perjantai 22. huhtikuuta 2016

Sosar - Mutaa ja hunajaa iholla

Sosar on Virolaista luonnonkosmetiikkaa. Viro on yksi maailman puhtaimmista maista, ja Sosarin tuotteissa hyödynnetään puhdasta, koskematonta luontoa.  Sosarin takana seisoo kolme nuorta naista, joilla oli unelma luoda luonnonkosmetiikkasarja. Kerttu, Piret ja Triin päättivät yhdistää tietonsa, taitonsa ja intohimonsa. Näin syntyi Sosar.
Sosarin valikoimasta löytyy hunajatuotteet, turvetuotteet sekä mutatuotteet. Myös miehille löytyy omat tuotteet. Sosarin tarinaan ja tuotteisiin pääset tutustumaan lähemmin täältä.
Testailin Sosarilta mutanaamiota ja huulivoidetta. Tutustutaanpa kyseisiin tuotteisiin.
Wild Man Mud Maskin ainesosat koostuvat vain mudasta ja piparmintusta, ilman mitään täyteaineita, emulgaattoreita tai säilöntäaineita.  Tästä ei varmaan ihonhoito voi enää luonnollisemmaksi mennä?
Mutaa on käytetty jo vuosisatoja kosmeettisissa ja terveydellisissä käyttötarkoituksissa. Sosarin tuotteiden muta on peräisin Itämeren syvistä mineraaliesiintymistä.
Pieni tietopaketti mudan kosmeettisista ominaisuuksista:


 1. Palauttaa ihon luonnollisen  tasapainon.
 2. Kosteuttaa ihoa.
 3. Poistaa ihosta tehokkaasti haitallisia aineita.
 4. Ei tuki ihohuokosia, Iho näyttää puhtaammalta ja nuoremmalta.
 5. Jättää ihon silkkisen pehmeäksi.
 6. Elävöittää ihoa.
 7. Lisää ihon kirkkautta ja pehmeyttä.

Sosarin mutanaamio taitaa olla ensimmäinen sellainen, jota olen koskaan kokeillut. Huom. Mutanaamio ei ole sama asia kuin savinaamio, kyseessä kaksi täysin eri asiaa. Markkinoilla on joitain kasvonaamioita "Mud mask" eli mutanaamio nimellä, vaikka niissä ei ole tippaakaan mutaa.
Täytyy myöntää, että itsekin olen aiemmin luullut mutanaamion olevan sama asia kuin savinaamio. Opin siis taas jotain uutta tällä rintamalla :)
Naamio on voimakkaan tummanvihreää. Naamion tuoksua ei voi kauheasti kehua, muistuttaa hieman leväistä akvaariota. Toisaalta mitä muutakaan voisi odottaa merenpohjasta kaivetulta mudalta :)
Yllättäen en kuitenkaan naamion pitämisen aikana huomioinut tuoksua nenässä lainkaan.
Mutanaamio levittyy kasvoille helposti. Se on koostumukseltaan todella kosteaa, voisi sanoa märkää. Koostumuksestaan huolimatta se ei valunut kasvoilla tai sotkenut. Käyttömukavuus oli siis kohdillaan. Mutanaamiota tulisi pitää kasvoilla 5-10min. Vaikutusajan kuluessa mutanaamio kuivahtaa helposti kasvoille. Tärkeä asia hoidon aikana onkin pitää naamio kosteana. Itse suihkuttelin pienestä suihkepullosta vettä kasvoille pari kertaa vaikusajan kuluessa.  Mudan aktiiviset ainesosat toimivat vain naamion ollessa kostea iholla. Jos naamio kuivahtaa iholle ainesosien vaikutus lakkaa.

Mutanaamio peseytyy kasvoilta helposti pois. Ihoa ei ole tarvetta hankailla sen enempää, toisin kuin esimerkiksi savinaamioiden kanssa usein on tapana.  Huuhtelun jälkeen ihon tuntu on todella hyvä.
Itse voin allekirjoittaa kaikki nuo edellä mainitut väittämät mudan ihoa hoitavista ominaisuuksista.
Iho tuntuu tosi pehmeältä, sileältä ja kosteutetulta. Kosteusvoidetta ei tunnu olevan tarvetta laittaa!
Ei mitään kiristelyn tunnetta iholla. Tasapainoinen olisi se yksi sana jolla ihoa voi kuvailla mutahoidon jälkeen. Iholle jäi ylipäätänsä tosi hyvä fiilis. Uskomatonta, että näin yksinkertaisella naamion koostumuksella, on näin tehokas vaikutus. Yllätyin ja tykkäsin lopputuloksesta paljon.

