keskiviikko 24. elokuuta 2016

Himalajan yrttejä



Viime aikoina useilla blogeilla on vilahdellut Himalaya Herbals nimisen brändin tuotteita.  Mulle Himalaya Herbals ei ole uusi juttu ollenkaan, vaan tutustuin Himalaya Herbalsin tuotteisiin jo n.10 vuotta sitten :) Niitä oli silloinkin saatavilla ihan täältä Suomesta joistain verkkokaupoista. Nykyään brändin tuotteet on kuin salaa hiipineet kaikessa hiljaisuudessa kauppojen hyllyille. Mulla olikin sellainen "Mitä ihmettä?"- fiilis kun näihin törmäsin  kaupassa. Luulin, että Himalaya Herbals ei koskaan brändinä ottanut tuulta alleen täällä Suomessa ja olisi vanha unohdettu juttu.

Sain "Himiksen" maahantuojalta aika ison PR-satsin tuotteita ja useammasta tuotteesta johtuen, teen arviota niistä kahdessa eri postauksessa.




Clarifying Mud Mask 5,50€/ 75ml Savinaamio joka on suunnattu rasvaiselle ja sekaiholle. Bentoniitti ja kaoliini pohjainen naamio on sinänsä ihan perus savinaamio. Tämä vain polttelee ja kihelmöi kasvoilla. Tunne on kuitenkin ihan kestettävissä ja itseäni se jopa miellyttää. Koen naamiohoidot aina ihon "erityis huolenpidoksi". Poltteleva tunne korostaa itselläni kyseessä olevan "tehokasta" erityishoitoa :D Naamion pois huuhtelun jälkeen iho tuntuu syväpuhtaalta ja näyttää kirkkaammalta. Mitään punoitusta en iholla huomannut, vaikka sitä vähän pelkäsin kihelmöivistä tuntemuksista johtuen. Tämä naamio oli mun mieleeni, ei ehkä silti paras valinta oikein herkälle iholle

Refreshing Fruit Mask 5,50€/ 75ml Bentoniittipohjainen Savinaamio normaalille ja kuivalle iholle.
Tässä on mukana Papaija entsyymiä ja AHA-happoja (omenasta). Ei tunnu kuivattavalta. Tämäkin kihelmöi ihollani, joskaan ei yhtä voimakkaasti, kuin ekana mainittu naamio. Tykkäsin tästäkin.

Mud Maskin inci

Fruit Maskin inci





Age Defying Hand Cream 4-5€ 50ml Tämä käsivoide voisi olla itselleni ihan huipputuote yhtä pientä vikaa lukuunottamatta. Tässä on omaan nenääni tosi voimakas, jopa parfyymimäinen ruusun tuoksu. Ruusun tuoksu on tässä sellainen tunkkaisen mummomainen, ainakin omasta mielestäni. Muuten käsivoide on itseasiassa ihan huippuhyvä. Tuntuu tosi ravitsevalta ja hoitavalta. Vaikka tämä onkin hoitava, käy se myös päiväkäyttöön nopean imeytyvyytensä vuoksi. Käyttäisin tämän varmasti mielelläni loppuun, mutta tuoksu on kertakaikkiaan sietämätön. En muista kovin usein hylänneeni tuotetta tuoksun vuoksi :D



Nourishing Hand Cream 4-5€/ 50ml En kestä myöskään laventelin hajua. Siispä testaajaksi hälytettiin kaverini Heidi. Heidi rakastaa käsivoiteita ja lotraa niillä mielin määrin. Myös Heidiltä tuli paljon kehuja käsivoiteen erittäin hyvästä hoitavuudesta. Näissä on muuten hyvin samankaltaiset incit ;) Heidi kiinnitti erityisesti huomiota siihen, että kynsinauhatikut vähentyivät käsivoiteen käytön myötä. Heidi ihmetteli useampaankin kertaan käsivoiteen hyvää hoitavuutta. Kuulemma parasta tähän mennessä kokeiltua :) Heidin mielestä laventelin tuoksu on tässä melko voimakas, mutta raikas. Tuoksu ei häirinnyt käytössä.



Hieman kummallisesti käsivoiteissa on trendikkäästi pikku präntti "Free from parabens & mineral oils". Silti niitä mineraaliöljyjä ja parabeenejä löytyy esim. brändin kasvovoiteista (kasvoilleko ne on parempi valinta kuin käsille?)




