rasva-alkoholi). Incissä on mukana myös pieni määrä kameliaöljyä, sekä riisiproteiinia.

Tämä on koostumukseltaan keskipaksua, mutta on iholla aivan uskomattoman kevyen tuntuinen. Tämä on sen verran kevyt, että erittäin kuivalle iholle tämän tehot eivät riitä. Sopinee parhaiten normaalille ja ajoittain kuivuuteen taipuvaiselle iholle.

Vartalovoide menee ehdottomasti "ihoon hulahtajien"- kategoriaan. Tuntuu, että tämä imeytyy ihoon sekunneissa ja tästä ei jää mitään ikäviä tuotetuntuja iholle. Pukeutuminenkin onnistuu ilman viivyttelyjä. Tämä on mun mielestä myös ihan täydellinen vartalovoide kesään, kun ei halua käyttää mitään raskaita tuotteita. Tuoksu kruunaa tämän: Sitrusta kermaisella twistillä, tulee mieleen täyteläinen sitruunajogurtti. 





C.B3 Kasvoseerumi 30ml


INCI: Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Glycerin, Carbomer, Hydrolyzed Rice Protein, Camellia Japonica Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-2 Caprate, Disodium EDTA, Hydroxyacetophenone, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Sodium Hydroxide


Kasvoseerumin incin alkupäästä löytyvät B3-, B5-, B6-, C- ja E-vitamiinit. Pohja on vedessä ja kookosöljystä johdetussa ei-rasvaisen tuntuisessa esteriöljyssä.

Kasvoseerumi on todella kevyttä tavaraa ja siitä ei tosiaan mitään tuntua iholle jää. Ei tippaakaan rasvaisuutta, liukkautta tai tahmeutta. Suorastaan hämmästyttävän neutraalin tuntuinen iholla. Listan loppupäässä on humektanttejakin, mutta niitäkään ei kyllä tässä aisti. Kasvoseerumi tuntuisi profiloituvan ihan vain vitamiinien ihoon kuljettajana, en keksi parempaakaan kuvausta 😄





C.B3 Wake Me Up Päivävoide 50ml


INCI: Aqua (Water), Octyldodecanol, Coco-Caprylate/Caprate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Propylene Glycol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Hydrolyzed Rice Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Camellia Japonica Seed Oil, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Hydroxyacetophenone, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Limonene, Sodium Hydroxide.


Päivävoide jatkaa erittäin kevyellä koostumuksella. Incin alkupäästä löytyy ei-rasvaisen tuntuisia rasva-alkoholeja, sekä esteriöljyä. Mukana on myös sheavoita ja riisiproteiinia. 

Ihotuntumansa puolesta tästä ei keksi enempää sanottavaa, kuin kasvoseerumistakaan. Kevyttä, rasvattoman tuntuista, ei-tahmaista. Todella neutraali ja samalla miellyttävä ihotuntuma.

Tuotepakkauksissa on mainintoja "erityisesti kuivalle iholle". Tätä ei oikein pysty allekirjoittamaan, tämän(kään) tuotteen kohdalla, sillä koostumus on niin ultrakevyttä. 





C.B3 Yövoide-naamio  50ml


INCI: Aqua (Water), Octyldodecanol, Canola Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dimethicone, Cetyl Palmitate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Propylene Glycol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Hydrolyzed Rice Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Camellia Japonica Seed Oil, Xanthan Gum, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, Hydroxyacetophenone, Methylparaben, Parfum (Fragrance), Linalool, Geraniol, Limonene, Citric Acid.


Sen sijaan yövoiteessa onkin jo koostumuksensa puolesta rahkeita kuivemmallekin ihotyypille 👍 Incin kolmosena on oleiinihappopitoista rapsiöljyä, joka sopiikin siten erityisen hyvin kuivalle iholle. Tässäkin voiteessa on aika paljon teknisiä raaka-aineita, jotka tuovat ei-rasvaista ihotuntumaa. 

Päivävoiteeseen verrattuna tämä on selkeästi tuhdimpaa koostumukseltaan, mutta täyteläisestä tai rasvaisesta voiteesta ei voi puhua. Edelleen ihotuntuma on erittäin neutraali, päivävoiteeseen verrattuna pehmentävämpi. Tätä voi levittää iholle paksummankin kerroksen kasvonaamion tapaan.




Ziaja C.B3 tuotteiden hinnat vaihtelevat n. 5- 10 euron välillä ostopaikasta riippuen. Ziajaa löytyy mm. S-marketeista, Prismoista, Sokoksilta ja K-kaupoista. Myös Apomera ja Notino (tilapäisesti loppu) myyvät  Ziajaa. 

 


Kiinnostaako Ziaja tai oletteko jo kokeilleet?

4 kommenttia:

  1. Ziajaa en ole kokeillut, vielä. Vain jotain kauppojen käsivoiteiden testereitä kokeillut. Kiinnostaa kyllä, sillä olen menossa kesäkuussa Puolaan ja varmasti tulee kosmetiikkaa hankittua sieltä reippaasti, kun on ruumaan menevä laukku meillä mukana. Esittelemäsi sarjan tuotteista se kuoriva kasvovesi kiinnostaa ja vartalovoiteen voisin ostaa, jos olisi jossain tarjouksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolassa Ziajan C.B3 tuotteet näyttäisikin maksavan 4-5€/kpl ainakin joissain verkkokaupoissa. Hieman edullisempaa, kuin Suomessa :)

      Poista
  2. Minä tykkäsin näiden tuotteiden osalta eniten molemmista kasvovesistä sekä puhdistusgeelistä. Voiteet ja seerumi oli mulle just hyviä, mulla kun ei erityisen kuiva iho ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin eniten vartalovoiteesta. Se on ihan 10/10 kevyiden voiteiden kategoriassa. Ja ominaisuus mitä arvostan: Pukeutumisen jälkeen vaatteet ei yhtään liimaannu kiinni ihoon :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)