perjantai 17. kesäkuuta 2016

Urtekramin uusi kookosperhe.





Urtekramilta tuli tuossa kevään aikana kauppoihin uusi kookos-sarja. Sarjassa on ennestään tuttuja tuotteita, uudella tuoksulla ja tietenkin inceissä on joitain pieniä muutoksia. Kookos-sarjasta löytyy shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, vartalovoide, käsivoide sekä deodorantti, jotka sain Urtekramilta testattavaksi. Edellä mainittujen lisäksi kookos-sarjasta löytyy hiuksiin jätettävä hoitoaine-spray, sekä nestemäinen käsisaippua. Tuotteissa on käytetty kookosöljyn lisäksi kookosnektaria, mikä kuulostaa mun korvaan hauskan eksoottiselta :) Kookos-sarjan tuotteet on suunnattu lähinnä normaalille iholle. Urtekramin sivuilta löytyy uteliaille tuotteiden incit suomeksi.
 






Shampoo On koostumukseltaan melko juoksevaa, muttei kuitenkaan pahimmasta päästä (toisin kuin sarjan suihkugeeli). Shampoo vaahtoaa yllättävän hyvin luonnonkosmetiikan tuotteeksi. Tykkään shampoosta jo ihan siitä syystä, että vaahtoa on runsaasti. Luonnonkosmetiikan useimmissa puhdistustuotteissa eniten pännii ehkä se olematon vaahtoavuus. Pesee hyvin mutta hellästi, takuttamatta hiusta. Tuoksu on aika miedon kookoksinen ja olen aistivinani mukana jotain raikkautta.  Hyvä perusshampoo.

(INCI): Aqua, cocos nucifera saccharum extract*, sodium coco sulfate, coco glucoside, aloe vera barbadensis extract*, lauryl glucoside, parfum, citrus aurantium dulcis peel oil*, laminara digita extract*, glyceryl oleate, sodium chloride, polyglyceryl-4 caprate, xanthan gum, bellis perennis flower extract, magnolia bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene (* = ingredient from Organic Farming).

Hoitoaineen tuoksu on samantyyppinen, mutta tästä puuttuu selkeästi shampoon tuoksussa oleva raikkaus. Mulla tulee tuoksusta vähän mieleen syksyinen sienimetsä (?) :D Mutta ei pahalla tapaa. Tuoksu on mieto. Hoitoaineen kanssa saa käyttää hieman aikaa, koska levittyvyys ei ole parhaasta päästä. Tuntuu aika kevyeltä hiuksissa. Huuhtelu onnistuu helposti ja vaikka hiuksista ei ihan liukkaat tulekaan, onnistuu sormien vieminen hiusten läpi ilman väkivaltaa :) Hoitaine oli laimea kokemus siihen asti, kunnes kuivasin hiukset. Tukka tuntuu ilmavalta, ja pehmeältä. Hoitaine ei lätsäytä hiuksia. Vielä aamulla fiilis hiuksissa oli sama, puhdas ja ilmava. Toimii siis hyvin ainakin omalla helposti rasvoittuvalla hiuslaadullani. Toimii.

(INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, glycerin**, cetearyl alcohol, coco-caprylate, lecithin, glyceryl caprylate, olus oil, cocos nucifera oil*, cocos nucifera saccharum extract*, sodium cetearyl sulfate, parfum, citrus aurantium dulcis peel oil*, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients



Suihkugeeli. Mieto, ok tuoksu. Häivähdys kookosta, mutta mun mielestä tässä on enemmän jotain muuta pähkinää? Tämäkin vaahtoaa tosi kivasti, joten ei tarvi kauheasti lotrata tämän kanssa. Koostumus on toooosi lirua ja juoksevaa. Pumppasin tätä pesusienelle ja vaahdotin. Koostumus on juuri sellainen, että lurahtaa helposti sormien välistä viemäriin, ellei ole tarkka. Tyypillinen luonnonkosmetiikan putsarikoostumus :) Pumppumekanismi on kätevä ja kiva.  Tämäkin perushyvä puhdistusgeeli joka tuntuu iholla hellävaraiselta.

(INCI): Aqua, cocos nucifera saccharum extract*, sodium coco sulfate, lauryl glucoside, aloe barbadensis leaf extract*, coco glucoside, diglycerin, sodium cocoyl glutamate, parfum, sodium chloride, citrus aurantium dulcis peel oil*, polyglyceryl-4 caprate, tocopherol, beta sitosterol, squalene, limonene



Vartalovoide. Todella mieto tuoksu, tämäkin mielestäni enemmän jokin muu pähkinä, kuin kookos.
Koostumus on loistava! Siis mun makuuni :) Levittyy helposti iholle, kosteuttaa semisti. Ei varmaankaan riitä kosteustehot ihan korppunahalle. Tuotetuntu on ihan täys kymppi. Tuntuu, että iho on pehmeä ja kosteutettu, mutta silti tuotefiilistä iholla ei juurikaan tunnu. Pukeutuminen onnistuu periaatteessa melkein samantien voiteen levittämisestä. Tutustumisen arvoinen vartalovoide niille, jotka inhoavat ihollaan ylimääräisiä tuotetuntuja (rasvaisuus, öljyisyys, liukkaus, tahmeus jne.)
Ja jotka eivät jaksa odotella, että voi pukeutua :) Tämä oli tosi hyvä. Nappi valinta aamurasvailijoille, kun aikaa on vähän.

(INCI): Aqua, olea europaea oil*, butyrospermum parkii butter*, aloe barbadensis leaf extract*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, zea mays starch*, coco-caprylate, glyceryl stearate se, punus armeniaca kernel oil*, glyceryl caprylate, cocos nucifera oil*, simmondsia chinensis seed oil*, cetyl alcohol, Citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, Bellis Perennis Flower Extract, sodium hyaluronate, bisabolol, magnolia officinalis bark extract, xanthan gum, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene.




