tiistai 30. tammikuuta 2018

Kesäisen makea Mossa



Mossalta on tullut taas jotain uutta. Parivaljakko, joka on suunnattu erityisesti epäpuhtaalle iholle.




Uusi epäpuhtaan ihon sarja kantaa nimeä Skin Solutions ja siihen kuuluu kaksi tuotetta; Kuorinta, sekä kasvovesi. Veikkaan, että Mossa on jo suurimmalle osalle blogien lukijoista hyvin tuttu brändi, mutta kerrattakoon vielä pikaisesti. Mossa on latvialaista luonnonkosmetiikkaa, jolta löytyvät ECOCERT- ja Cosmos Natural sertifikaatit.





Mossa Skin Solutions Hiilikuorinta 60ml


Inci: Aqua/Water, Hydrogenated Castor Oil, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Charcoal Powder, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3
Stearate, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract*, Sodium Levulinate, Aroma/Fragrance, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Tocopherol (Vitamin E), Sodium Phytate, Benzyl Salicylate**, Citral**, Limonene**.



Tuotteen nimi jo paljastaakin, että se sisältää nyt niin trendikästä hiiltä. Hiilihän on varsin mainio raaka-aine epäpuhtaan ihon hoidossa, sillä kun on kyky imeä ihosta toksiineja ja epäpuhtauksia. Hiilikuorinnassa on myös antioksidanttipitoista mustaherukkauutetta. Hiilikuorinta on mekaaninen kuorinta, eli se sisältää ihoa kuorivia partikkeleita. Aika usein luonnonkosmetiikan kuorintatuotteiden kuorivat rakeet ovat esim. murskattua hedelmän kiveä tai vastaavaa. Herkkä iho saattaa kokea tällaiset liian kuorivina tai jopa raapivina. Mossan tuotteessa ratkaisu on erilainen. Hiilikuorinnan rakeet ovat valmistettu erityismenetelmällä risiiniöljystä, ja partikkelit ovat pyöristettyjä ---> Hellävarainen ja ihoystävällinen kuorinta.

Itsehän olen erittäin rouheiden kuorintojen ystävä, mutta Mossa otti ja yllätti. Hiilikuorinnan partikkelit tuntuvat tosiaan iholla aivan erityisen hellävaraisilta, ja tällä ei kyllä mitään raapivaa efektiä saa mitenkään aikaiseksi. 2-3 minuutin iholla pyörittelyn jälkeen ihon voi todeta olevan erittäin sileä ja pehmeän tuntuinen. Eihän tälle voi kuin antaa peukun siis ^_^

Ja tiedättekö mille tämä hiilikuorinta tuoksuu? Kesälle! Kun ensimmäisen kerran tuoksuttelin tätä mustan väristä hiilikuorintaa, tuli välitön mielleyhtymä kauas menneisyyteen edesmenneen mummoni takapihan herukkapuskiin. Tuote tuoksuu siis lempeästi mustaherukalle, eli toisin sanoen kesälle ^_^







Mossa Skin Solutions Kasvovesi 200ml


Inci: Aqua/Water, Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Glycerin, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract*, Betaine, Sodium PCA, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Propanediol, Salicylic Acid, Aroma/Fragrance, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid.


Ja jos hiilikuorinta tuoksuu hyvälle ja kesälle, niin Skin Solutions kasvovesi vetää tuoksunsa puolesta vieläkin pidemmän korren. Tässä saattaa olla kaikkien aikojen parhaimman tuoksuinen kasvovesi, jos multa kysytään. Tuoksussa on varmastikin haettu mustaherukkaa, mutta itselläni tulee mieleen ihan mustikkajogurtti. Todella mehuisa ja herkullinen tuoksu :)

Kuten kasvoveden etiketistä voikin huomata, on siinä mainittu AHA ja BHA. Kyseessähän ovat siis kemiallisesti kuorivat hapot (alpha hydroxy acid ja beta hydroxy acid). Kuten olen aiemmin kirjoitellut, epäpuhdas iho hyötyy yleensä erityisesti BHA-hapoista (vaikuttaa huokosen sisällä asti) mutta toisinaan epäpuhdas  iho saattaa päinvastaisesti tykätä enemmän AHA-hapoista (vaikuttaa ihon pinnalla). Yksilöllistä miten ihot reagoivat.






Keratolyyttisesti toimiakseen, hapot tarvitsevat tarpeeksi alhaisen ph-arvon. Teinkin suurella mielenkiinnolla ph-testin kasvovedelle ja ilokseni huomasin, että ph-arvo oli jossain 3.8 - 4 tietämillä. Tarkkaa lukua en pysty saamaan omistamillani ph-liuskoilla, mutta ph-arvo on siis tämän kasvoveden osalta tarpeeksi alhainen, että hapot toimivat ideaalisti.

Skin Solutions kasvoveden happopitoisuuksia ei myöskään ole kerrottu tuotteen tiedoissa. Testailujen myötä veikkailen tämän olevan happopitoisuuksiltaan erittäin hellävarainen, sillä tämä ei ole tuntunut iholla happotuotteille tyypillisellä tavalla pistelevältä tai muutoinkaan epämukavalta. Kasvovedessä on myös mukana alkoholia. Alkoholia en itse suosi kovin mielellään erityisesti kasvovesien muodoissa, niistä kun on ollut negatiivisia kokemuksia (ihon kuivumista, punoitusta ja ärtymistä).

Käytän kuitenkin satunnaisesti alkoholipitoisia kasvovesiä ongelmakohdilla. Otsalleni ilmaantuikin kuin toiveesta muutama pieni näppylä ja Mossan kasvovedellä ne kuivuivat parissa yössä pois, ilman ihon liiallista kuivumista tai ärtymistä.



Mossan kaikki ostopaikat näkee täältä. Mossa löytyy myös mm. Hyvinvoinnin Tavaratalosta: Hiilikuorinta* (12, 95€) ja Kasvovesi* (12, 95€)



Tuotteet saatu blogin kautta.
*mainoslinkki



Joko olette kokeilleet Mossan uutuuksia?








2 kommenttia:

  1. Nämä uutuudet ovat herättäneet huomioni, mutta nyt myös tuoksukuvaus sai minut koukuttumaan. Rakastan mustaherukan tuoksua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on mun mielestä aivan tosi onnistuneet tuoksut. Veikkaan, että tykkäisit näiden tuoksuista :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)