sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kotimainen innovaatio: BTB13

Tuotteet saatu pr-näytteinä. 






Meillä Suomessa osataan valmistaa mielestäni laadukasta kosmetiikkaa. Tämän olen tainnut sanoa useammankin kerran. Tänäänkin esittelyyn pääsee kotimainen brändi, joka on kyllä vakuuttanut allekirjoittaneen. Brändi on nimeltään BTB13.








Tämä on varmaan monille tuttu ainakin nimeltä, sillä BTB13 ei ole ihan uusi juttu. Kyseessä on tosiaan täysin kotimainen brändi, joka luottaa tuotteissaan erityiseen BTB13- yhdisteeseen, joka on myöskin patentoitu. BTB13- molekyyli (josta myös brändi nimi tulee) muodostuu l-karnitiinista, joka on aminohappo, sekä vitamiininkaltaisesta oroottihaposta. Tämä kyseinen BTB13- molekyyli on vaikuttavana aineena kaikissa brändin tuotteissa. BTB13- molekyylin lisäksi tuotteiden vaikuttaviin raaka-aineisiin on valittu luonnosta mm. tehokkaita kasviuutteita- ja öljyjä.

BTB13- yhdiste lupaa aktivoida ihosolujen uusiutumista, sekä parantaa ihon rakennetta. Aika mielenkiintoista :) BTB13 tuotteet valmistaa tuttu Naviter (mm. Ekopharma, Atopik, Murumuru) ja sen olisin tunnistanutkin vaikka sokkotestissä. Tuotekoostumuksissa ja tuoksuissa on jotain niin tuttua ja turvallista ^_^ 


BTB13- tuotesarjahan on ihan hurjan laaja ja itselläni on ollut testissä nyt 5 eri tuotetta. Tutustutaan seuraavaksi niihin :)









Misellivesi 75ml



Inci: Aqua, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Phenethyl Alcohol, BTB13TM (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Rosa Rubiginosa Fruit Extract, Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters, Sodium PCA, Polyglyceryl-10 Laurate, Sweet Almond Oil Polyglyceryl-4 Esters, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Parfum, Citric Acid



Juuri kun olen päässyt misellivesien makuun ja ihan oikeasti löytänyt ne, niin tässäpä mainio tapaus.

Misellivedessä on kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, antioksidanttista ruusu-uutetta ja hoitavia babassu- ja manteliöljyn johdannaisia

Miellyttävä, hieman makeahko tuoksu. Puhdistaa ihon hellävaraisesti, eikä tunnu esim. yhtään ärsyttävältä. Muodostaa ihan minimaalisen verran havaittavaa vaahtoa, mutta ei jätä jälkeensä ikäviä tahmeita tuotetuntuja. Iho jää tämän jäljiltä pehmeän ja rauhallisen tuntuiseksi. Laadukas ja hyvä misellivesi mistä ei haukkuja keksi.









Anti-Redness Cream 30ml



Inci Aqua, Squalane, Rosa Canina Fruit Oil, Decyl Cocoate, Mangifera Indica Seed Butter, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Ribes Nigrum Seed Oil, Cetearyl Glucoside, Dipotassium Glycyrrhizate, Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Extract, BTB13TM (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Ceramide NP, Allantoin, Panthenol, Tocopherol, Zinc Oxide, Myristyl Myristate, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Isocetyl Alcohol, Xanthan Gum, Lecithin, Sclerotium Gum, Pullulan, Polyhydroxystearic Acid, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Lactic Acid





Kyseinen voide on pääfunktioltaan nimensä mukaisesti punoitusta hälventävä hoitovoide.

Hoitavia raaka-aineita ovat mm. skavalaani, ruusunmarjan-, mustaherukan- ja puolukansiemenöljyt, sekä mangovoi. Ihoa rauhoittavat allantoiini ja pantenoli, sekä punoitusta hoitaa lakritsiuute.  Mukana on myös kuivaa ihoa hellivää keramidia, sekä mikrobiomia tukevaa inuliinia (prebiootti).

Voide on hajusteeton, mutta siinä voi aistia parin sekunnin ajan hyvin vienoa hedelmäistä tuoksua. Voiteen  koostumus kolahtaa meikäläiseen heti. Koostumus on täyteläinen ja ravitsevan tuntuinen, mutta ei silti raskaan tai rasvaisen tuntuinen. Ei jätä ihoa kiiilteleväksi - matta lopputulos.

Iholtani löytyy sieltä täältä katkenneita pintaverisuonia ja sitä punoitustakin. En osaa ottaa kantaa, onko voide vaikuttanut pintaverisuoniin. Mutta olen pistänyt merkille seuraavan: Iholle illalla levittäessä ja aamulla ihoa tarkastellessa, iho näyttää erityisen rauhalliselta - eli toisin sanoen ihon sävy on tasoittunut. Eli vaikuttaisi olevan ainakin tehokkaasti rauhoittava ja koska koostumuskin on niin nappi, niin helppohan tästä on tykätä.










Probioottinen balmi  30ml




Inci: Mangifera Indica Seed Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Cera Alba, Lactococcus Ferment Lysate, Vitis Vinifera Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Seed Oil, BTB13™ (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Tocopherol, Olus Oil, Glycerin, Phenethyl Alcohol, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Chloride, Parfum, Citronellol**, Linalool**, Limonene**, Citral**




Hah, balmit on aina ihan jees, mutta en olisi arvannut että tästä tulee supersuosikki :)

Vedettömän balmin pohja on pehmentävässä ja super ravitsevassa mangovoissa. Lisähoitavuutta tuovat jojoban-, mustaherukan-, viinirypäleen- ja tyrnin siemenöljyt, sekä voimakkaasti kosteutta lukitseva, sekä suojaava mehiläisvaha. Balmin probioottinen vaikutus tukee ihon omien hyvisbakteerien hyvinvointia.

