tiistai 14. marraskuuta 2017

Kiva, kamala, lemppari, inhokki




Siitä on vierähtänyt tovi, kun olen kirjoitellut ei-kosmetiikka aiheisen, lepsumman postauksen. Sarin blogista bongasin varsin viihdyttävän haasteen ja mäkin päätin tehdä sen :) Omia lemppareita ja inhokkeja siis luvassa ^_^



Kamalin ruoka


Hmm.. Heti alkaa vaikealla :D Mähän rakastan ruokaa, elämäni tarkoitus on syöminen. Koulussa söin itku kurkussa luumutäytteisiä kalapullia ja se oli ainakin silloin niin traumaattinen kokemus, etten niitä enää koskaan suuhuni laittaisi. En oikein lämpeä kaaliruoasta. Kaalikeitto ja kaalikääryleet ällöttää. Ja siis se haju mikä syntyy kaaliruokien valmistamisesta. Mämmikään ei oikein kolahda. Hyi olkoon.


Hyi sentään. Kuva: Kaupunkiuutiset.




Herkkuruoka


Pizza on aina ihanaa, mutta se on myös kovin tylsä vastaus. Keksin siis jotain muuta. Herkkuruokiakin on kyllä paljon olemassa. Tykkään tosi paljon tulisesta ruoasta. Mutta vastaanpa kuitenkin, että lasagne. Lasagnen pitää olla runsasjuustoista ja hyvin maustettua. Jos kerroksien välissä on vielä laadukasta, aromikasta sinihomejuustoa niin Jusu on ruokataivaassa. Mulle tuli nälkä.


Sitten taas toisaalta...


Voiko jäätelön laskea ruoaksi? Koska mä voisin elää jätskillä. Aino on ihan ehdoton jätskimerkki, miten ne voikaan olla niin hyviä? Joka päivä menis helposti useampi purkki Ainoja :D Viimeisin tajunnan räjäyttäjä on ollut Ainon uutuus, Unelmien Kookos-Suklaa. Voi itku se on hyvää. Kyseisen uutuuslanseerauksen vuoksi mun sokerilakkokin meni paussille. Ei vaan voinut olla maistamatta -_-


Mun suuri heikkous, Aino. Kuva: Pingviini






Kahviherkku, jolle sanon ei


Onko muka sellaista? No mä vastaan tähän Marie-keksit. Ne tuli ekana mieleen. Voihan niitä toki mutustaa kahvin kanssa, en mä niistä oksenna. Mutta yhtälailla voisin nautiskella vessapaperihylsyä kahvini kanssa, maku lienee aika paljon identtinen. Onko mitään tylsempää keksiä, kuin Marie-keksi?



Kahviherkku, jolle sanon kyllä


No joo. Mä sanoisin kyllä vaikka mille kahviherkulle.  Kuola alkaa valua vastausta miettiessä. Vastaan, että viineri. Se sellainen, missä on toisella puolella kreemiä ja toisella puolella hilloa. Ja täytettä saa olla runsaasti. Kuiva viineri on yhtä kuin paha mieli.



Telkkariohjelma, jota en katso


En katso nykyään kovinkaan paljon telkkaria, koska sieltä ei tule paljon mitään järkevää. Paitsi uusintoja. Ja uusinnan uusintoja. Miten paljon voikaan tulla nykyään uusintoja. Jessus. Ja laittaapa töllön koska tahansa päälle, niin siellä on joko Riku Nieminen tai Roope Salminen. Aina! Mulle on tullut niin sanotusti mediapersoonaähky. Kaipaan vanhoja tv-naamoja. Missä on Hannele Lauri !? Vaihtelu virkistäisi.







Telkkariohjelma, jota katson


Sohvikset, eli sohvaperunat <3 Se onkin varmaan ainoa kiva ohjelma mitä katson aina. Siinä on tosi hauska ohjelmaidea! Kukahan senkin on keksinyt? :)



Inhokkisää

Suomen sää. Suomen sää on mun inhokkisää :D Siis nämä loppusyksyn/alkutalven säät ottaa mun sieluun tosi kipeää. Pimeää, hyytävä tuuli, jäinen tihkusade ja KYLMÄ. Se on kamalaa se. Jos ois supervoimia, siirtäisin Suomineidon tuonne välimerelle vaikka, siellä ois hyvin tilaa vaikka Sisilian vieressä ^_^ Eikö lämmittävä ajatus? Eikö?