Juniper Honey Lip Balm koostuu hamppuöljystä, mehiläisvahasta, vehnänalkioöljystä, hunajasta ja katajan eteerisestä öljystä. Jälleen yksinkertainen ja luonnonmukainen raaka-aineluettelo ilman mitään muoviyhdisteitä tai muuta epämääräistä. Itse pidän tälläisistä turvallisista raaka-aineista varsinkin huulirasvoissa. En halua käyttää suun alueella tuotteita joissa on epämääräisiä kemikaaleja. Olen luopunut jo vuosia sitten synteettisistä huulirasvoista jo siitäkin syystä, että ne eivät hoida huulia kuntoon läheskään yhtä hyvin, kuin luonnonkosmetiikan huulirasvat. Tietoa huulivoiteen sisältämästä hunajasta:

 1. Hoitaa ihoa.
 2. Kosteuttaa ihoa tehokkaasti.
 3. Uudistaa ihosoluja.
 4. Toimii luonnollisena antiseptisena aineena.
 5. Hidastaa ihon ikääntymistä.
 6. Sisältää arvokkaita mineraaleja.

Henkilökohtaisesti suosin ensisijaisesti puikkomalliin pakattuja huulirasvoja, niiden hygieenisyyden vuoksi. Mutta kieltämättä pieni alumiininen (?) purkki on tyylikäs ja hieno. Huulivoide on kellertävän vihreää ja koostumukseltaan pehmeää, ei kovin paksua. Pysyy kuitenkin paikoillaan huulilla leviämättä suupieliin. Tuntuu hoitavalta. Huulivoiteen tuoksussa on selkeä kataja. Yleensä saan päänsärkyä havupuiden tuoksuista, mutta tässä se on mielestäni hyvin mieto. En juurikaan havaitse tuoksua huulilla. Ohjeistuksessa sanotaan tämän sopivan myös hoitovoiteeksi kuivalle ja/tai vahingoittuneelle iholle. Tykkään tästäkin, vaikka katajan tuoksu ei ole lemppareitani.

Sosarin ihonhoitotuotteet olivat positiivinen kokemus. Varsinkin sarjan mutanaamion selkeä hyvää tekevä vaikutus oli yllätys. Tuotteita käyttäessä huomasin, että mielessä oli korostuneesti luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Sosarin tuotteita voi ostaa esim. täältä.


3 kommenttia:

 1. Mun mutanaamio-kokemukset jäävät Madaran Detox-naamioon. Sen pitäisi oikeasti sisältää mutaa, jos oikein olen ymmärtänyt. Sen virheen olen tehnyt, että olen antanut sen kuivua kasvoille. En ole ajatellut, että se voisi huonontaa naamion vaikutusta. Luulin vain, että se kuivattaa ihoa, jos se ehtii kuivua ja tuuminut, että sitten vaan kosteuttaa ihon huolellisesti naamion jälkeen (tai laittaa perään kosteuttavan naamion).

  Onko sulla lemppareita luonnonkosmetiikan huulirasvoissa? Itse tykkään tosi paljon Hurraw:n huulirasvoista ja niissä on mahtavia tuoksuja ja raaka-aineet miellyttävät. :)

  VastaaPoista
 2. Madaran Detox- naamiossa on kyllä mutaa, mutta myös paljon muita ainesosia, esim. savea ja oliiviöljyäkin. Mun villi veikkaus on, että tuo kosteana pitäminen on tarpeellista vain tälläisissä "vain mutaa" sisältävissä naamioissa.

  Hah, juurikin Hurrawin huulirasvat on ihan ykkösiä! Niistä on tulossa postauskin :) Alba Botanicalla on myös hyviä ja The Merry Hempsterillä on törkeän hyvä appelsiini huulirasva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sillä Madaran naamio kuivuukin aika nopsasti naamaan. :D Joo, eihän se kokonaan mutanaamio ole.

   Mut jes, sitä postausta odotellessa! Noista toisista en ole edes kuullutkaan. Hyvä oppia taas uusia merkkejä. :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)