perjantai 17. marraskuuta 2023

iS Clinical: Retinol+ Emulsion 0.3

 Tuote saatu pr-näytteenä.







Vakkarilukijat tietää, että olen tosi kova iS Clinical- fani. Ja kun sain käsiini iS Clinical uutuuden, olin jälleen innoissani. Retinol+ Emulsion 0.3 nimeä kantava uutuustuote tuo vihdoin iS Clinicalin tuoteperheeseen tähtiraaka-aine retinolin. Ja en muuten ollut edes huomannut aiemmin, että iS Clinicalin valikoimissa ei ole ollut retinolia sisältäviä tuotteita 😄


Mitä ilmeisemminkin retinolituotteiden lanseerauksen viivyttelyn syynä on ollut se, että iS Clinicalin tuotteet ovat aina niin loppuun asti harkittuja ja viimeisen päälle hiottuja. Kerron jo alkuun, että tämäkin tapaus erottuu heti edukseen retinolituotteiden joukosta. 

Lyhyt kertaus retinolista: Retinoli on yksi A-vitamiinijohdannaisten tehokkaimmista muodoista. Retinoli on myös tutkitusti yksi tehokkaimmista aktiiviaineista ihonhoidossa. Retinoli silottaa juonteita, tasoittaa pintatekstuuria, hälventää pigmenttiläiskiä, boostaa kollageenituotantoa ja taltuttaa usein jopa aknen. Retinoli on siis melkoinen do-it-all ainesosa. Kolikolla on kääntöpuolensa. Retinolin haittavaikutuksiin kuuluu usein ihoärsytys, kuivuuden lisääntyminen, ihon hilseily ja iho on herkempi UV-säteilylle. Näistä syistä aloittelijoiden on aina syytä totuttaa iho retinoliin vähitellen. Haittavaikutukset ovat aina ihokohtaisia. Joku saa hurjat haittavaikutukset, joku toinen ei ehkä saa mitään.

 

 


 

Itsehän tein joskus kauan sitten sen virheen, että päätin kokeilla retinolia heti vahvalla 1% pitoisuudella. Ja lopputulos oli sitten mahtavat punaiset läiskät ympäri naamaa. Muistutti ihan pahasti auringossa poltettua ihoa. iS Clinicalin Retinol+ Emulsion 0.3 sisältää nimensä mukaisesti 0,3% retinolia. Vaikka luku saattaa kuulostaa melko mitättömältä, on kyseessä silti erittäin tehokas pitoisuus retinolia. Jopa niinkin pienellä pitoisuudella kuin 0,1% saadaan hyviä tuloksia. 0,1% pitoisuus sopii myös usein paremmin silmänympärysihon hoitoon verrattuna vahvempiin pitoisuuksiin.

Retinolituotteita on nykyään markkinoilla ihan mieletön määrä. Mikä sitten tekee iS Clinicalin tuotteesta poikkeavan? Katsotaan hieman tuotteen ainesosaluetteloa.


Inci: WATER/AQUA/EAU, GLYCERIN, SQUALANE, PENTYLENE GLYCOL, SODIUM HYALURONATE, ECTOIN, GLYCERYL CITRATE/ LACTATE/ LINOLEATE/ OLEATE, POLYGLYCERYL-4 COCOATE, POLYGLYCERYL-3 COCOATE, GLYCERYL CAPRYLATE, CHLORELLA VULGARIS EXTRACT, TOCOPHEROL, BUTYLENE GLYCOL, BAKUCHIOL, TRIETHANOLAMINE, CARBOMER, RETINOL, PHRAGMITES COMMUNIS EXTRACT, PORIA COCOS EXTRACT, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, PHOSPHATIDYLCHOLINE, PROPANEDIOL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, POLYSORBATE 20, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LECITHIN, LACTIC ACID, POLYSORBATE 40, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) EXTRACT, PHENOXYETHANOL, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOALKANE, LAURETH-7. TRIPEPTIDE-1, DEXTRAN, ASCORBIC ACID, COLLOIDAL GOLD, GLUTATHIONE, PANTHENOL, HEPTYL UNDECYLENATE, C13-16 ISOALKANE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, BIDENS PILOSA EXTRACT, ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) SEED OIL, LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED OIL, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, PHENYLPROPANOL, ETHYLHEXYIGLYCERIN, CAPRYLYL/ CAPRYL GLUCOSIDE, DIISOPROPYL ADIPATE, TRIETHYL CITRATE, XANTHAN GUM, SORBITOL, FRAGRANCE/PARFUM. 

