tiistai 31. toukokuuta 2016

Testissä Montagne Jeunessen silmänympäryslaput





Montagne Jeunesse on varmaan monille tuttu merkki. Merkiltähän löytyy annospusseihin pakattuja kasvonaamioita ja tälläisiä silmänympärysiholle tarkoitettuja  hoitolappuja. Montagne Jeunessen kasvonaamioita on tullut joskus kokeiltua, mutta nämä sy-laput olivat uusi ihmetys, en tiedä kauanko näitä on ollut saatavilla vai olenko ollut vain sokea?


Montagne Jeunessen kasvonaamioita. Varmaan tuttuja kauppojen hyllyiltä? :)

Näissä Montagnen naamioissa on paljon hyviä luonnollisia raaka-aineita, mutta luonnonkosmetiikkaa ne eivät ole. Montagnen sarja on saanut Vegetarian standard ja Against animal testing merkinnät.
Noista kasvonaamiopakkausten ulkonäöstä täytyy kyllä sanoa, että omaan makuuni hieman sekavan näköiset. Ainakin nuo naisille suunnatut. Miksi silmien kohdalla on mitä omituisempaa härdelliä? :D
Mutta niistä silmälapuista...


Sain blogin kautta testiin muutamat lappuset. Anti-puffiness, anti-shadow sekä anti-wrinkle laput. Myös miehille on omat lappuset silmien alle jotka lupaavat poistaa sekä tummuutta, että turvotusta.
Pikasilmäyksellä lappujen incilistat näyttivät todella mielenkiintoisilta. laput nimittäin sisältävät ihan oikeasti tehokkaita ainesosia, eikä mitään höpöhöpöä.







Yhdessä pakkauksessa on kahdet parit silmien alle, eli paketista riittää kahteen käyttökertaan. Läpinäkyvä muovipaketti on näppärä sulkea ja sen voi laittaa takaisin minigrip-tyyliseen säilytyspussiin jääkaappiin. Näitähän muutenkin suositellaan viilennettävän jääkaapissa vähintään tunti ennen käyttöä.  Kärsimättömänä ihmisenä heitin nämä pakastimeen. Lappujen oli tarkoitus olla siellä vain hetken. No arvaattekin varmaan miten siinä kävi. Taisi unohtua yli tunniksi ja umpijäässähän ne oli :) Noo seuraavia testilappuja viilentelin kiltisti jääkaapissa. Varmuuden vuoksi :D






Anti-Puffines laput on tarkoitettu poistamaan silmäpusseja ja turvotusta silmänympärysihon alueelta.
En tiedä mistä materiaalista laput on tehty, mutta epäilen niiden olevan silikonia. Laput ovat "limaisen" tuntuiset, eli ne on kyllästetty vaikuttavilla aineilla. Laput kiinnittyvät helposti ja napakasti iholle. Viileät laput tuntuvat heti virkistäviltä ja freesaavilta iholla. Lappuja kehotetaan pitämään iholla 30-50min. Hassua kyllä, miesten version lappuja tulisi pitää vain 10-15 min :)
Lappujen incistä löytyy hyaluronihappo jo kolmantena ainesosana. Incistä löytyy lisäksi vihannesportulakkaa, lakritsiuutetta, perunauutetta ja kurpitsansiemen uutetta. Perunalla ja lakritsillahan on ihoa vaalentavia ominaisuuksia, eli näiden voisi olettaa kohentavan pidemmässä käytössä tummia silmänalusia.

Jäin miettimään korkeaa hyaluronihappopitoisuutta. Hyaluronihappohan sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon ja saatta jopa pullistaa sitä hieman. Voisi kuvitella, että tässä anti-turvotustuotteessa hyaluronihappo nimenomaan pullistaa silmäpussit entistä turpeammiksi? :D
lappuset eivät kyllä näyttäneet pahemmin tekevän turvotukselle mitään (Kokeilin näitä sipseillä herkuttelun jälkeisenä aamuna) Mutta jotain kyllä tapahtui. Nimittäin silmänympärysiho oli käsittämättömän sileä hoidon jälkeen. Kaikki pienet uurteet olivat poissa ja kosteustasapaino oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Vaikka turvotus ei juurikaan poistunutkaan, pidin silti lopputuloksesta, sehän oli nimittäin silmin havaittava.







Miesten lappuset ovat samantyyppiset silikonilappuset. Inci on tosin erilainen edelliseen verrattuna ja miesten versiosta puuttuu hyaluronihappo kokonaan. Incistä löytyy mm. glyseriini, merileväuute, johanneksenleipäpuu, kofeiini, B3-vitamiini, ja lakritsiuute. Näilläkään en havainnut olevan suurta vaikutusta turvotukseen (Oon varmaan jotenkin toivoton tapaus?) mutta nämäkin silottivat hoidetun ihoalueen uurteettomaksi ja täydellisesti kosteutetuksi. Nämä toimivat hyvin samalla lailla kuin postauksessa ensimmäisenä mainitut. Vaikutusajan jälkeen laput on helppo poistaa ja iholla on kosteutettu hyvä fiilis. Kokeilin myös Anti-Wrinkle lappuja, joiden vaikutus oli täsmälleen sama, eli ne siis tekivät sen minkä lupasivat :D  Montagne Jeunessen silmänympäryslappuja myydään verkkokaupoissa ja hyvinvarustetuissa tavarataloissa. Yhdellä paketilla on hintaa n.4€
Montagnen tuotteisiin voi tutustua tarkemmin täällä.



