perjantai 20. huhtikuuta 2018

Jalat koreaksi Lushilla






Kesää kohti mennään ja osa meistä ainakin haluaa olla paljain jaloin. On siis hyvä hetki aloittaa jo jalkojen helliminen kesäkuntoon. Olen tässä alkukeväästä kerinnyt jo testailemaan joitain jalkojenhoitotuotteita ja niistä olisi tarkoitus ripotella postauksia tässä kevään ja kesän mittaan. Tänään tarkastelussa Lushin vaihtoehtoja pehmeämpien jalkojen aikaan saamiseksi.

Lushilta olen nyt testannut Pumice Power jalkasaippuaa, sekä Softy jalkavoidetta. Pr-paketin mukana tuli myös Volcano jalkanaamio, jota en ole vielä ehtinyt ihan varsinaisesti kokeilla, mutta esittelen senkin nyt tässä samalla :)








Inci: hohkakivijauhe, vesi (aqua), rapsiöljy, kookosöljy (Brassica napus, Cocos nucifera), glyseroli, sorbitoli, luomu makea appelsiiniöljy (Citrus sinensis), *Limonene, natriumkloridi, natriumstearaatti, EDTA, tetrasodium etidronate, natriumhydroksidi, hajuste (parfum), Cl 15510.




Pumice Power on jalkasaippuan muodossa oleva kuoriva tuote. Pumice Power tuoksuu appelsiinille, sillä siinä on mukana luomulaatuista makeaa appelsiiniöljyä.







Pumice Power on muotoiltu siten, että toinen puoli on litteä ja toinen kupera. Näin ollen se istuu  käteen oikein sopivasti.

Pumice Powerin ihoa kuoriva teho perustuu hohkakiveen. Hoitavuutta tälle tuotteelle tuo rapsi- ja kookosöljy. Kostutetulle jalkojen iholle hierottaessa Pumice Power vaahtoa ihan hitusen. Pumice Powerissa on selkeästi runsaasti hohkakiveä ja tällä saa ihan oikeasti muutosta aikaiseksi kuiville ja karheille jalkojen iholle. Tähän tuotteeseen tykästyin suuresti. Ja muuten, vaikka tämä onkin määritelty jalkojenhoitotuotteeksi, soveltuu tämä myös esim. käsien kuorintaan. Voin kertoa, että toimii ihan kympillä siinäkin hommassa, ja tuloksena on käsittämättömän pehmeät ja sileän tuntuiset kädet :) Iholle jää hetkeksi kevyt appelsiinin tuoksu.












Inci: rohtosalkoruusunjuurihauduke (Althaea officinalis), vesi (aqua), reilun kaupan manteliöljy (Prunus dulcis), reilun kaupan luomukaakaovoi (Theobroma cacao), steariinihappo, glyseroli, triethanolamine, cupuacu-voi (Theobroma grandiflorum), bergamottiöljy (Citrus aurantium bergamia), laventeliöljy (Lavandula angustifolia), santeliöljy (Santalum austro-caledonicum vieill), lanoliini, *limonene, *linalool, hajuste (parfum), methylparaben, propylparaben



Softy jalkavoidetta lähdin testaamaan suurella mielenkiinnolla ja ehkä myös hieman epäillen. Olen laittanut merkille, että yleensä parhaita tuloksia jalkojen hoidossa saa ureapitoisilla tuottella. Softyssa ei ole käytetty ureaa.

Softyn pohja on rohtosalkoruusunjuurihaudukkeessa, jonka sanotaan vahvistavan, rauhoittavan ja pehmentävän ihoa. Antiseptisena sitä suositellaan myös hyönteisten pistojen ja naarmujen hoitamiseen. Softyssa on myös manteliöljyä ja erittäin tehokkaaasti hoitavia ja pehmentäviä kaakao- ja cupuacuvoita. Softyn tuoksu tulee mm. aidoista eteerisistä öljyistä (bergamotti, laventeli ja santeli).
Tuoksu on tosi miellyttävä. Inhokkini laventeli tulee sieltä tunnistettavasti esiin, mutta muut tuoksunuotit muuntavat sen sellaiseen muotoon, että jopa tykkään tuoksusta :D

Softyn koostumus on löysähköä ja kevyen tuntuista iholla. Se myös imeytyy jalkavoiteeksi yllättävän nopeasti. Totta puhuen ajattelin ensimmäisellä kerralla, että Softy voisi olla liian kevyttä jalkavoiteeksi. Mutta oli pakko myöntää, että parin käyttökerran jälkeen jalkojen iho näytti hyvältä ja Softyssa on sen verran hoitotehoa, että se myös ylläpitää jalkojen hyvää kuntoa. Softy ei jätä jalkojen ihoa tahmeaksi tai liukkaaksi. 

