perjantai 18. marraskuuta 2016

Burtin mehiläiset *Bzzzzz*


Burt's Bees on brändi, joka on mua kiinnostanut kauemmin kuin muistan. Muistelisin, että ainakin joitain vuosia sitten Burtin saatavuus oli vähän kehno ja tutustuminen tähän merkkiin jäi. Sittemmin olen Burtin tuotteita useita kertoja plärännyt ulkomaisissa nettikaupoissa, mutta ostamatta on jäänyt. Liekkö syynä ollut valinnan vaikeus. Ja tuo valinnan vaikeus mulla onkin ikuinen ongelma jos päädyn kosmetiikan verkkokauppoihin. Burt's Beesin tuotteita on käsittääkseni kuitenkin ollut jo joitain vuosia saatavilla ihan Suomessakin. Olinkin ihan unohtanut Burtin, kunnes blogin kautta sain testiin tuotteita. Vihdoin siis sain sen kauan kaivatun ensikosketuksen ^_^


Kuorintavoidetta, putsaria, käsivoidetta ja huulirasvaa. By Burt.
Brändin takana on Burt Shavitz, joka toimi valokuvaajana 80-luvulla. Ilmeisesti Burt-herra sai jonkin sortin hermoromahduksen tai sen trendikkään burn outin. Jäbä nimittäin jätti kaiken taakseen ja muutti Maineen metsämökkiin, jossa ei ollut sähköjä eikä juoksevaa vettä. Burt eleli mökillään hyvin askeettisesti viljellen omia vihanneksia ja samalla pitäen pientä mehiläistarhaa. Mehiläistarha mainittu, joku varmaan jo arvaa mihin tarina johtaa.

Burt tutustui sattumalta Roxanne nimiseen mimmiin ja päättivät sitten lyödä viisaat päänsä yhteen. Ja niinpä vuonna 1991 Brändi sai alkunsa, kun Burt's Beesin ensimmäiset ihonhoitotuotteet ilmestyivät.
Käsittääkseni ihan ensimmäinen tuote Burtilta oli mehiläisvahaan pohjautuva huulirasva. Kiva tarina kerrottavaksi :)

Blogin kautta sain Burt's Beesin putsarin, kuorintavoiteen, käsivoiteen ja huulirasvan. Kerrottakoon jo heti ensialkuun, että suuria ihastumisia tapahtui tuotetestailun aikana ^_^




Putsari on koostumukseltaan ihastuttavaa. Haluan käyttää sanaa ylellinen. Koostumus on kermaista moussea joka levittyy iholle vaivatta. Huuhtoutuu iholta pois myöskin vaivatta. Miedon raikas sitruksinen tuoksukin miellyttää. Koostumus pursuaa hoitavia kasviöljyjä ja voita. Mukana on myös mieto pinta-aktiivinen tensidi (Sodium lauryl glutamate). Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi niin kovasti tykätä tuotteesta, koska se on melkein täydellinen.

Mutta kun. Putsarissa on ominaisuus, josta itse en henkilökohtaisesti pidä putsareissa. Tämä jättää huuhtelun jälkeen iholle tuotetuntua. En nyt tarkoita mitään klähmää, vaan sellaista hoitavaa tuntua. Itse kuulun siihen kuppikuntaan, joka vaatii putsarilta täydellisen tuotetunnutonta lopputulosta. Tästä samasta syystä lämpeän hyvin nihkeästi puhdistusemulsioille, lukuunottamatta harvoja sellaisia, joissa on jokin mieto tensidi mukana. Tuote ei silti missään nimessä ole huono, se ei vain tämän pikkuseikan vuoksi saa mua rakastumaan siihen. Putsari jättää ihon todella pehmeän tuntuiseksi ja samalla iholle jää hoidettu fiilis. Se on aivan minimaalinen, mutta itse olen niin vaativa näiden tuotetuntujen suhteen. Silti tällaisille putsareiden jättämille ihofiiliksille on omat faninsa ja siksi halusin tämänkin tuotteen tuoda esiin.  Putsaritykästyminen siis lähti alussa rajuun nousukiitoon, mutta pilviin asti en päässyt.

Aqua (Water, Eau),lStearic Acid, Glycerin,iSodium Lauroyl Glutamate,iZea Mays (Corn)lStarch, Ricinus Communisi(Castor) Seed Oil,lparfum (fragrance)*, CitrusiAurantium Dulcis (Orange)iOil, salvia sclareai(clary) extract, Lactobacillus,iTheobroma Grandiflorum SeedlButter, Cera Albai(Beeswax, Cire D'abeille),lCocos Nucifera (Coconut)iOil, Olea Europaeai(Olive) Fruit Oil,lJojoba Esters, HydrolyzediJojoba Esters, CitruslMedica Limonum (Lemon)iPeel Oil, CitruslAurantium Amara (BitteriOrange) Peel, PolymniaiSonchifolia Root Juice,iZinc Oxide, Alpha-GlucanlOligosaccharide, Propanediol, Maltodextrin,lTocopherol, Xanthan Gum,lGlycine Soja (Soybean)lOil, Arginine, SodiumlLauroyl Lactylate, PotassiumiSorbate, Sodium Benzoate,lPhenoxyethanol, Amyl Cinnamal,iCitral, Eugenol, Hydroxycitronellal,lLimonene, linalool. *naturalifragrance.