Laput in the action ^_^


Onko Montagne Jeunessen tuotteet tuttuja?

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kesän herkullisin vartalovoide.







...tulee Laveralta. No ainakin mun mielestä ^_^ Sain Laveralta testiin tosi herkullisen kuuloisen vartalovoiteen.  Lavera Exotic Body Lotion Coconut Dream tuoksuu nimensä mukaisesti kookokselta, mutta tuoksussa on mukana myös vaniljaa. Mielestäni vaniljan ja kookoksen yhdistelmä tuoksuna on ihan lyömätön. Tuoksut ovat aina makuasioita, mutta itse koen vaniljan ja kookoksen unisex-tuoksuiksi. Laveran vartalovoide tuoksuu tuubissa ihan kuin kermainen kookos-vanilja jälkiruoka. Vesi tulee kielelle. Iholla tuoksu tuntuu hyvin mietona, joten sopii myös miehille loistavasti :)







Vartalovoiteen incistä löytyy hoitavina öljyinä soijaöljy, auringonkukkaöljy sekä karitevoi. Noin incin puolivälissä on  vanilja ja kookosuutteet. Incistä bongasin myös askorbyylipalmitaatin (ascorbyl palmitate), joka on stabiili rasvaliukoinen muoto c-vitamiinista.  Koostumukseltaan vartalovoide on emulsiomaista.  Koostumus on omaan makuuni aivan täydellinen. Imeytyy melko nopeasti ihoon ja mikä parasta, ei jätä sitä inhottavaa tahmafiilistä iholle. Iho tuntuu todella pehmeältä ja ravitulta. Hyvä tunne iholla säilyy myös seuraavaan päivään. Tuoksu, imeytyvyys ja ihofiilis ovat kaikki enemmän kuin kohdallaan, voisi varovaisesti kehua tätä täydelliseksi vartalovoiteeksi varsinkin kesäksi. Kosteuttaa hyvin, mutta ei ole liian täyteläinen vaan juuri sopiva kuuman kesäpäivän jälkeen. Kookoksen ja vaniljan tuoksut sopivat myös ihan täydellisesti kesään ^_^

Tästä on olemassa myös saman tuoksuinen suihkugeeli*.
Laveran vartalovoiteeseen olen törmännyt ainakin prismassa, mutta jos kaupasta ei löydy niin sitä saa täältä*
Vartalovoiteen hinta pyörii ostopaikasta riippuen 10€ tuntumassa.


*affliate-linkki

tiistai 24. toukokuuta 2016

Mossa - Marjaisaa puhdistusta



Mossa on aika tuntematon merkki itselleni, vaikka olen netissä merkistä aiemmin lukenutkin ja tutkiskellut merkin tuotteita.  Mossahan on luomulaatuista ECOCERT-sertifioitua  kosmetiikkaa Latviasta. Mossa on jaotellut tuotelinjansa +20 vuotiaille ja + 35 vuotiaille. Mossan kaikkiin tuotteisiin voi käydä tutustumassa täällä.



Sain blogin kautta testiin Mossalta putsarin ja miselliveden. Silloin kun Mossan tuotteista ekan kerran luin, kiinnitin huomiota pakkausten visuaaliseen toteutukseen. Jotain näissä on, mikä silmiäni miellyttää. Tuotteiden ulkoasussa on käytetty jotain tiettyä marjaa, joka vahvistaa heti, että kyseessä on luonnonkosmetiikkaa. Enemmän infoa Mossan tuotteissa käytettyjen marjojen ominaisuuksista voi lukea täältä.



Mossa Puhdistusvaahto 11,50€/ 200ml.





Mossan puhdistusvaahdon nimi hämäsi minua. Luulin tämän olevan "oikea" vaahtoputsari, eli pumpatessa kämmenelle tulisi valmis vaahto.  Mutta tämä ei ollutkaan sellainen. Tuote on kädelle pumpatessa voidemaista. Itse hieroin tämän kuiville kasvoille ja sen jälkeen vasta lisäsin vettä, jolloin tuote muodosti yllättävän kermaisen ja paksun vaahdon. Tämä yllätti, yleensähän luonnonkosmetiikan putsarit eivät mitenkään päätähuimaavasti vaahtoa.  Incin alkupäästä löytyy tutut miedot tensidit cocoglucoside ja cocamidopropyl betaine. Lisäksi incistä löytyy laventelin kukkaisvettä ja valkoherukan uutetta. Mossan puhdistusvaahto tuntuu käytössä tosi mukavalta. Puhdistaa ihon hyvin, vaahdoten runsaasti. Ei jätä kiristelevää tunnetta iholle. Tykkään tästä paljon, mutta yksi miinus tälle tulee. Kasvoille tuotetta hieroessa, nenään tulee aika väkevä alkoholin tuoksu. Alkoholi tästä löytyy neljäntenä incistä. Vaikka itse välttelenkin alkoholia ihonhoitotuotteissa, en kokenut tätä ärsyttäväksi tai kuivattavaksi iholla. Suhteeni alkoholipitoisiin ihonhoitotuotteisiin on edelleen ongelmallinen. Mossan puhdistusvaahto tuntuu iholla vain ja ainoastaan hyvältä, mutta esim jotkin alkoholilliset kasvovedet tekevät ihostani kuivan ja ärtyneen oloisen. Toisaalta tässä tapauksessa on kyse iholta pois huuhdeltavasta tuotteesta. Kiinnostaisi muuten tietää, että välttelettekö te ihonhoidossa alkoholia, vai onko sillä teille merkitystä?