Lempisää

Vähintään 25 astetta lämmintä, mutta saa olla lämpösempikin. Tykkään jopa kuumasta säästä. Aurinkoa saa olla paljon. Mä olen -ikävä kyllä, ihon kannalta- varsinainen aurinkoholisti. Rrrrrakastan sitä tunnetta, kun Aurinko lämmittää ihoa. En laittaisi ollenkaan pahakseni, jos voisi tulevaisuudessa nauttia lämpöisestä kesäsäästä ympäri vuoden. Niin.


Tehän tiedätte, että Kreeta on mun suuri rakkaus. Kuva: Rantapallo

Jos käytte Kreetalla, poiketkaa Kissamoksessa. Ihana paikka <3




Mun pakkaskelien reippailumyssy


Mulla on aina ollut myssyongelma, tai toisin sanoen vaikean muotoinen pää. Musta tuntuu, että useimmat pipomallit ei sovi mun kallonmuotoon. Tuntuu, että näytän hönöltä pipo päässä. Vika saattaa tosin olla korvienkin välissä mulla. Mulla taitaa olla tasan kaksi kappaletta pipoja joita joskus käytän. Silti vähän aina ahdistaa olla pipo päässä. Lenkillä heivaan yleensä hupun päähän pipon sijaan.



Paras musiikki


Ysäri <3 Vanha kunnon eurodance ei koskaan petä. Siellä missä ysäri, siellä Jusu. Tästä "menneelle vuosikymmenelle jumittumisesta" saan aina välillä kettuilua osakseni. Kyllä mä nyt paljon muutakin kuuntelen kuin vanhoja ysärirenkutuksia, mutta ysäri on aina ysäri ^_^ Mutta siis genrenä menee sellainen poppi, dance, house. Niin ja kasarimusa ja muut vanhat hyvät oldiesit. Tykkään myös vanhoista finnhitseistä! Seija Simolan Kun aika on.. Siinäpä vasta korvamato. Tietysti se tv-mainos pilasi tämänkin homman ja biisi saattaa nykyään vähän rasittaa mun herkkiä hermoja. 



Kamalin aika vuorokaudesta


En ole aamuihminen. Herätyskellon ääni on mulle kattilan paukutusta teräskauhalla. Kauhea ääni, se vekkarin pimputus. Varsinkin jos aamu pitää aloittaa ilman kahvia, tulee ongelmia. Pahoja sellaisia.



Ja se paras aika


Illat. Iltaisin olen toimelias ja aikaansaava. Ja mulla tuntuu parhaat ideat pälkähtävän päähän iltaisin ja jopa öisin. Illalla on rento olo. Ainakin yleensä.



Tästä menetän hermot


Jos arki ei luista. Siis jos ihan sellaiset pikkujutut ei luista ja kaikki tuntuu vähän vastustavan, musta tulee pahantuulinen. Silloin menee hermot oikeastaan ihan kaikesta. Vaikka nyt esim. siitä, että television kaukosäädin ei tottele. Säätimen patterit voi olla lopussa, ja koen sen heti, että "taas kaikki vastustaa". Liekkö ihan normaalia, mutta en oo koskaan väittänytkään olevani ihan normaali tyyppi :D


Hermot menee ja savu alkaa nousta.





Tästä rauhoitun


Jos vaikka on paljon stressaavaa projektia meneillään ja saan puskettua apinan raivolla kaiken pois päiväjärjestyksestä, niin sitten on iisi olo. Mulla on rauhallinen olo, kun kaikki on ok. Ja kun ei ole stressiä mistään. Harvassa on kyllä sellaiset stressittömät ajanjaksot. Tämä loppuvuosi on ollut aikalailla ahterista. Stressiä on pukannut ihan pyytämättäkin ovista ja ikkunoista. 



Mun huonoin mieliala


No siis stressaantuneena mä olen kamala mörkö. Naama on väärinpäin ja tiuskin helposti, jopa ilman mitään syytä. Mutta sellaista se on kun stressi pitää omia karkeloitaan pääkopassa. Ja jos on tosi paha unettomuusjakso  päällänsä, niin eipä siinä iloisin mielin olla.



