perjantai 27. lokakuuta 2017

Mádara - Pihlaja


Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.  No joo, vanha sananlasku pitänee paikkansa. Maistoin pitkästä aikaa (sitten lapsuuden?) tänä syksynä pihlajanmarjoja suoraan puusta, ja voi vitsi mulla pyörähti melkein sukat jalassa. Oli aika säkenöivä elämys. Pihlajanmarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja tämä on otettu huomioon Mádaran Pihlaja- tuotteissa. Hauska idea ja ehkä itsekin käytän pihlajaa mieluummin ihonhoidossa ulkoisesti, kuin sisäisesti ^_^ Pihlajalinjaa on ollut mukana suunnittelemassa Noora Shingler. Aiemmin olen kirjoitellut Mádaran ja Nooran yhteistyönä syntyneestä Nokkosesta täällä.

Mainittakoon vielä, että Mádaran Pihlaja on luonnonkosmetiikkaa ECOCERT-sertifikaatilla varustettuna. Tuotteet olen saanut pr-toimistolta.




Mádaran uudet Pihlajat ovat siis Daily Moisture for Face- kosteusvoide sekä Glow Booster- tehotipat. Ja molemmissa on siis käytetty tähtiaineksena pihlajanmarjauutetta. Pihlajatuotteiden ulkoasu on tosi kiva. Tyylikäs ja raikas.




Pihlaja Daily Moisture for Face 50ml



Pihlaja kosteusvoide on suunnattu kaikille ihotyypeille. Voide sisältää mm. C- ja E-vitamiinia, purasruohon gammalinoleenihappoa ja ihoärsytystä lieventävää helokkiöljyä.

Pihlaja kosteusvoiteen inciä katsellessa huomasin heti, että usein tyypillinen vesipohja on korvattu aloe-mehulla, jonka perässä on auringonkukkaöljy. Auringonkukkaöljy onkin rasvahappokoostumuksensa puolesta hyvä öljy, se kun sopii useimmiten jopa rasvoittuvallekin iholla. Jopa mun kenkkuiho tykkäilee siitä, eikä mene tukkoon ^_^ Mukana on myös tutut sheavoi ja tehokkaasti kosteutta sitova hyaluronihappo.




Pihlajavoidetta voisi kuvailla sellaiseksi semi-täyteläisiksi, joka kuitenkin kallistuu sinne kevyemmälle puolelle. Tässä on tosi miellyttävä koostumus, joka imeytyy unelman nopeasti ja jätti oman ihoni mattaiseksi. Kosteustehot ovat oikein hyvät. Voiteen tuoksu on erittäin mieto ja raikas. Jäin pohtimaan, onko tuoksuun ehkä haettu pihlajanmarjaa? En millään muista, miltä pihlajanmarjat tuoksuvat :)


Inci: Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil', Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-3 Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Lecithin, Isoamyl Laurate, Sodium Levulinate, Aroma, Palmitic Acid, Stearic Acid, Aqua, Sorbus Aucuparia (Rowan) Fruit Extract*, Sodium Anisate, Avena Sativa (Oat) Meal Extract, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil*, OenotheraBiennis (Evening Primrose) Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Lysolecithin,Sclerotium Gum, Sodium PCA, Lactic Acid, Pullulan, Xanthan Gum, Tocopherol (Vitamin E), Ascobyl Palmitate (Vitamin C), CI 77492 (Iron Oxide)***, Sodium Hyaluronate, Linalool**, Limonene**, Citral**, Benzyl Salicylate**, Geraniol**






Pihlaja Drops Glow Booster 20 ml


Pihlaja Drops Glow Booster- tehotipat ovat käytänössä öljytippoja :)

Glow Boosterin öljypohja on tutuissa aprikoosinkivi- ja jojobaöljyssä. Mukana on myös antioksidanttista tomaattia. Tomaatistahan kirjoittelinkin aiemmin :)