Mossa Misellivesi 9,80€/ 200ml.







Misellivedet ovat jääneet tyystin testaamatta, ja nyt oli testissä ensimmäinen sellainen :)
Mossan misellivesi toimii sekä puhdistustuotteena, että kasvovetenä. Kasvovetenä tämä oli ihan perushyvä, ei mitenkään mullistava, mutta toimii. Ei kuivattanut tai jättänyt kiristelevää ihoa. 
Oli mielenkiintoista kokeilla ensimmäistä kertaa misellivettä kasvojen puhdistuksessa ilman vettä.
Silmien alla peiteaineena olen viimeaikoina käytellyt Lancomen Effacernes peiteainetta. Mossan misellivesi poisti peiteaineen vaivatta ilman hankaamista. Olin oikeastaan aika yllättynyt tämän puhdistustehoista. Siispä oli pakko kokeilla tuotteen tehokkuutta vielä Joe Blascon Tattoo Coverin puhdistukseen. Tattoo Coverihan on jo aika jytkyä peiteainetta ja Mossan misellivesi poisti tämänkin todella hyvin ilman hankauksia. Olen hämmentynyt :)  Incin alkupäässä ovat ruusuvesi ja vadelmauute. Myös hyaluronihappo on mukana kosteuttajana.  Pinta-aktiivisena puhdistajana tässä toimii caprylyl/capryl glucoside. Misellivedestä tuli heti sellainen "tykkään, tykkään" tuote. Paras ominaisuus omasta mielestäni tässä on tuotteen jättämä ihofiilis. Tunne iholla on yhtä puhdas, kuin vesipesun jälkeen, mutta ilman mitään kuivattavaa fiilistä. 

Postaus sisältää affliate-linkkejä.


Oletteko kokeilleet Mossan tuotteita?

perjantai 20. toukokuuta 2016

Päivettynyt hipiä purkista.




Olen tässä testaillut muutamaa itseruskettavaa tuotetta. Purkkirusketushan on oiva vaihtoehto niille, jotka eivät luonnollisella tavalla saa väriä pintaan. Toisaalta se on myös terveellisempi vaihtoehto, kuin raaka ihon grillaaminen auringossa. Vielä pari vuotta sitten olin kova auringonottaja. Saattoi mennä tuntikausia auringon alla, ja tietenkin ilman mitään aurinkosuojia. Muutamien melanoomadokkareitten katsomisen jälkeen aloin miettimään järjellä auringossa makaamisen riskejä.
Nykyään nautiskelen aurinkoa kohtuullisemmin, ja jos väriä jää uupumaan iholta, se onnistuu helposti itseruskettavalla.

Nykyään itseruskettavatkin ovat kehittyneet parempaan suuntaan. Useimmilla saa hyvää luonnollista jälkeä, vaikka niitä halloweenkurpitsa rusketuksen taikoviakin tuotteita löytyy :D
Itseruskettavissa homma perustuu DHA (Dihydroxyacetone) nimiseen ainesosaan. DHA:ta saadaan sokerista ja se reagoi ihon aminohappojen kanssa muodostaen ruskettuneen sävyn iholle. Tästä samaisesta reaktiosta johtuu se tyyppillinen itseruskettavien tuoksu jonka moni kokee epämiellyttäväksi.  Toinen itseruskettavissa käytettävä ainesosa on Erytruloosi (Erythrulose).
Se muodostaa rusketuksen hitaammin ja myös katoaa iholta nopeammin. Sanotaan, että näiden kahden aineosan yhdistelmä tekee purkkirusketuksesta luonnollisemman, kuin pelkkä DHA.
Esittelen seuraavaksi 3 tuotetta joita testailin omalla ihollani.




Nuxe Sun Silky Self-Tanning Body Lotion 26,60€/ 100ml.





Kuvassa oikealla puolella yksi levityskerta Nuxea.