Sparkly White Herbal Toothpaste 3,60€/ 75ml Fluoriton hammastahna, joka vaahtoaa kivasti. Raikkaan mentolin makuinen joka raikastaa hengityksen hyvin. Lupaa poistaa tummentumia hampaiden pinnalta papaijan ja ananaksen entsyymien avulla. Kiva tahna. Allekirjoittanut saa ylimääräisiä kiksejä tahnan sisältämistä kasviuutteista, joita ei normi pepsodentistä löydä.





Intensive Moisturizing Cream 4,60€/ 150ml Tässä on mieto ja raikas tuoksu. Melko ravitsevan tuntuinen ja imeytyy ihoon semi-nopeasti. Ei tahmaa, eikä jätä muutenkaan juurikaan tuotetuntuja iholle. Ihan jees.  Takakannen tuotekuvauksesta on pakko huomauttaa. Etiketissä on maininta "Pääainesosat: Vehnänalkioöljy ja manteliöljy". Itse käsitän "pääainesosan" tarkoittavan ainesosaa, jota tuote sisältää eniten. Kuitenkin tämä voide on mineraaliöljypohjainen (Incissä tokana) ja mainitut pääainesosat tulevat incissä fenoksietanolin jälkeen (säilöntäaine). Fenoksietanoliahan saa kosmetiikkalainsäädännön mukaan olla tuotteessa enintään 1%, josta voi päätellä, että niitä pääainesosia on tuotteessa aika vähän ^_^

Nourishing Skin Cream 2,75€/ 50ml Tämä purkki on niin tutun näköinen! Saattoi olla juuri tätä, mitä käytin kymmenisen vuotta sitten. Varmaksi en uskalla vannoa. Tämäkin voide on tuoksultaan mieto ja raikas. Tämä kuitenkin imeytyy edellä mainittua nopeammin ja on siis paljon kevyemmän tuntuinen voide. Hyvän tuntuinen. Lehdistötiedotteessa tämän kerrotaan olevan koostumukseltaan öljytön, ja silti incistä toisena voi bongata mineraaliöljyn. Se on kiva, kun annettu tieto on aina niin totuudenmukaista (sarkasmia).




Onko Himalaya Herbalsilta löytynyt lemppareita?

4 kommenttia:

  1. Himis on tuttu täälläkin! Mulla on myös tulossa juttua sarjan tuotteista tässä lähiaikoina :) Oon joskus jo aiemminkin kirjoitellut näistä. Ihania ovat! Ja todella hyvä hinta-laatusuhde! Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pidin aivan erityisesti Himiksen naamioista ja tuosta Nourishing Skin Creamista :)

      Poista
  2. Himalaya Herbalsiin törmäsin itse vasta pari-kolme vuotta sitten ILoveMe -messuilla ja ostinkin silloin pari voidetta kokeiluun. Minusta ne on ihan ok-tuotteita, ei mitään ihmeellisiä. Tuo "luonnollisten" ainesosien hehkuttaminen vähän ärsyttää, kun inci-listaa lukemalla näkee heti, että ne vaikuttavat aineet on yleensä jossain pohjimmaisena. Mineraaliöljyäkin niissä on, kuten totesit. En tykkää. Minulla on nyt HH:n yövoide testissä, ja hohhoijaa, miten luirua tavaraa. Olen tottunut täyteläisempiin yövoiteisiin, joten en kyllä osta toista kertaa.

    Ostin juuri tuon Age Defying -käsivoiteen, koska inci näytti kelvolliselta ja kun on tuo agekin.... Minkälainen on "tunkkaisen mummomainen" tuoksu? Minua aina huvittaa, kun mummoihin liitetään ruusuntuoksu ja tunkkaisuus. En ole mummo, vaikka ikäni puolesta olisin voinut olla jo vuosia, mutta en tunnista "mummomaisuutta", enkä "tunkkaisuutta", mutta ruusun tuoksu on ok;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua itseä jäi vähän vaivaamaan merkintä "100% Herbal activities". Näkisin, että valveutumaton kuluttaja voi helposti erehtyä luulemaan näitä luonnonkosmetiikaksi. Itsehän nimittän luulin näin silloin aikoja sitten, kun Himikseen tutustuin :)

      En tiedä mistä mulla tulee tuo voimakkaan ruusun tuoksun yhdistäminen "mummomaisuuteen", ehkä se on vain sanonta :D Itse koin tuon käsivoiteen tuoksun tosi raskaaksi. Oli siinä rajoilla, ettei alkanut päätä vähän jomottamaan. Ruusun tuoksuhan voi olla myös joskus kevyt ja raikas. Mutta näinhän se on, että me kaikki koetaan tuoksut tosi erilailla :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)