Ai että mä tykkään tästä. Balmin tuoksu on äärimmäisen mieto ja hedelmäiseksi kuvailtava. Balmin koostumus on tosi pehmeää ja se sulaa iholle sekunnissa. Levittyy helposti, imeytyy hyvin ja pehmentävä vaikutus on kiistaton. Taisin jäädä tähän vähän koukkuun. Jotkut balmit jäävät muljuamaan iholla liian rasvaisina tai ovat jäykkiä levitettäviä tai muuten vain hankalakäyttöisä.

 BTB13 Balmin koostumus on kosmeettisesti erittäin miellyttävä





Balmi on pakattu biohajoavaan sulapac-pakkaukseen.




Sopii sellaisenaan kaikenlaisille karheille ihoalueille ja tietysti nyt esim. huulille. Kokeilin tätä olkapäälleni myös jossa oli sitkeä karhea pikku ihottuma ja tällähän sain sen lähes heti pois. Kävi heti mielessä, että tekikö probiootti tehtävänsä vai BTB13- molekyyli. Ehkä se oli balmi kokonaisuudessaan? Who knows - mutta toimii :)

Ja siis tällähän voi toki korvata myös esim kasvoöljyn. Silloin kannattaa kerrostaa iholle paljon kosteutta (tässä balmissa ei ole vettä) ja sipaista kevyesti BTB13- balmia päälle hoitamaan ja lukitsemaan kosteuden iholle. Balmi-fanit, tsekatkaa tämä ^_^










Rosacea + Acne hoitogeeli  15ml



Inci: Aqua, Squalane, Alcohol Denat., Niacinamide, Cetearyl Alcohol, Azelaic Acid, Panthenol, Cetearyl Glucoside, Zinc Oxide, Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Extract, BTB13TM (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Glycerin, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Allantoin, Tocopherol, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyhydroxystearic Acid, Decyl Cocoate, Pullulan, Lecithin, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Ethylhexylglycerin



Hoitogeelissä vaikuttavat mm. tulehdusta vähentävä atselaiinihappo ja B3- ja B5- vitamiinit. Mukana myös mm. sinkkiä ja probioottia.

Tätä en valitettavasti päässyt testailemaan tosi toimissa - iholleni ilmestyy finnejä niin harvoin.

hoitogeeli on kuitenkin ainesosaprofiilinsa osalta varsin toimivan kuuloinen. Koostumus tässä on mielestäni hieman voidemaiseen kallistuva. Ei siis sellainen perus, kirkas geeli mitä voi ehkä tuotenimen perusteella olettaa.








Itseruskettava Hoitoneste 100ml



Inci: Aqua, Dihydroxyacetone (DHA), Propanediol, Glycerin, Rosa Rubiginosa Fruit Extract (Rosehip), Xylitol, Anhydroxylitol, Xylitylglucoside, BTB13™ (Orotic Acid, L-Carnitine), Hyaluronic Acid, Tocopherol (Vitamin E), Caprylyl/Capryl Glucoside, Xanthan Gum, Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters, Polyglyceryl-10 Laurate, Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum, Citric Acid




Ja sitten, hoitoneste päivettävällä ominaisuudella :) Ruskettava efekti tapahtuu tutun DHA:n avulla. Hoitoneste kosteuttaa ihoa mm. glyseriinillä, kolmella xylitoli-yhdisteellä, sekä hyaluronihapolla. Mukana on myös ruusunmarjauutetta.

Hoitonesteen tuoksu tuo mieleeni marsipaanin. Ja tämä tosiaan tuntuu iholla ihan rehelliseltä hoitonesteeltä. Tehokkaasti kosteuttava vaikutus on selkeästi havaittavissa. Rusketus muodostuu 3- 5 tunnin kuluessa. Hoitonestettä voi käyttää päivittäin syventääkseen sävyä tai sitten 3:n päivän välein yllä pitääkseen sävyä.



Ennen/ jälkeen. Tässä tulos yhden käyttökerran jälkeen. Ei paras mahdollinen kuva, ennen-kuva on hieman ylivalottunut ja liian kylmän sävyinen, mutta ehkä tästä saa idean mitä BTB13 hoitoneste tekee :)


Levitin hoitonestettä kasvoille ja kaulalle yhden kerroksen illalla ja annoin vaikuttaa yön yli. Lopputulos on selkeästi päivettynyt ja jos on ihan kalpeaihoinen, kannattaa vaikutusaikaa ehkä tarkkailla ja huuhdella iho, kun haluttu päivetysaste on saavutettu.

BTB13 hoitonesteen antama sävy on mielestäni melko luonnollinen. Ja sitten se yksi kysymys: Tuoksuuko BTB13 sille tutulle itseruskettavan katkulle? Kyllähän se. Ehkä jonain päivänä keksitään täysin tuoksuton itseruskettava - sitä odetellessa :D  En ole pitkään aikaan käyttänyt kasvoilla itseruskettavia. Ihon sävy tasoittui ja näyttää ehkä hieman terveemmältä. Niin ja hampaat näyttää valkoisemmilta, kun hymyilee :D


***


Kaikki BTB13 jälleenmyyjät näkee täältä. BTB13 tuotteita löytyy myös netistä mm. Hillankaupasta ja Ihokeskuksesta.




Onko BTB13 jo tuttu? 

1 kommentti:

  1. Ihanan luonnollinen bruna itseruskettavalla hoitonesteellä!

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)