Nuxen itseruskettava sisältää molempia DHA:ta ja erytruloosia. Koostumukseltaan kevyen emulsiomaista ja pieni määrä tuotetta riittää laajalle ihoalueelle. Väriltään kellertävää, mutta ei siis värjää ihoa. Tässä ei ole opasväriä mukana. Tykkään koostumuksesta, levittyy helposti ja imeytyy nopeasti ihoon jättämättä sitä yhtään tahmeaksi. Tuotteen tuoksusta tunnistaa välittömästi, että kysessä on itseruskettava. Tuoksu on silti melko miellyttävä, eikä jää kovin voimakkaasti iholle. Aamulla tuoksua ei enää huomaa iholla. Lopputuloksesta tuli kevyt ja luonnollinen. Nuxe sopii mielestäni hyvin esim. tosi vaalea ihoiselle, joka ei halua liian voimakasta lopputulosta. Rusketuksen syvyyttähän voi itse säädellä lisäämällä levityskertoja. Tarjoilen nyt teille ennen/jälkeen kuvissa karvaisia koipiani :D




Loreal Sublime Bronze Double Wipes 4,10€ 




Oikealla puolella yksi levityskerta Lorealia.

Lorealin itseruskettava tulee kätevässä kahden liinan pakkauksessa. Pakkauksen mukaan 1 liina riittää kasvoille, kaulalle ja käsivarsille tai molemmille jaloille. Loreal lupaa näkyvää sävyä iholla jo yhden tunnin kuluttua levityksestä.  Tässä on käytetty vain DHA:ta ja tällä sai aika näkyvän tuloksen yhdellä levityskerralla, tulos oli voimakkaampi kuin mitä kuvassa näyttää. Voimakkaasta lopputuloksesta johtuen, levittämisessä kannattaa olla huolellinen välttääkseen näkyviä rajoja.
Tässä ei ollut omaan nenääni kauhean voimakasta tuoksua ja aamulla tuoksu iholla oli suht mieto. Tämä oli käyttömukavuudeltaan myös oikein hyvä. Helppo käyttää ja tykkäsin tuotetunnettomuudesta iholla. Ei mitään tahmailuja jne. Mulla on tosi monet itseruskettavat jääny kaappiin pölyttymään, koska en yhtään kestä sellaista lähmätunnetta iholla johon vaatteet liimantuvat kiinni.



Le Tan In Le Can Dark Bronze 18€/ 150g.





 
Oikealla yksi levityskerta Le Tania.


Le Tan on näppärä aerosolimuodossa tuleva DHA:lla toimiva itseruskettava. Tällä oli helppo suihkutella iho. Tosin homma kannattaa tehdä esim. kylppärissä, sillä suihketta menee helposti jalkoja käsitellessä myös lattialle. Myös tämä saa kiitosta mukavasta ihofiiliksestä. Toisin sanoen, ei tahmailua tai muutakaan epämiellyttävää :) Lopputulos on tällä mielestäni luonnollinen. 
Ohjeissa sanotaan, että tätä voi levittää myös käsin jos kokee tarpeelliseksi, mutta itselleni riitti vain suihkuttelu. Myös tämä imeytyi ihoon vikkelästi. Yksi miinus tälle on pakko antaa. Nimittäin tuoksu, vai sanoisinko suorastaan löyhkä. Tuotetta iholle suihkuttaessa haju on aika järkky, muistuttaa kattilan pohjaan palanutta ruokaa. Yllättäen, aamulla iholla ei olekkaan havaittavissa yhtään mitään tuoksua. Hämmentävää. Epämiellyttävästä hajusta huolimatta, tämä oli oma suosikkini. Lopputulos iholla on niin kivan näköinen ja tuote on mukavan helppo käyttää.



St. Tropez Tan Application Mitt 5,20€  







Tästä haluan vielä vinkata ahkerille itseruskettavilla lotraajille. Nimittäin levityskinnas. Levityskinnas on ihan korvaamaton, varsinkin jos käyttää tuotteita joissa on mukana opasväri. Monellekko on käynyt niin, että itseruskettavan levityksen jälkeen sormet ja kynnet on ihan törkyisen näköiset? Myös moussemaisten itseruskettavien levitys helpottuu tällä. Kinnas on pehmeää vaahtomuovia jonka sisäpuolen vedenpitävä materiaali suojaa käsien ihoa levityksen aikana. Kinnasta voi käyttää useita kertoja ja sen voi pestä pesukoneessa.


 Tuotteet saatu blogin kautta. Yhteistyössä Bangerhead.fi


Käytättekö itseruskettavia? Mikä on suosikkinne?

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Nurme - After Shave Serum


Nurme on pieni virolainen perheyritys, joka valmistaa luonnonkosmetiikkaa. Nurmen tuotteissa käytetään mahdollisimman paljon virolaisia raaka-aineita. Kukkia, kasveja sekä luonnonöljyjä.
Nurmen valikoimista löytyy hurja määrä erilaisia käsintehtyjä saippuoita, kuin myös shampoopaloja.
Nurmelta löytyy myös kasvojen ja vartalonhoitotuotteita.  Nurmen symppiksiin tuotteisiin voi tutustua paremmin täällä.




Sain Nurmelta testiin After Shave Seerumin. Heti ekana täytyy hehkuttaa tyylikästä pumppupulloa.
Ilmeisesti teräksinen puteli jossa kauhean söpö etiketti. Ja noi etiketin viikset ^_^



Nurmen sivuilla After Shave seerumia kuvaillaan näin:

"Nopeasti imeytyvä luonnonkosmetiikan seerumi kosteuttaa ja pehmentää ihoa parranajon jälkeen. Sen kallisarvoisia öljyjä ja E-vitamiinia sisältävä koostumus auttaa ihoa pysymään terveenä ja nuoren näköisenä. Seerumi vähentää ihoärsytystä ja auttaa ehkäisemään sisäänpäin kasvavia karvoja. Sitä voidaan käyttää myös päivittäin ihon kosteuttajana."