Myös näistä pihlajatipoista löytyy gammalinoleenipitoista purasruohonöljyä. Tippojen tuoksu on myös raikas ja hieman voimakkaampi, kuin edellä mainitussa kosteusvoiteessa, mutta tuoksu hälvenee tosi nopeasti levityksen jälkeen. Glow Boosterin öljykoostumus yllätti keveydellään. Niitä voisi melkeinpä kuvailla vesimäisen kevyiksi. Tuli mieleen ihan viinirypäleensiemenöljyn koostumus, joka on yksi keveimpiä kokeilemiani. Tykkäsin heti tosi paljon ^_^

Tehotipat ovat kätevä tapa tuoda lisää hoitotehoa mihin tahansa käyttämäänsä kosteusvoiteeseen. Aina ei tarvitse lähteä metsästämään uutta kosteusvoidetta ihon tarpeiden vaihdellessa, vaan omaa lempparivoidettansa voi boostailla tällaisilla tipoilla :) Kokeilin tätä myös ihan pelkiltään kasvoille ja nämä olivat kyllä kosmeettisesti tosi miellyttäviä. Tehotipat imeytyvät ihoon ihan hujauksessa, eivätkä jää lillumaan ihon pinnalle. Iholle jäi sellainen luonnollinen hehku. Ja hehkuhan on eri asia kuin kiiltävä iho :D


Inci: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Simmondisa Chinensis (Jojoba) Seed OIl*, Decyl Cocoate, Isoamyl Laurate, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Aroma, Boraco Officinalis (Borage) Seed Oil*, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Sorbus Aucuparia (Rowan Berry) Fruit Extract*, Tocopherol (Vitamin E), Limonene**, Citral**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**







Pihlajat Summa summarum: Tosi miellyttävät koostumukset (ja hyvät ainesosat) ja tuoksut. Pakkauksetkin ovat kivan pirteät, vaikka oranssi onkin inhokkivärini ^_^

Mádaran Pihlajaa saa esimerkiksi Jolien verkkokaupasta*. Pihlaja Daily Moisture for Face (50ml/ 24,90€)* ja Pihlaja Drops Glow Booster (20ml/ 28,90€)*



*mainoslinkkejä


Joko uudet Pihlajat ovat tuttuja?

8 kommenttia:

  1. Hehkutipat kuulostavat todellakin kokeilemisen arvoisilta 😊

    VastaaPoista
  2. Madaran kasvotuotteissa on harmillisen harvoja poikkeuksia lukuunottamatta allergeeneja 26 yleisimmän allergeenin joukosta eli linalool, limonene, citranellool jne. Ja valitettavasti kun nuo löytyvät, ei kannata ostaa tuotteita tai muuten herätessä on silmät umpeenmuurautuneena. Toivoisin Madaran joskus heräävän tähän ongelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis omalla kohdallani kun olen allerginen noille ainesosille. Ei tietty koske suurinta osaa mutta allergisoituneita on aika monia kuitenkin ja samoin monet eivät pysty käyttämään hajustettua kosmetiikkaa. Useimiten nuo allergeenit tulevat eteerisistä öljyistä.

      Poista
    2. Eteeriset öljyt valitaan tuotteisiin ensisijaisesti ihonhoidollisten ominaisuuksiensa, ei tuoksunsa vuoksi. Onneksi nykyisin on useita merkkejä, joissa ei näitä öljyjä ole :)

      Noita hehkutippoja haluan minäkin kokeilla! Voide voisi mennä vaikka isänpäivälahjaksi :)

      Poista
    3. Se on harmillinen ongelma jos eteeriset öljyt ja/tai hajusteet aiheuttavat ongelmia. Onneksi sellaistakin kosmetiikkaa löytyy, missä niitä ei käytetä :)

      Poista
  3. Voi miten ihanat noi pakkaukset jotenkin <3 Hyvin sanottu, että aina ei tarvitse lähteä metsästämään uutta kosteusvoidetta, vaan jo käytössä olevien tehoja voi buustata tollaisilla tuotteilla :)!

    x Charlotta
    www.charlottaeve.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväksi havaitun kosteusvoiteen boostailu on usein helpompaa, kuin uuden voiteen etsiminen. Varsinkin jos on kranttu voiteiden suhteen, kuten minä :D

      Poista
  4. Kosteusvoide menee heti tilaukseen. Kiitos postauksestasi. -Päivi

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)