keskiviikko 17. elokuuta 2016

Proteiinipatukat testissä

Ajattelin kirjoittaa hieman arvioita proteiinipatukoista. Niitähän on hyvänmakuisia ja sitten aika kamalia. Ravintoarvotkin vaihtelee aika paljon. Joissain patukoissa on aika paljon sokeriakin mukana, ja itse suosin vähäsokerisia tai sokerittomia vaihtoehtoja, silloin kun jaksan olla "terveellisellä" linjalla :D



Questbar Chocolate Chip Cookie Dough







Joskus aikoinaan luin kauheasti hehkutuksia Questin patukoista, että olisivat ihan ylivertaisesti parhaita. Chocolate Chip Cookie Dough kyllä täytti odotukset. Koostumus on kiva. Sopivan rouhea ja seassa on iiiiihania suklaasattumia. Makeuttakin on sopivasti.  Ravintoarvot on hyvät, hiilarit on supistettu minimiin tässä, kuten muissakin Questin patukoissa. Tosi hyvä. Menee genreen "voisin elää näillä loppuelämän".



Questbar Coconut Cashew






Mutta kaikki Questbarit ei muhun uppoa. Tiedätte, että oon kookosfani, joten tältä patukalta odotin paljon ja vielä enemmän. Mutta ei. Coconut Cashewissa oli tosi ällö koostumus, tosi piparkakkutaikinamainen. Mössömäinen. Makeutta on omaan makuuni tarpeeksi, mutta kaikki muu mättää koostumuksen lisäksi. Kookoksen maku on hyvin olematon ja mitään cashewpähkinää en tässä huomannut. En ostaisi uudelleen. Suuri pettymys.



Atkins Chocolate Coconut 








Kookosfani etsii, kunnes löytää. Atkinsin patukoissa on myös hiilarit saatu ihmeellisen alas.  Tämä oli suurta rakkautta ensihaukkauksella. Jos mulle ois tehty sokkotesti, oisin kysynyt "onko tää bountypatukka?" Siis tosi hyvä, ei voi oikein uskoa terveyspatukaksi. Aivan täydellisen onnistunut kopio iki-ihanasta bountysta. Samanlainen koostumus ja kookos maistuu kunnolla. Kookosfanit tykkää ihan taatusti.


Atkins Chocolate Brownie







Atkinsin Chocolate Brownie on protskupatukaksi myös ihan jees. Tosin tästä huomaa heti, että "terveystuote" kyseessä, mutta en sanoisi, että pahalla tapaa. Kiva koostumus, jossa on mukana hieman rouhetta. Ei sellaista ällömössöä. Tässä maistuu ehkä enemmän sellainen tummasuklaa. Makeutta on ihan hyvin, mutta omaan makuun saisi olla ihan aavistuksen ehkä enemmän. Tätä olen mussutellut usein.


Leader Mighty Chocolate Brownie






Myös Leaderin patukat lukeutuvat niihin, missä hiilarit on saatu todella alas. Kokemukseni mukaan se onkin sitten ainoa hyvä juttu näissä patukoissa. Mighty Chocolate Brownie on koostumukseltaan mössömäistä pahvia, joka myös maistuu pahvilta. En edelleenkään pahvia ole syönyt, mutta lyön pääni vetoa, että pahvi ja tämä maistuu samalta. Jotain toista Leaderin protskupatukkaa olen maistanut tätä aiemmin ja sekin oli kamalaa pahvimössöä. Miksi nää on edes markkinoilla? Tykkääkö joku näistä? En ostaisi tätä uudelleen. Yök.



Kuuluuko teidän ruokavalioonne proteiinipatukat? Onko löytynyt lempparipatukoita?

6 kommenttia:

  1. Atkinsin chocolate coconut on ehdoton suosikkini! Ero bountyyn on lähes huomaamaton 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä! Pitäis joskus ostaa molemmat ja laittaa side silmille ja testata, että huomaako sitä eroa :D

      Poista
  2. Tykkää FitFarmin pikkupatukoista, mutta en osaa arvioida niiden proteiinipitoisuutta, terveellisyyttä tms., mutta hiton hyviä ovat, varsinkin lakritsa-sitruuna patukat. Ne maksaa vain euron ja ovat sopivan pieniä, monet patukat on aika isoja ja liian tuhteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista niiden ravintoarvoja, varmasti ovat hyviä, mutta mulla ratkaisee se sokeripitoisuus. Olen nimittäin ikuinen sokerinarkki ja yritän pyristellä siitä eroon :D

      Poista
  3. Hei pliis, älä mollaa Leaderin SoftBareja :) SoftBar valkosuklaa on juuri sellainen proteiinipatukka, että mä voisin heittämällä elää vain niillä (ja kahvilla), enkä kuulemma ole ainoa. Se on niin koukuttavaa, niin suloisen tuntuista natusteltavaa ja niin namia, että niitä ei mikään voita! Ne muut maut ei oikein nappaa, mutta tuo, nams!

    Toinen jättisuosikki mulla on Questin S'Mores, joka on myös järjettömän herkullista kaikkine pikku paloineen. Nuo kaksi riittäisivät mulle oikein mainiosti sekä ruuaksi että herkutteluun :D

    Protskupatukat on oikeesti tosi käteviä nälän sammuttajia, jos aikataulut pakottaa ruokailun siirtämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts. Valkosuklaa on mulle myös sellanen, että en siitä oikein innostu. Ehkä pitäis vielä kokeilla jotain Leaderia :DD

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)