Ja niinhän siinä sitten kävi, että tykästyin Softyn koostumukseen ja hoitavuuteen siinä määrin, että olen kuin ihan vahingossa käyttänyt sitä käsiinkin. Ja toimii muuten oikein mainiosti siinäkin hommassa ^_^













Inci: kaoliinisavi (kaolin), hohkakivi, limetinkukka- ja matarauute (Citrus aurantifolia ja Galium aparine), tuore tomaatti (Lycopersican esculentum), tuore papaija (Carica papaya), peruna (Solanum tuberosum), glyseroli (glycerine), bentoniittigeeli (bentonite gel), mentholikristallit, sitruunaöljy (Citrus limonum), kanelinlehtiöljy (Cinnamomum cassia), *eugenol, *benzyl benzoate, *limonene, *linalool, hajuste (parfum), methylparaben, propylparaben.



Volcano jalkanaamiota olen tosiaan tähän mennessä vain "pikatestannut". Varsinainen jalkahoito on tällä vielä suorittamatta. On muuten pakko tunnustaa, etten ole koskaan kokeillut mitään jalkanaamiota ^_^


Volcano on kaoliinisavipohjainen ja mukana on myös hohkakivijauhetta. Voi siis puhua 2in1- tuotteesta, joka yhdistää sekä jalkanaamion, että kuorintatuotteen. Volcanoa levitetään iholle paksu kerros vaikuttamaan 10 minuutiksi. Jalat olisi myös tarkoitus kääriä kelmuun vaikutusajaksi. Vaikutusajan jälkeen naamio  poistetaan jaloista hieromalla. Hieromisen kautta jalat saavat sen kuorintakäsittelynkin. En omista mitään elmukelmua tällä hetkellä ja se on oikeastaan yksi syy, miksi en ole vielä päässyt naamion kanssa tositoimiin. Ja miten vaikeaa voikaan olla muistaa ostaa kaupasta sellaista, kuin kelmu!





Volcano sisältää myös mm. tuoretta tomaattia, ja sen vuoksi Volcanolla onkin säilyvyysaika vain 3kk. Eli Volcanoa ei kannata unohtaa kaapin perukoille, vaan reippaasti muistaa käyttää se pois. Volcanosta luvataan riittävän noin kolmeen käsittelykertaan, eli jos kerran kuussa muistaa naamioida jalkansa, niin homma hoidossa :) Volcanon sisältämältä tuoreelta papaijalta voisi odottaa kemiallisesti kuorivaa vaikutusta.

Pikatestasin tätä kädelle, saadakseni jotain käsitystä tämän koostumuksesta. Volcano on pehmeää, mutta jämäkkää savea, joka levittyy iholle helposti. Tuoksu tässä on todella viileän raikas. Incissä onkin mainittu mentholkristallit. Volcanolla siis lienee erittäin virkistävä ja raikastava vaikutus jalkojen iholla.




Oletteko te tutustuneet Lushin jalkojenhoitotuotteisiin? 

2 kommenttia:

  1. Kaikkia testattu ja kuorintasaippua satunnaisen jatkuvassa käytössä. Volcanoa voi käyttää ihan tavallisesti suihkussa tyyliin koipi ylös, kuorinta, huuhtelu ja sitten sama toiselle. Tai sitten laittaa sitä reilusti ja jalat pakastepusseihin. Sitten vaan tassuttelua ympäriinsä vaikka imurin varressa ja sitten suihkuun. Kokeiltu ja toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastepussi-idea kuulostaa järkevimmältä, ja sitä itsekin mietin, mutta kun pakastepussitkin oli sattumoisin loppunut :D Tuo kuorintasaippua oli kyllä tosi kiva ja se jää ehdottomasti säännölliseen käyttöön ^_^

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)