Seerumin pohja koostuu aprikoosin, jojoban ja macadamiapähkinän öljyistä. Lisäksi incistä löytyy kataja, inkivääri ja kamomillaöljyjä.  Seerumi on täysin vedetön. Itse asiassa en osaa itse tätä mieltää seerumiksi, vaan enemmänkin ihoöljyksi. Miellän enemmän vesimäiset ja ohuet tuotteet seerumeiksi.




Seerumissa on maskuliininen tuoksu, mutta se on todella mieto eikä puske päälle. Tuoksun oletan tulevan katajan ja inkiväärin yhdistelmästä. Tuoksu on mielestäni oikein hyvä. Seerumi on väriltään kirkasta ja iholla tosi kevyen tuntuista. Imeytyy yllättävän nopeasti ihoon öljymäisestä koostumuksestaan huolimatta. Iho ei jää öljyiseksi tai rasvaiseksi. Tuntuu iholla ihan super pehmentävältä. Seerumi on öljymäisyydestään johtuen erittäin riittoisaa, muutama tippa riittää koko kasvoille. Pullo siis kestää käytössä varmasti "ikuisuuden" :)  Vaikka tämä on suunnattu kasvojen iholle käytettäväksi, sopii tämä varmasti myös parran hoitoon. Partaahan voi hoitaa ja pehmentää öljyillä. Vaikka tämä ei mielestäni seerumilta tunnukkaan, tykkään tästä silti. Inci on yksinkertaisen puhdas ja hyvä. Nurmen After Shave seerumia saa esimerkiksi täältä.
19,50€/ 50ml.



Onko Nurme tuttu merkki?

perjantai 13. toukokuuta 2016

Testissä Avon - Nutra Effects Skin perfecting BB-voide



Sain Avonilta testiin uuden Nutra Effects Skin Perfecting BB-voiteen. BB-voiteista mulla ei ole kovin paljon kokemuksia. Lumenelta on tullut joskus testailtua paria BB-voidetta. Yleensä mulle riittää meikkituotteissa pelkkä peitevoide tummille silmänalusille, jotka onkin aina tummat, kesät talvet.




Avonin uusi BB-voide lupaa terveemmän näköistä ihoa 1 viikossa chian ja kolibrinkukan siementen voimalla.  Esitteen mukaan lupaus perustuu tieteelliseen tutkimukseen jossa on ollut  mukana 240 osallistujaa. BB-voiteet on saatavilla mattapintaistavana ja "tavallisena" versiona. Jäi epäselväksi kumpiko versio mulle tuli, paketissa kun ei ole mitään erikoisempaa mainintaa asiasta.  BB-voiteesta on saatavilla sävyt light ja medium. Näissä on myös suojakerroin 15.







Ylläolevissa kuvissa molemmat sävyt osittain levitettyinä ja kunnolla levitettyinä.  Alimmassa kuvassa lopputulos näyttää vähän tökeröltä, koska BB-voidetta tuli annosteltua vähän runsaamman puoleisesti.  Heti ekana huomasin, että BB-voiteen vaalein sävy on varmaan hieman liian tumma suomalaiselle taikinanvaalealle iholle. Ihon päivettyessä light-sävy sopii varmaan useammalle. Medium sävy onkin jo huomattavasti tummempi. Oma ihoni on talvellakin tavallista tummempi ja light sävy meni mulle ihan täydellisesti. Avonin BB-voiteessa on tosi mieto, miltei huomaamaton tuoksu. Voide levittyy iholle tosi hyvin ja sulavasti. Pieni määrä riittä isolle alueelle. Olin tosi yllättynyt miten luonnolliselta tämä näyttää iholla. Ihan kuin toinen iho. En huomannut läheltäkään tarkasteltuna, että iholla olisi mitään. Tätä voi myös kerrostaa ilman, että tulee raskaan näköistä vaikutelmaa. Peittävyyttä tällä on semisti. Tasoittaa kevyesti ihon sävyeroja, mutta ei riitä yksinään esim. peittämään tummia silmänalusia. Ihon pinta jää luonnollisen kuultavaksi.





BB-voiteessa on incin alussa silikoniyhdisteitä, mutta en huomannut käytössä mitään rullautumis-efektejä. Voide tuntuu iholla tosi hyvältä ja kevyeltä. Voiteella on yksi ominaisuus, jota haluan erityisesti korostaa. Tämän nimittäin blurrasi ihohuokosia tosi hyvin. Myös pienemmät juonteet iholla häivyttyivät. Mulla on tällä hetkellä käytössä niin kehno kamera, etten saa sillä ikävä kyllä niin tarkkoja kuvia kuin haluaisin esim. ihohuokosista. Tykkään tosi paljon voiteen jättämästä ihotuntumasta.  Aiemmin mainitut chian ja kolibrinkukan siemenuutteet löytyvät incilistan loppupäästä. En tiedä tarkalleen ottaen, miten ihon pitäisi näyttää terveemmältä viikon käytön jälkeen, mutta en huomaa mitään ihmeellistä eroa ihossani :) BB-voide on väriaineeton ja parabeeniton. 16€/ 30ml.