Deodorantti. Ensimmäinen luonnonkosmetiikan dödö, jota olen kokeillut, joten vertailukohtaa muihin vastaaviin ei ole. Dödön tuoksu on myös samankaltainen, kuin muissakin kookossarjan tuotteissa. Roll-on kuivahtaa kainaloihin aikalailla samaa vauhtia, kuin aiemmin käytössä ollut Rexona. Kainaloihin jää erittäin mieto pähkinäinen tuoksu. Itse en hikoile kovin voimakkaasti. Klassisten "sipulikainaloiden" aikaan saamiseksi mun täytyy ihan rehkiä fyysisesti :) Silti yleensä seuraavana päivänä, kainaloita läheltä haistaessa voi aistia tosi kevyesti jonkinlaista hien tuoksua. Kuitenkin Urtekramin dödön käytön jälkeen kainaloissani ei ole minkäänlaista hien tuoksua, saatika enää sitä pähkinäistäkään tuoksua. Kainaloni eivät siis haise miltään. Dödön tehoista kiinnostuneena, tuli jumpattuakin kunnolla kookos-dödöt kainaloissa. Hiki tuli pintaan, mutta kainalot pysyivät tuoksuttomina. Ajatuksena kookoksen tuoksuiset kainalot on aika jännä. Itse olen kuitenkin aina tottunut käyttämään raikkaan ja sporttisen tuoksuisia dödöjä, vaikka kookos-fani olenkin :)

(INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf extract*, triethyl citrate, prunus amygdalus dulcis oil*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, butyrospermum parkii butter*, zea mays starch*, zinc ricinoleate, glyceryl caprylate, cocos nucifera oil*, simmondsia chinensis seed oil*, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, magnolie officinalis bark extract, sodium hyaluronate, hexapeptide-11, bisabolol, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene.
* organic, ** made using organic ingredients



Käsivoide. Tuttua hyvälaatuista käsivoidetta, jota voi suositella varsinkin päiväkäyttöön. Imeytyy salaman nopeasti ihoon ja kosteuttaa sopivasti. Ei tule lähmäkäpäliä tällä voiteella, hommia voi jatkaa miltei saman tien. Tuoksu taas hyvin samankaltainen, kuin muissakin edellä mainituissa tuotteissa.
Hyvin samanlainen inci kuin aiemmin hehkuttamassani No Perfume - sarjan käsivoiteessa, pienillä muutoksilla tosin tämäkin. Kookos-käsivoiteesta löytyy esim. anti-age ainesosa (Hexapeptide-11) ja hyaluronihappoa. Hieman kulmia nostattavaa, sillä näitä ainesosia ei uskoisi löytävän tämän hintaluokan tuotteesta. Urtekramin status hyvänä, edullisena perusluonnonkosmetiikkana kohosi juuri mun silmissä pykälän verran korkeammalle :)

(INCI): Aqua, aloe barbabensis leaf extract*, prunus amygdalus dulcis oil*, butyrospernum parkii butter*, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, glycerin**, cetyl alcohol, glyceryl stearate se, zea mays starch*, glyceryl caprylate, lysolecithin, zinc ricinoleate, cocos nucifera oil*, xanthan gum, citrus aurantium dulcis peel oil*, parfum, sodium hyaluronate, hexapeptide-11, magnolia officinalis bark extract, tocopherol, beta-sitosterol, squalene, limonene. (* = ingredient from Organic Farming, ** = made using organic ingredients)



Vaikka kookos-sarjan tuoksumaailma oli mulle itselle vähän pettymys, on se silti ihan hyvä. Tämäntyyppinen tuoksu tosin saattaa mennä myös niillä, jotka muutoin eivät välitä kookoksesta tuoksuna, sillä tässä se on omasta mielestäni niin mieto ja hädin tuskin tunnistettavissa.
Esim. deodoranttia tuli "sokko-haistatettua" eräällä kookosfanilla, ja hän ei yllättäin tunnistanut kookoksen tuoksua :)

Urtekram on tietääkseni edullisin marketeissa saatavilla oleva luonnonkosmetiikan sarja. Vaikka Urtekram on edullinen, on se silti laadukas. Luonnonkosmetiikka on usein kalliimpaa, verrattuna normikosmetiikkaan. Urtekram on hyvä ja edullinen vaihtoehto jos haluaa tutustua luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Tuotteiden hinnat pyörivät 3-15€ välillä





Oletteko jo tutustuneet Urtekramin uutukaisiin? Ihastuttaako vai vihastuttaako kookos?

4 kommenttia:

  1. Kookos ei kuulu omiin varsinaisiin suosikkeihin, mutta joissain tuotteissa kookos voi tuoksua ihan hyvältä. Esim. Laveran Kookos & Vanilja vartalovoide ja suihkugeeli tuoksuu todella hyvältä! Mulla odottelee nämä Urtekramit vielä testaamistaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo Laveran Kookos&Vanilja on aivan huumaavan hyvä! Just sellanen, että tekee mieli syödä sitä :D

      Poista
  2. Tykästyttiin poikaystävän kanssa tähän kookossarjaan ja erityisesti vartalovoiteeseen. Esim. Urtekramin men-sarjan kasvo/vartalovoide on poikaystäväni mielestä liian voimakkaan hajuinen, hän ei pysty käyttämään sitä kasvoille, mutta tämä kookos on hänelle kelvannut. Huippua kun voi käyttää samoja tuotteita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urtekramin vartalovoiteet on kyllä tosi hyviä. Kosteuttaa hyvin ja imeytyy nopeasti. Tuoksu ei kyllä mun mielestä yhtään muistuta kookosta :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)