Paras mieliala


Hmm. No ihan ympäripyöreästi silloin, kun asiat on hyvin. Kun ei tarvitse murehtia mistään ja voi vaan olla. Ja tietysti kun pääsee Kreikkaan, mun mieliala on yhtä auringonpaistetta kilpaa ympäristön kanssa :D



Kodin turhake


No mikähän tämä voisi olla. Mullahan on vain ja ainoastaan hyötytavaraa kotona..haha.  Mitähän ihmettä vastaisin tähän. Patterilaturi? Eihän mulla ole edes ladattavia pattereita, niin eikö se ole silloin ihan turha omistaa? :D

Muistan lapsuudesta, kun meillä oli kotona sellainen sähkökäyttöinen veitsi. Sitä ei muuten koskaan käytetty. Pölyttyi kaapissa. Siinä oli kaksi terää jotka vemputti ihan miten sattuu, kun se härvelin napsautti käyntiin. Aika turha oli se.


Pöh ja hah. Kuva: Netrauta





Paras tavara


Jaa hmmm.. Vastaanko tähän tylsästi läppäri. En tiedä onko se paras, mutta kovin tarpeelliseksi mä olen sen kokenut. Tai sitten pesukone. Olisi kurjaa, jos pyykkiä ei voisi pestä. Noh, melkeinpä kaikki elektroniikkahärpäkkeet ovat parhaita.



Vaate, jota en suostu laittamaan päälleni


Hame? Haha :D No siis vakavasti puhuen varmaankin nahkahousut. Tai ei.. PVC-housut sittenkin! Pelkkä ajatus on ahdistava ja epämukava. PVC-housut kesähelteillä... varmaan tosi kivat.



Vaatteet, joissa viihdyn


Tässä kerran valittelin, että oon nykyään laiska pukemaan farkkuja päälleni. Onko musta tullut vanhuuttani mukavuudenhaluinen? Huppari ja löysät collarit on lempparivaatteet ^_^





Haju, jota en kestä


Näitäkin on vaikka mitä. Ehkä sen valmistetun kaalin hajun kestää ja vastaan tähän jotain muuta. Vaikkapa tiskipöydälle yön yli jäänyt kalasoppalautanen on aika karmean hajuinen. Mun ukkelin kissan hengityksen hajukin on sellainen, että en kestä. Pelottaa aina, että se katti haukottelee mun naaman edessä. On aika kalman tuoksuinen hengitys sillä mirrillä. Huh. Niisku on  muuten varsin kiva ja säyseä mirri. Pastilleja se silti kaipaisi.



Paras tuoksu


Ai niinku eau de toilette vai mikä? Gaultierin Le Male on ollut pitkään mun suuri suosikki ja sitä paikkaa ei näköjään hevillä varasteta. Valkosipulinen ruoka tuoksuu myös hyvälle. Kesäkin tuoksuu hyvälle. Paitsi joskus meren rannassa. Hei! Ja puhdas pyykki!


Tuoksujen ikisuosikki. Kuva : Thescentualist.




Kamalin luonteenpiirre ihmisellä


Narsismi. Tai no se taidetaan luokitella jonkin sortin sairaudeksi, kai. Valehtelu lienee sellainen joka nostaa mun karvat pystyyn. Törkeästi valehteleva ihminen on mun silmissä yhtä kuin ruma ihminen. 



Mukavin luonteenpiirre ihmisellä


Hyväsydämisyys. Sellainen, että voi ja haluaa auttaa muita ihmisiä, ilman että aina tarvitsisi itse hyötyä asiasta jotenkin. Sellainen on kaunista. Se tekee ihmisestä kauniin kokonaisuudessaan :)






***

Olipas kiva kirjoitella tällainen postaus pitkästä aikaa. Kivaa viikkoa kaikille ^_^ <3


*Postauksen muut kuvat napsittu instagramista.

16 kommenttia:

  1. Olipas hauska postaus, ääneen huutonauroin ja kauhistelin noille luumutäytteisille kalapullille?!?!?! Kuka sadisti on sellaisen yhdistelmän keksinyt???!! Yyöök! Siis luumu ja naudanliha on jees yhdistelmä, mutta kala..kääk. Ja ihan samaa mieltä Marie-kekseistä, tosin olen nyt ollut maaliskuusta asti gluteenittomalla dieetillä niin eipä tarvitse miettiä että joutuisi niitä syömään :D Viinereitä ja munkkeja kylläkin kaipaan..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, sadistivertaus oli ihan loistava :D En tiedä kuka nekin oli keksinyt, mutta niille ällöpullille ei muistaakseni kovin moni muukaan lämmennyt :D