Avonin tuotteita tuli joskus vuosia sitten käytettyä aika paljon, varsinkin merkin suihkugeelejä.  Lähipiirissä oli Avon-konsultteja joilta piti aina tilata jäätävä määrä tuotteita. Avonista mulla tulee aina ensimmäisenä mieleen merkin vatsaa muotoileva voide, jota kokeilin joskus 10 vuotta sitten :D
Voiteesta oli muistaakseni omat versiot miehille ja naisille. Kaveripiirissä  tästä puhuttiin läskivoiteena :D Voiteen testailusta on pitkä aika ja sen muistan, että voide jätti iholle kylmän tunteen ja makkarat pysyivät sinnikkäästi omalla paikallaan ^_^  Avonilta muistan myös tosi hyvän mikrokuorinnan. Kuorinta tuli kaksiosaisessa tuubissa, josta sai itse säädellä kuorinnan tehokuutta. Muistan, että sillä sai hurjan sileää jälkeä.




Onko Avonin BB-voide tuttu? Onko teillä Avonilta joitain suosikkituotteita?

torstai 12. toukokuuta 2016

66⁰30 - Luksusta miehen iholle



Olen tässä muutaman viikon ajan testaillut  66⁰30 nimistä miehille suunnattua, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Merkin erikoinen nimi tulee maapallon kallistuskulmasta, suhteessa aurinkoa kiertävään kiertorataansa :) 66⁰30 on ranskalaista alkuperää ja se on saanut useita palkintoja.
Merkki on valittu Ranskassa mm. Parhaaksi kosmetiikkasarjaksi (2009) sekä parhaaksi ekokosmetiikkasarjaksi (2010). Vuonna 2013 sarjalta valittiin 5 tuotetta arvostettuun L´Observatoire des Cosmétiques julkaisuun, johon puolueeton ammatiraati valitsee markkinoiden parhaita kosmetiikkatuotteita. Jopas, jopas. Kuulostaa tosi vakuuttavalta mun korvaan.





Sain blogin kautta testiin sarjalta putsarin, silmänympärysvoiteen ja yövoiteen. Näistä kaksi jälkimmäiseksi mainittua sisältää patentoidun Urban Shield-yhdisteen. Yhdisteestä sanotaan näin:

  • Aitoviikunan hedelmäuute (Turkki) : Kosteuttaa pitkäkestoisesti ja vähentää kosteuden haihtumista ihosta. Kosteudenpuute on yksi ihon vanhenemista aiheuttava tekijä.
  • Alaria Escullenta merilevä (Brehat, Bretagne Ranska) : Vahvistaa ihon kosteustasapainoa, suojaa ihoa vanhentavilta vapailta radikaaleilta ja antaa iholle sen tarvitsemia Omega 3, 6 ja 9 rasvahappoja, lipoamideja ja steroleita.
  • Syyssyräkkä & Timjami (Sveitsi): Toimivat yhdessä ilmakehän saasteilta suojaavana yhdisteenä.
  • Ciste de Montpellierkasvi ( Etelä-Ranska) :Vapauttaa ihoa rentouttavia ja rauhoittavia beta-endorfiineja.
  • Crambe maritime merilevä ( Bretagne, Ranska) : Levällä on ihoa suojaavia ja kollageenisynteesiä sekä haitallisilta UVA säteiltä suojaavia Glykosaminoglykaaneja (GAG) stimuloivia ominaisuuksia.
  • Appelsiinivesi (Calabra, Etelä-Italia): Antaa iholle energiaa, elinvoimaa ja luonnollista hehkua.

*Lainaus ecochic.fi sivustolta







Purity Cycle Puhdistusvaahto 22€/ 150ml.

"100 % kasviperäisiä peseviä ainesosia sisältävä PH-neutraali ja alkoholiton puhdistusvaahto puhdistaa ihon tehokkaasti päivän ja yön aikana kertyneistä epäpuhtauksista ja ylimääräisestä ihotalista. Sisältää myös ihoa kosteuttavia ja raikastavia ainesosia.
Purity Cycle puhdistusvaahdon aktiivisia ainesosia ;.
  • Aloe vera : kosteuttaa, puhdistaa, tasapainottaa
  • Vadelmauute : Sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita
  • Valkopajun kuoriuute : Sisältää salisyylihappoa ja kuorii kevyesti ihoa. Tekee ihon pehmeäksi ja sileäksi"
Sarjan puhdistusvaahdossa on semi-kermainen koostumus. Tuoksu on tosi hyvä, mieto ja sitäkin kuvailisin jotenkin kermaiseksi. Tämä on varmaan miedoimpia vaahtoputsareita mitä olen kokeillut. Incin alusta löytyy vadelmauute, aloe vera ja glyseriini ja vasta näiden jälkeen 2 mietoa tensidiä.
Putsarista löytyvän salisyylihapon kuorivaan vaikutukseen en oikein jaksa uskoa, koska kasvopesu tapahtuu kuitenkin niin vikkelästi, eikä sille jää vaikutusaikaa. Vaikka putsari on tosi mieto, puhdistaa se silti tehokkaasti. Kokeilin tätä myös öljypuhdistuksen jälkeen pesemään öljyjämät pois iholta. Puhdasta tuli!  Vaahtoputsari tuntuu iholla miellyttävältä, eikä jätä yhtään ihoa kuivaksi tai kiristeleväksi.