Kuorintavoiteen tuoksu on hyvin olematon, aistin tässä vain ainesosien luontaisen tuoksun. Tämä muuten kolahti muhun ja lujaa. Jälleen koostumus on kermaista pehmeää moussea, joka pyörii iholla kuin rasvattu salama. Incissä kuorivaksi partikkeliksi on mainittu persikankivijauhe, mutta käyttäisin itse sanaa rouhe, jauheen sijaan. Tämä on nimittäin melkoisen rouhea kuorinta, eikä näin ollen ehkä paras valinta kovin herkälle iholle. Itse kuitenkin pidän rouheista kuorinnoista. Mukana on hoitavia kasviöljyjä. Tämä huuhtoutui helposti pois iholta. Tulos? Ihan järjettömän pehmeä ja sileä iho.  Vaikka kuorintavoiteessa on mukana öljyjä, ei iholle jäänyt mitään lähmäisyyttä. Vain sileä superpuhtaan tuntuinen iho. Eikä silti jätä ihoa kuivan tuntuiseksi. Tämä on taas niitä tuotteita, jotka pitäisi lukita kaappiin ja piilottaa avain. Ihan vain siksi, että tätä tekisi mieli käyttää joka päivä. Mutta maltti on valttia kuorintatuotteiden kanssa. Haluaisin tätä 10 litran kanisterissa. Me like very very much.
 
aqua (water, eau), vitis vinifera (grape) seed oil, crambe abyssinica seed oil, glycerin, prunus persica (peach) seed powder, stearic acid, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, parfum (fragrance),* cocos nucifera (coconut) oil, coco-glucoside, salix nigra (willow) bark extract, glucose, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, hydrastis canadensis (goldenseal) extract, hedychium coronarium root extract, fucus vesiculosus (bladderwrack) extract, tocopherol, xanthan gum, sodium chloride, glucose oxidase, lactoperoxidase, potassium iodide, potassium thiocyanate, limonene *natural fragrance





Testiin saamani huulirasva tuskin on se ihan alkuperäinen, josta Burtin tarina alkoi. Tässä on hedelmäinen mangon tuoksu. Blogia seuranneet kyllä tietää mitä mä ajattelen mangosta. Pasmat menee aina sekaisin jos mangon tuoksua on havaittavissa. 

Koostumuksessa on tietysti paljon erilaisia kasviöljyjä ja on siellä se aito mangovoikin mukana. 
Koostumus on tosi kiva. Ei kovin jämäkän vahamainen, mutta ei liian rasvainenkaan. Omaan makuuni oikein kiva. Hoitaa hyvin kuivia huulia ja mangosta diggaavat varmasti haltioituvat tuoksusta.

Helianthus Annuus (Sunflower)lSeed Oil, CocosiNucifera (Coconut) Oil,iCera Alba (Beeswax,lCire D'abeille), aromai(flavor) (1), RicinusiCommunis (Castor) SeediOil, Mangifera Indical(Mango) Seed Butter,iLanolin, ammonium, glycyrrhizinate,iTocopherol, Rosmarinus Officinalisi(Rosemary) Leaf Extract,lGlycine Soja (Soybean)iOil, canola oili(huile de colza),iLimonene, Linalool.






Tämä oli mielenkiintoinen. Käsivoide joka tuoksuu makealle, kypsälle banaanille. Tuoksu on ihan mieletön. Käsivoide on todella tuhtia tavaraa. Tuhdin koostumuksen voikin päätellä heti incilistaa vilkaisemalla. Lista alkaa manteliöljyllä ja vesi onkin vasta listalla kakkosena. Yleensähän vesi aloittaa listan. Tuhti tapaus siis kyseessä. Luulen, että tämä söpö lasipurkki kestää mulla käytössä puoli-ikuisuutta. Tätä nimittäin ei tarvitse ottaa kuin ihan kevyt sipaisu kerrallaan. Koostumus on superhoitavaa ja tekee ihmeitä varsinkin kynsinauhoille. Koostumuksesta on kehitelty kerrassaan nerokas. Vaikka tämä onkin niin rasvaista, niin silti tämä imeytyy todella hyvin ja täyteläisyyteensä nähden nopeasti ja ei jätä rasvaista kalvoa käsiin. Epäilen, että käsivoiteen sisältämä kaoliinisavi saa aikaan niin miellyttävän tunnun käsiin, rasvaisuudesta ja hoitavuudesta huolimatta. Tätä on siis mahdollista käyttää jopa päiväsaikaan, ilman että tarvitsee pelätä rasvaisia sormenjälkiä joka paikassa. Tämä oli nyt kyllä löytö ^_^  Jos tämä purkki tämän elämän aikana pääsee loppumaan, lisää on hankittava.

Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, water, beeswax, kaolin, stearic acid, fragrance (natural fragrance), citrus grandis (grapefruit) seed extract, glycerin, glucose, aloe barbadensis leaf juice, sodium borate, tocopherol,, helianthus annuus (sunflower) seed oil, beta-carotene, canola oil (huile de colza), glycine soja (soybean) oil, carrageenan, citric acid, sucrose, sodium chloride, rosmarinus ocinalis (rosemary) leaf extract, glucose oxidase,, lactoperoxidase, potassium sorbate, sodium benzoate, potassium iodide, potassium thiocyanate, citral, citronellol, eugenol, geraniol, limonene, linaloo





Ensikosketus Burt's Bees tuotteisiin oli hyvä. Tai siis tosi hyvä. Tykästymistä tapahtui siinä määrin, että varmasti tulevaisuudessa perehdyn syvemmin Burtin juttuihin :) Varsinkin Burtin kasvoille suunnatut kosteusvoiteet kovasti kiinnostivat, mutta ainakin pintapuolisen tutkailun jälkeen totesin useimpien olevan ihan liian täyteläisiä omalle ihotyypilleni. Höh ja harmi. Zaza's Petalsin Sari juuri kirjoittikin kokemuksensa eräästä Burtin yövoiteesta :)



Onko Burt's Bees tuttu? Onko Burtilta löytynyt hyviksiä?

14 kommenttia:

  1. Ihan parhaita tuotteita! Kiva lukea sun ajatuksia näistä "luonnontuotteista". Tykkään erityisesti scrubista, käsirasvasta talven kuivattamiin rystysiin ja huulirasvasta (vaikka maku ei olekaan niin hyvä :D) -Ella A-M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, moikka Ella :) Juu mäkin kyllä tykästyin näihin kovasti. Mulla on sellainen kutina, että saatan tehdä Burtilta vielä tulevaisuudessa jotain järisyttävän hyviä löytöjä. Luotan intuitiooni :D

      Poista
  2. Olipa hyvä ja kattava postaus:) Hiplasin muutamia purtiloita tässä yksi päivä Stockalla ja kävin kovan tahtojen taiston itseni kanssa, mutta järki voitti tunteen. Niinpä palaan Burt's Beesin kimppuun, kun enemmän varastointitilaa;) Tuo käsivoide varsinkin olisi just hyvä yökäsivoiteeksi:)
    Kiitos myös huomaavaisuudesta vaatimatonta blogiani kohtaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävitkin mielessä, kun kirjoitin tuosta käsivoiteesta ;) Muistelin, että ne ovat genrenä lähellä sun sydäntä ^_^ Kehotan kokeilemaan tuota Burtin kreemiä, on mahtitavaraa.

      Poista
  3. Mä luulen, että toi putsari voisi olla mun juttu :) Tykkään hoitavista putsareista ^_^ Käsivoide kuulostaa kyllä kans siltä, että sitä on ihan pakko testata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsivoide on kyllä parhautta, voin vain suositella ^_^

      Poista
  4. Lemon Butter Cuticle Cream löytyy käytöstä ja se on aivan ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mä haluaisin joskus kokeilla. Siitä mä olen kuullut vain pelkkiä kehuja vuosien varrella :)

      Poista
  5. Mulla on merkin huulirasva ja on ihan jees sellainen. Kiinnostaa kyllä muutkin Burtin tuotteet. Pitäis kait käydä Kicksissä tai jossain mutka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Burtilla on kyllä paljon mielenkiintoisia tuotteita :)

      Poista
  6. Ei ole kokemusta kyseisestä ihonhoitotuote-sarjasta.. Mutta sen verran kattavasti kerroit, ja esittelit tuotteet hintoineen ja ominaisuuksineen, että kaiketi voisi harkita tuon ostoa. Luontaistuotteet ovat kiinnostavia ja laadukkaita myös. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä testatut vaikuttivat kyllä laadukkailta ja hyviltä. Ja ennen kaikkea hoitavilta :)

      Poista
  7. Vitsit tuo putsari kuulostaa mahtavalta. Täältä "maalla" ei burtia pääse hipelöimään kaupoissa, joten ostopäätökset ovat paljon nettikaupan ja blogien varassa. Kuvailit juuri putsaria, jota olen hakenut jo pitkään. Tuo käsirasva on ollut pohdinnassa jo pitkään. Josko sitä vähitellen uskaltaisi tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä harmillista, kun sitä testaus mahdollisuutta ei aina ole. Harvaa huvittaa ostaa sikaa säkissä. Burtin käsivoide oli omalla kohdallani aivan totaalinen nappilöytö :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)