 

Tehokkaan retinolipitoisuuden lisäksi tuotteesta löytyy myös trendikkäät ns. bio-retinolit Bakuchiol ja Karvarusokki. Bio-retinoleilla on synteettisen retinolin kaltaisia vaikutuksia, jotka siis omalta osaltaan tekevät tuotteesta entistä tehokkaamman. Incin kärjessä olevat glyseriini ja hyaluronihappo tekevät tuotteesta tehokkaasti kosteuttavan. C-vitamiini kirkastaa ihoa.Voiteesta löytyy myös ektoiinia joka on tehokkaasti kosteuttava ja ihoärsytystä ja tulehdusta rauhoittava. Kuparipeptidi, sekä useat kasviuutteet vahvistavat ihoa. Skvalaani ja sheavoi tuovat iholle pehmentäviä rasvoja Tuote on pyritty siis formuloimaan siten, että käytössä syntyisi mahdollisimman vähän retinolin aiheuttamia haittavaikutuksia.

Vaaleankellertävä kevyt emulsio tuntuu iholla miellyttävältä. Ja se tuntuu iholla myös erityisen kosteuttavalta, johon moni muu retinolituote ei välttämättä pysty. Oma ihoni on kestävä ja se on siedättynyt jo ajat sitten vahvemmillekin retinolipitoisuuksille. Tältä osin en siis pysty arvioimaan tuotteen mahdollisesti aiheuttamia sivuvaikutuksia, jotka tosin siis aina ovat jokatapauksessa yksilöllisiä.

 

 


 

 

Tätä kannattaakin käyttää alussa vain parina iltana viikossa. On hyvä tarkkailla ihon reaktioita. Jos ja kun iho vaikuttaa sietävän retinolia ilman haittaavia sivuvaikutuksia, voi käyttökertoja tihentää omaan tahtiin. Retinolituotteita on mahdollista käyttää jopa päivittäin, mutta kaikki eivät niin tiheään käyttöön koskaan kykene. Retinolin siedettävyys on täysin ihokohtaista. iS Clinicalilta on saatavilla myös 1% vahvuinen tuote.

Muutaman viikon käytön jäljiltä oma ihoni on näyttänyt tosi freesiltä ja jotenkin tasasävyisemmältäkin. Mitään dramaattista ihon kuivumista en ole huomannut. iS Clinical arvatenkin onnistui tuomaan markkinoille taas huipputuotteen. Tykkään kovasti. 😍

Retinol+ Emulsion 0.3 hinta on noin 135€/ 30ml. iS Clinicalin jälleenmyyjät näet täältä.










3 kommenttia:

  1. iS Clinical teki fiksusti, kun toi tän O, 3 retinolin markkinoille, EU:n pirulainen kun kieltää vuoden alusta myymästä meillä mitään vahvempaa. Musta aivan naurettavaa holhousta, kun jotkut on saaneet voimakkaamista pitoisuuksista reaktioita, niin nyt ne muut sit kärsitään tästä, että yksilöllä ei ole enää mitään vastuuta. Jos ihonhoitotuote aiheuttaako ärsytystä, lopeta sen käyttö. 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä? Mä en ole tällaisesta päätöksestä kuullut. No kuulostaa todellakin holhoukselta. Kyllä pitäisi varoitusmerkintä pakkauksessa riittää. Voi huoh mä sanon 😑

      Poista
    2. Jep, tällainen tosiaan tulee voimaan vuoden alusta. 🤬

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)