torstai 18. toukokuuta 2017

Uusia makuja aamiaisjogurttiin

Tykkään aloittaa aamuni useimmiten liian monella kupilla kahvia. En yleensä syö välittömästi mitään. Olen sitä tyyppiä jolla ei ole heti herätessä nälkä. Kahvin jälkeen mulla on tapana syödä turkkilaista tai kreikkalaista jugua. Yleensä kaverina on marjoja. Makeutan juguni stevialla tai erytritolilla. Toisinaan kaipaa vaihtelua siihen marjajogurttiin ja nyt olen testaillut mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Ja hyviä sellaisia! ^_^





Blogin kautta sain erikoisen kuuloista Foodinin kookosmannaa ja Urtekramin raakalakritsijauhetta. Blogia pidempään seuranneille on tullut selväksi mun hysteerinen kookosfanitus. Kookoksen tuoksu on tosi pop, mutta tykkään myös sen mausta. On niin namia, että pois alta. Lakritsasta tykkään myös, mutta harvemmin varsinaisia lakuja syön. Ne kun sisältävät vehnäjauhoa, mitä mun turhan herkkä vatsani ei niinkään fanita.





Foodinin kookosmannasta mulla tuli ensimmäisenä nimestä mieleen jonkin sortin puurohärdelli. Mutta purkin sisältö on käytännössä kookospähkinästä saatavaa lihaa. Foodinin kookosliha on jauhettu kivimyllyssä, eikä sitä kuumenneta missään vaiheessa. Näin kookoksen sisältämät ravintoaineet pysyvät hyvin tallessa valmiiseen tuotteeseen asti. Kookosmanna sisältää paljon kuituja, hyviä rasvahappoja, mangaania, rautaa sekä lauriinihappoa.





Kookosmanna on koostumukseltaan sosemaista. Sitä voi syödä sellaisenaan tai sekoittaa esim. smoothien sekaan. Kookosmanna on melkoisen makeaa sellaisenaan ja voi vitsi, että siinä on intensiivinen ja mahtavan voimakas kookoksen maku. Tämä oli heti siltä paikalta suurta rakkautta.
Olen tätä tykännyt sekoittaa kylmän jogurtin sekaan jolloin manna kovettuu kivoiksi sattumiksi jogurtin seassa. Tyyliinihän ei kuulu suositella tai tyrkyttää mitään, mutta tällä kertaa poikkeus. Todellakin suosittelen maistamaan, jos kookos on makuna lähellä sydäntäsi. Tämä on iiiii-ha-naa <3






Toinen superi mielenkiintoisuus oli Urtekramin lakujauhe. Lakritsi on ihanaa. Ainakin vaikka Pandan lakuina :D Liian voimakas lakritsin maku ei kuitenkaan ole mun mieleeni. Esimerkiksi jäätelö kuorrutettuna liiallisella määrällä lakukastiketta saa mussa aikaan yökkimisreaktion. Lakritsi on voimakas maku. Tämäkin toimii hyvin jogurtin seassa. Jauhe on luontaisesti makeaa, joten mieltymyksistä riippuen lisämakeutus ei ole tarpeen. Itselläni riitti hyvin yhteen jogurttiannokseen vajaa teelusikallinen jauhetta. Makuasioita miten voimakkaasta mausta tykkää :)




Etukäteen oletin jauheen olevan yötäkin mustempaa, mutta kas, eipäs. Sehän muistuttaa ihan kanelia :) En olisi pelkän jauheen tutkimisen perusteella osannut ikinä veikata sitä lakritsijauheeksi. Tuoksu kyllä paljasti heti mistä aineesta on kyse. Hauskasti lakritsijauheen ravintosisältöä tutkaillessani huomasin, että kaikki on pyöreää nollaa :) Jauhetta voi käyttää myös esim leivonnassa. Jos kärsii korkeasta verenpaineesta, on syytä olla tarkka lakritsijauheen käytön kanssa sillä se voi nostaa verenpainetta.

Urtekramin raakalakritsijauheen hinta on n. 3,95€/ 40g. Ja Foodinin kookosmannan hinta 9,95€/ 400ml.

Urtekramin kaikki jälleenmyyjät näkee täältä. Urtekramin lakritsijauhetta saa myös esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta.  Ja Foodinin verkkokauppaan pääsee täältä.




Mitä te laitatte jogurtin tai smoothien sekaan? :)










8 kommenttia:

  1. En syö jugurttia, enkä smootheja, mutta rahkaa noin puoli kiloa päivässä. Sekaan laitan vain marjoja. Mutta tuo lakritsa on kyllä testattava tällaisen lakritsahullu;) Olen yrittänyt kiertää kaukaa kaikki lakritsajutut, koska retkahdan helposti yliannostukseen;) Jos lakritsauutetta on vain 40 g purkissa, niin eihän se ole ihan mahdoton määrä vai onko? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulitkin mieleen kun kirjoitin tätä postausta, muistin että sä tykkäät lakritsista erityisesti :D
      40g kuulostaa vähältä, mutta sitä on tuossa purkissa aika hurja määrä ja riittää ainakin mulla puoli-ikuisuutta käytössä. En tiedä millainen lakufani pitää olla että kietaisee koko purkin kerralla :D

      Poista
  2. Oon ihan addiktoitunut lakuihin joten tuo jauhe olisi varmaan herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ottaen huomioon addiktiosi, niin tämä varmaan lisäisi sitä :D

      Poista
  3. UU, tuo lakrtisijauhe! Sitä mun on pitänyt nimittäin ostaa..ostin kaupasta lakritsijauheella kuorrutetuja taateleita ja voi vide, kuin hyviä! Mä rakastan siis lakritsaa, varsinkin jäätelössä. Olenkin ihan pähkinöissäni niistä Super-puikoista, joissa toinen maku on lakritsa. Se kuorrute on just paras, lohkeaa ihanasti..ja sitten se vaniljajätskin, ja lakun yhdistelmä, ja tosiankin eri koostumusten kokemus..voisin vedellä niitä niin monta, että huhhuh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taateleita oon aina halunnut maistaa, pitääpä laittaa nyt korvan taakse seuraavalle kauppareissulle. Tuli mieleen yksi lakumuisto. Sain joskus lapsena lahjaksi sellaisen isohkon suku-lakuboxin. Öh, taisin ahmia sen koko boxin yhden päivän aikana.. On varmaan ollut verenpaine koholla :DD

      Poista
  4. Yleensä laitan marjoja tai hunajaa, varsinkin turkkilaisen jogurtin sekaan (hassua kyllä, olen luopunut kokonaan niistä perinteisistä Ingmanneista ja Valioista). :) Ja kyllä vain, olen huomannut kookos- fanituksesi :) Itse tykkään siitä kosmetiikassa enkä niinkään ruoassa.. Mutta makuja on monia :D Lakritsijauhe on kyllä aika vaaleaa (?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunaja on hyvää, varsinkin teessä. Kookos on kyllä jännä kun se jakaa mielipiteet niin jyrkästi :D

      Mäkin ihmettelin lakritsijauheen väriä, mä olen aina luullut että se olisi mustaa ? :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)