Inci:
AQUA (WATER) – ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE* – RUBUS IDAEUS (RASPERRY) FRUIT EXTRACT* – GLYCERIN – COCO-GLUCOSIDE – SODIUM COCOYL GLUTAMATE – SALIX ALBA (WILLOW) BARK EXTRACT* – GLYCERYL OLEATE – CITRIC ACID – PARFUM (FRAGRANCE) – SODIUM CHLORIDE – SODIUM BENZOATE – POTASSIUM SORBATE – SALICYLIC ACID





Precision Cycle 3-1 Silmänympärysvoide 38€/ 15ml.

"Kevyt, välittömästi imeytyvä 3-1 emulsio silmänympärysihon hoitoon. Päivittäin käytettynä vähentää juonteita, tasoittaa silmäpusseja ja vaalentaa tummia silmänalusia. Voidaan käyttää myös naamiona rauhoittamaan väsynyttä ja ärtynyttä silmänympärysihoa. Tuotteen sisältämä ainutlaatuinen patentoitu Urban Shield® kasviuuteyhdiste antaa maksimaalisen tehosuojan ulkoisilta aggressiotekijöiltä."

Silmänympärysvoiteen ainesosien ominaisuuksista on pitkä ja mielenkiintoinen tietopaukku uteliaille täällä.
Tässä on erikoinen tuoksu, jota en osaa millään kuvailla.  Ei kuitenkaan epämiellyttävä ja se on hyvin mieto. Koostumukseltaan kevyen tuntuista emulsiota. Arvelin sen olevan vain semisti kosteuttavaa, mutta väärässä olin. Tämä olikin tosi kosteuttavan ja hoitavan tuntuista tavaraa. Tätä ohjeistetaan käyttämään myös halutessaan naamiona silmänympäryksillä, mutta sitä en kokeillut. Voide tulee pienessä pumppupullossa mistä tulee heti lisäplussaa. Voide jättää ihon samettiseksi ja kosteutetuksi. Tykkäsin tästäkin.

Inci:
CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT WATER* – SAMBUCUS NIGRA FLOWER WATER* – GLYCERIN – CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDES – CETEARYL OLIVATE – SORBITAN OLIVATE – DICAPRYLYL ETHER – AQUA (WATER) – SQUALANE – MICA – ALGAE EXTRACT – DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE – TOURMALINE – FICUS CARICA (FIG) FRUIT EXTRACT* – BUDDLEJA DAVIDII EXTRACT* – ADANSONIA DIGITA PULP EXTRACT – SILICA –GELIDIUM CARTILAGEUM EXTRACT – TOCOPHEROL – CRAMBE MARITIMA LEAF EXTRACT – HYDROLYZED HIBISCUS ESCULENTUS EXTRACT – POLYGONUM FAGOPYRUM SEED EXTRACT – CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN) – THYMUS VULGARIS EXTRACT* – CISTUS MONSPELIENSIS EXTRACT – XANTHAN GUM – CETYL PALMITATE – SODIUM LEVULINATE – MALTODEXTRIN* – SCLEROTIUM GUM – SORBITAN PALMITATE – POTASSIUM SORBATE – SODIUM ANISATE – DEXTRIN – HYDROGENATED VEGETABLE OIL – PAFUM (FRAGRANCE) – PHYTIC ACID – SODIUM BENZOATE – CITRIC ACID





Night Cycle Yövoide 48€/ 50ml.

"Night Cycle on erittäin ravitseva ja ihoa kosteuttava voide joka auttaa taistelemaan iän merkkejä vastaan. Hyaluronihappoa ja 15 luonnon tehouutetta sisältävä anti-age voide silottaa juonteita, uudistaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta. Ihosta tulee pitkäkestoisesti nuorekkaamman näköinen. Tehokoostumuksestaan huolimatta voide imeytyy nopeasti. Sen sisältämä ainutlaatuinen patentoitu UrbanShield®kasviuuteyhdiste antaa maksimaalisen tehosuojan ulkoisilta aggressiotekijöiltä. "

Myös yövoiteen ainesosista on tarjolla kattavaa tietoa täällä.
Tässä on samanlainen tuoksu, kuin sarjan silmänympärysvoiteessa. Koostumus on jonkin verran paksumpi, mutta silti edelleen kevyt ja emulsiomainen. Hulahtaa ihoon saman tien ja jättää myös samettisen hyväntuntuisen ihofiiliksen. Siispä tykkään ja paljon. Hillitsee rasvoittuvuutta omalla ihollani jonkin verran ja siitähän tulee heti myös plussaa.