      Poista
  2. Kiva lukea sun ajatuksia lemppareista ja inhokeista. Mämmi on mielettömän hyvää. Se uppoaa oikein hyvin varsinkin vaniliajäätelön kanssa<3 PVC-vaatteet...ajatuskin puistattaa... Mäkin tykkään Aino-jäätelöistä, mutta kookos-suklaata en ole tainnut maistaa. Pitää korjata tilanne;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin saada mämmin alas ehkä just ja just, jos se on hukutettu vaniljajäätelöön :D Kookos-suklaa kannattaa ehdottomasti tsekata jos kyseinen kombinaatio yhtään kolahtaa. Ja Ainon suklaajäätelö (mikäli et ole vielä maistanut) siihen kyllä jää sitten koukkuun :D Se on parasta mitä jätskialtaasta löytyy!

      Poista
  3. Mä niin nappaan tämän sulta! :)

    Hei, yks tyyppi ketä sais poistua teeveestä hetkeksi on Mikko Leppilampi! Oikeasti se jätkä on _ihan joka paikassa_! Katottiin viikonloppuna jääkiekkoa telkkarista ja yhtäkkiä Mikke sanoi mulle, että "onko toi Leppilampi?" Khyyyllä. Siellä se oli VAIHTOAITIOSSA! Mitä viddyä? No sitten selvis, että ne kuvas siellä sitä 95-leffaa. No mut silti. Kuten sanoin _ihan joka paikassa_.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa ihmeessä! :)

      No joo, toi Leppis taitaa kans olla aika ahkerasti esillä joka paikassa. Jotenki tuntuu, että Suomessa on nämä "megajulkkikset" kovin vähässä, kun samat naamat on joka ikisessä ohjelmassa. Mä oikeesti kaipaan niitä vanhoja tv-kasvoja mitä joskus oli.. Mihin ne kaikki hävisi :o

      Poista
  4. Luumutäytteinen kalapullo kuullostaa kyllä niin erikoiselta ettei välttämättä itsellekään maistuisi edes aikuisiällä :D Mämmille en myöskään itse ole koskaan lämmennyt, aivan "pakko"-tilanteessa menee alas ainoastaan runsaalla kermalla kuorrutettuna..

    Voisinkin katsoa nappaisinko tämän myös omaan blogiini, näitä on hauska niin täytellä kuin lueskellakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoisia kalapullia tosiaan :D Muistan kun itse kokeilin mämmiä syödä, niin oli pakko ihan hukuttaa se kermaan, että sen sai syötyä :D Se maku ei vaan napannu, eikä kyllä mämmin koostumuskaan :)

      Poista
  5. Suomi voisi todellakin muuttaa Välimerelle! :D

    VastaaPoista
  6. Noi lihapullat luumulla. Voi juma 😂

    VastaaPoista
  7. Oon kyllä ihan samaa mieltä Marie-kekseistä... Niin tylsiä, niin tylsiä. Ellei niiden päälle lappais jotain herkkua,kuten suklaalevitettä?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tylsiä todellakin. En osaa edes kuvailla niiden makua, koska mun mielestä ne ei vaan maistu miltään :D Joo joku suklaalevite päälle sais Marie-keksit menemään mukavammin kurkusta alas :D

      Poista
  8. Meillä on yhteistä tuo Kreikka-rakkaus <3 Hiukan repesin tuolle sähköiselle keittiöveitselle :D Miksi ihmeessä sellainen on kehitetty, eikös samaan aikaan ollut myös niitä automaattileikkureita kodeissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikka on parhautta! Jos tykkää arskasta, lämmöstä ja vieraanvaraisesta kulttuurista, ei Kreikkaan voi olla rakastumatta :)

      Joo siis en käsitä tuota sähköveistä ollenkaan. Muistan kun sitä joskus kokeili esim. ranskanleipään niin oli se yhtä säheltämistä. Ja hei.. onko leipäviipaleen leikkaaminen muka niin työläs projekti, etteikö siitä selviäisi ihan vaan tavallisella veitsellä :D Pöhkö keksintö ^_^ En äkkiseltään muista muita automaattileikkureita, mutta liekkö joskus ollut joku aikakausi kun turhanpäiväsillä keksinnöillä yritettiin helpottaa ihmisten arkea? :D

      Haha.. tuli muuten mieleen, että toi sähköveitsi on varsinkin nykyään ihan superturhake, koska leipää voi nykyään ostaa jo valmiiksi viipaloituna :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)