keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Värikkäät pallot








Kuvan värikkäät mysteeripallot ovat...... Huulirasvoja! Lienee ajankohtaista kirjoitella huultenhoidosta. Ilmat kylmenee ja huulet saattavat alkaa rohtua. EOSin huulirasvat ovat mulle uusi tuttavuus, vaikka tosin kaupassa olen tainnut niitä kerran hypistellä. Kiinnitin välittömästi huomiota erikoiseen ulkomuotoon. Ensimmäinen fiilis näistä oli, että "pläääh". Tuskin innostun, kun en tykkää yhtään purkkimuotoisesti pakatusta huulirasvasta. Mutta eipä ne sitten olleetkaan purkkeja.





Kun korkin pyörittelee auki, sieltä paljastuukin "puikko". Hauska idea.  EOSin huulirasvat on valmistettu 95-prosenttisesti luonnonmukaisista aineksista, eivätkä ne sisällä esim. vaseliinia. Näistä on jätetty myös pois parabeenit, gluteeni ja ftalaatit.


EOSin huulirasvojen incit ovatkin sellaisia mistä tykkään. Olen ajat sitten huomannut, että omat huuleni pysyvät paremmin kunnossa luonnollisia kasviöljyjä sisältävillä huulirasvoilla. Synteettiset huulirasvat eivät toimi yhtään mun huulilla. En saa niillä hoidettua rohtuneita huulia kuntoon, eivätkä ne muutenkaan oikein innosta mua.

EOSin huulirasvojen koostumuksista löytyy mm. Oliivi- kookos- ja jojobaöljyjä. Koostumukseen jämäkkyyttä tuo mehiläisvaha. Koostumus on mulle tosi tärkeä. Tykkään enemmän sellaisista runsaasti vahoja sisältävistä koostumuksista, ne pysyvät paremmin huulilla. Tuntuu, että liian öljyinen koostumus ei pysy huulilla, vaan se tavallaan leviää ympäriinsä ja huulirasvaa pitää koko ajan lisätä. EOSin koostumukset vaikuttaa juuri hyvältä. Näissä on juuri tarpeeksi vahoja pysyäkseen siellä missä pitää. Tuntuvat aika hoitavilta myös. Huulet eivät jää kiiltäviksi näistä, ehkä enemmänkin mattaisiksi, mutta ei silti mitenkään kuivan tuntuisiksi.



Sain blogin kautta näitä testiin 3 erilaista. Pinkki on mansikan tuoksuinen, jolle en tuoksunsa puolesta kovasti lämmennyt. Tuoksussa ei sinänsä ole vikaa, mutta ehkä nämä tosi makeat tuoksut ei ole mun juttu. Punainen pallukka tuli ilman pahvipakkausta ja haistelun ja googlettelun myötä, oletan sen olevan vadelma (?) Raikkaan makea, ehkä jopa hieman karkkimainen tuoksu. Oma lemppari oli tuo vihreä. Arvaattekin varmaan, että se on mintuntuoksuinen. Tosi hyvä tuoksu, tulee mieleen minttujäätelö ^_^ Tykästyin vielä enemmän huulirasvan antamaan kihelmöivään tunteeseen huulilla. Kihelmöinti ei ehkä ole kaikkien juttu, mutta mä tykkään :)


Näitä tuoksuja on monta erilaista. Google selvitti mulle, että ainakin näiden lisäksi on; Mustikka, hunaja, vanilja, kookosmaito, sekä sitruuna jossa on mukana spf 15. Myös näiden hinnat vaihtelee aikalailla ostopaikasta riippuen 5-10 €.





Mun oma huulirasvalemppari on ollut jo pitkän aikaa Alba Botanican Un-petroleum Lip Balm. Halusin tämän tuoda vinkkinä niille, jotka suosivat erittäin jämäkkää vahamaista koostumusta. Tämä on todellakin sellainen. Kirsikan tuoksu on myös tosi jees, vaikka se onkin alkanut tökkimään pidempi aikaisessa käytössä. Alba Botanican jämäkkyyden takana ovat mehiläisvaha ja candelilla- ja karnaubavaha. Tässä on myös spf 18.

Huulirasvan koostumusta on toisinaan vaikea päätellä kokeilematta ja mulla tuli tuosta mieleen yksi vinkki. Incilistasta voi tehdä ainakin jotain suuntaa antavia päätelmiä. Listasta kannattaa etsiä "wax" päätteisiä ainesosia. Mehiläisvaha on muuten usein incissä nimellä cera alba. Jos waxit ovat korkealla incilistassa, koostumus on ilmeisemmin vahamaisempi, kuin öljyinen. Jos vahoja on lueteltu esim. vain yksi ja se on alempana listalla, koostumus lienee öljyisempi.

EOSit pr-näytteitä.


Onko EOSit tuttuja? Onko huulirasvan koostumuksella väliä? Suositteko öljyistä vai vahamaista koostumusta?



8 kommenttia:

  1. Mulla on EOSit jääneet vielä testaamatta, mutta jospa joskus.. :D Tällä hetkellä suosikkini on Crazy Rumors -huulivoiteet, nämä ovat aivan ihania <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ehdottomat suosikit Alba Botanica ja Hurraw :) Täytyy tsekkaa noi Crazyt :)

      EOSilta kookosmaito-huulirasva jäi kihelmöimään takaraivoon. Pitää ehkä investoida siihen :D

      Poista
  2. Mulle kelpaa melkeinpä mikä vaan huulirasva kunhan se ei ole Babylips. Ne kuivattavat huulet ja tekevät ne aristaviksi, mokomat. Olen huulirasvan suurkuluttaja ja minulla on huulirasvoja joka puolella huushollia, laukuissa, taskuissa jne. EOS:ia en oo käyttänyt. Olen lukenut niistä sekä hyviä että huonoja arvioita. Kenties joku päivä vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei kelpaa mikä tahansa. Koostumus pitää olla just eikä melkein :D

      Mä olen myös suurkuluttaja. Justiin kaivoin talvitakkeja esille ja eikös sieltäkin löytynyt puikko jos toinenkin. Puikkoja löytyy myös pesukoneen rummusta, niitä kun jää housujenkin taskuun :D Tosin enää ei oo pakko voidella huulia päivittäin, kun luovuin synteettisistä :)

      Poista
  3. Mä olen tykännyt Hurraw! huulirasvoista, nyt tosin hain Hullareilta Elizabeth Ardenin Eight Hour-huulivoiteen josta toivon uutta suosikkia :D Mä tykkään pehmeämmistä ehkä enemmän, tuo Hurraw on vähän siinä rajoilla..tosin huulille se sulaa ihastuttavasti :) Nämä EOS-palloset näyttävät myös tosi vekkuleilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noissa kieltämättä jotain todella kiehtovaa, tyyliin "pakko saada kaikki värit" :D

      Poista
  4. Hauskan näköisiä pallosia! Incikin vaikuttaa hyvältä. Sitruuna vois olla mun juttu, kun siinä on suojakerroinkin. Muistaakseni nuo on sen verran isoja, että vois toimia kotikäytössä ennemminkin kuin taskussa mutta yökäytössä ei sit tarttis suojakerrointa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä esim. takin taskussa menee, mutta farkkujen taskussa voi näyttää aika hönöltä :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)