Inci:
CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT WATER* – GLYCERIN – SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL* – POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE – CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE- AQUA (WATER) – ACACIA DECURRENS/JOJOBA/SUNFLOWER SEED CERA/POLYGLYCERYL-3 ESTERS –DICAPRYLYL ETHER –DIGLYCERIN – ORYZA SATIVA (RICE) HULL POWDER – MAGNESIUM SILICATE – DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE – GLYCERYL STEARATE SE – OCTYLDODECANOL – SODIUM HYALURONATE – SODIUM LEVULINATE – BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)* – ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER* – CRITHMUM MARITUM EXTRACT – PISUM SATIVUM (PEA) EXTRACT – FICUS CARICA (FIG) FRUIT EXTRACT* – BUDDLEJA DAVIDII EXTRACT* – THYMUS VULGARIS EXTRACT* – CITRAL – ASCOPHYLLUM NODOSUM EXTRACT – CISTUS MONSPELIENSIS EXTRACT – ALARIA ESCULENTA EXTRACT – CRAMBE MARITIMA LEAF EXTRACT – BISABOLOL – GLYCERYL CAPRYLATE – SCLEROTIUM GUM – MALTODEXTRIN* – SODIUM ANISATE – TRIHYDROXYSTEARIN – CYCLODEXTRIN – PARFUM (FRAGRANCE) – TOCOPHEROL – XANTHAN GUM – SODIUM DEHYDROACETATE – CITRIC ACID – PHYTIC ACID – POTASSIUM SORBATE- GERANIOL


66⁰30 tuotteiden testailun jälkeen fiilis näistä on tosi laadukas, hoitava ja toimiva. Tykkään tosi paljon ja en yhtään ihmettele merkin saamia palkintoja. Himottaisi kovasti kokeilla sarjan muitakin tuotteita. 66⁰30 sarjan kaikkiin tuotteisiin pääsee tutustumaan täällä.

maanantai 9. toukokuuta 2016

Testissä Lidlin kasvonaamio



Lidlistä löytyvä Cien merkki on varmaan monelle tuttu. Moni suhtautuu puljun kosmetiikkatuotteisiin epäluuloisesti. Voiko niin halpa kosmetiikka olla laadukasta? Kyllä se joissain tapauksissa voi olla, kuten totesin Kallis VS Halpa postauksessa.

Olen monesti ollut yllättynyt Lidlin kosmetiikan laadukkuudesta. Tuotteiden inceistä olen bongannut paljon hyviä aineksia kuten luonnonöljyjä - ja uutteita, antioksidantteja ja vitamiineja.  Cieniltä on ollut käytössä mm. kasvoputsari joka on sulfaatiton, mieto ja edullinen. Hinta taitaa pyöriä siinä 2 euron hujakoilla. Putsarista on myös hyvä kuoriva versio jota on tullut ostettua monet kerrat.





Bongasin eilen Cien merkiltä uudet (?) kasvonaamiot, jotka on pakattu pussukoihin. Tarjolla oli kolmea erilaista naamiota. Anti-Wrinkle Mask, Moisturizing Mask ja Cleansing Mask.
Näistä ostin testiin jälkimmäisenä mainitun.  Hintaa näillä oli 0.99€/kpl. Huokeaa, sanoisinko.



Kasvonaamiot on pakattu kahteen osioon, eli niistä riittää kahteen käyttökertaan.





Cleansin Maskin incistä löytyy mm. kaoliinisavea, glyseriiniä, sinkkiä ja pantenolia. Koostumukseltaan se ei ole perusjäykkää savinaamiota vaan enemmän voidemaista. Levittyy iholle helposti. Vaikutusajan kuluessa olin tuntevinani kevyttä viilentävää tunnetta iholla. En silti bongannut incistä mitään mentoleita tai sen johdannaisia, tai muitakaan viilentäviä ainesosia. Cienin naamio ei myöskään kuivu iholla kiristäväksi, kuten monet savinaamiot tekevät. Naamiota pois pestessä tuli jännä ilmiö, se nimittäin vaahtosi. Tätä vähän osasin odottaakin, sillä incissä on mukana mieto pesevä tensidi coco-glucoside. Pesun jälkeen iho on narskuvan puhdas, josta tykkään.
Tämä naamio on niille jotka pitävät savinaamioista, mutta eivät niiden mahdollisesta kuivattavasta vaikutuksesta. Pesun jälkeen ihoa ei nimittäin kiristele yhtään. Kosteusvoide ei ole pakollinen  naamion jälkeen.

Jotkin savinaamiot jättävät iholleni jälkeensä aika rankan punoituksen joksikin aikaa. Cienin naamio ei jättäny jälkeensä mitään punoitusta. Yleensä ottaen iho näyttää tosi hyvältä naamion jälkeen. Heleältä ja puhtaalta. Ihohuokosetkin supistuivat jonkin verran. Tämä oli oikein hyvä. Varmaankin pakko kokeilla vielä nuo 2 muuta Cienin naamiota :)


Cienin naamio oli hyvä :)





Onko teillä kokemuksia Lidlin kosmetiikasta?