tiistai 19. huhtikuuta 2016

Davvi - Luonnonkosmetiikkaa Lapista



Mitä teille tulee mieleen Lapista? Minulla tulee mieleen raikkaus ja puhdas luonto.
Kotimaisen luonnonkosmetiikkasarjan Davvin (saamenkieltä joka tarkoittaa pohjoista) imago pohjautuu juurikin Lapin raikkaaseen luontoon.  Davvin tuotteiden kehityksessä on hyödynnetty uusimpia tutkimustuloksia, mutta myöskin perinnetietoutta. Davvin tuotteissa on käytetty uutteita sekä öljyjä luonnonmarjoista, puista sekä viljasta. Sertifioituna luonnonkosmetiikkana se on vapaa parabeeneista, silikoneista ja synteettisistä kemikaaleista. Ja mikä parasta, Davvin tuotteita ja raaka-aineita ei ole testattu eläimillä. Davvin tuotevalikoima on vielä suppea, mutta se on tulevaisuudessa laajenemassa.  Davvilla on valikoimassa 4 tuotetta, joista 3 on testissä tässä postauksessa.





Koostumus on hyvin kevyt ja seerumimainen.





Davvi Calming After Shave Balm 

"Tehokas ihoa hoitava ja kosteuttava balsami. Rauhoittaa, virkistää ja kosteuttaa ihoa parranajon jälkeen. Balsamin raikkaat havupuun aromit antavat energiaa, antioksidantit hoitavat ihoa ja vahvistavat ihon vastustuskykyä. Sopii kaikille ihotyypeille. Raikas pohjoisen havumetsän tuoksu. häivähdys sitrusta ja inkivääriä."


Tämä hieman arvelutti esittelyssä mainittujen havupuiden aromien vuoksi. Yleensä reagoin havupuiden tuoksuun päänsäryllä, mistä lie johtuu. Tuoksu olikin positiivinen yllätys, ei ollenkaan tymäkkä ja vahva, kuten miehille suunnatuilla tuotteilla on tapana olla. Tuoksu on erittäin mieto ja läpikuultava. Mielestäni enemmän hennon sitruksinen, kuin havuinen.  Koostumus on myös tosi kevyt ja mielestäni jopa seerumimainen. Tuntuu iholla kevyeltä eikä jätä erityisempää tuotetuntua, kevyen kosteuttava. Tehoaineina on käytetty kuusenkerkkäuutetta, katajauutetta ja tyrniöljyä.  Balsami on antibakteerinen ja vapaa emulgaattoreista, sopisi varmasti hyvin ongelma-iholla kevyeksi kosteuttajaksi. Puhdas, hyvä inci. Vaikka tämä onkin miehille suunnattu, niin näkisin tämän käyvän yhtälailla naisille jos sana "aftershave" ei haittaa :). 48,60€/50ml.

Inci:
Aqua, Propanediol, Glycerin, Picea Abies (Spruce) Leaf Extract, Juniperus Communis (Juniper) Leaf Extract, Hippoae Rhamoides (Sea-buckthorn) Fruit Extract, Acasia Senegal Gum, Xanthan Gum, Allantoin, Phenethyl Alcohol, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Citrus Aurantium (Orange) Dulcis Oil, Cymbopogon Citratus (Lemon grass) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Parfum (Essential Oils)






Davvi Natural Lift  Restrorative Facial Cream

"Kasvojen ihon elastisuutta ja kosteustasapainoa elvyttävä voide, joka palauttaa kasvojen elinvoimaisuuden ja heleyden. Ehkäisee ja korjaa ihon ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Voide sisältää luonnollista beetakaroteenia, joka muuttuu iholla A-vitamiiniksi. Sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksuna vadelma."

Tästä tuli heti henkilökohtainen suosikkivoide. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen totesin, että tästä jää iholle ihan täydellinen tuntu. Tuntuu iholla tosi ravitsevalta ja pehmentävältä, yleisesti ottaen tosi hyvältä. Ei tunnu iholla raskaalta, eikä iho jää kiiltämään. Incissä on mm. tyrniöljyä, mangovoita, avokadoöljyä ja mesiangervouutetta. Tuoksuna on mainittu vadelma, mutta voisin vaikka vannoa, että tyrni tässä tuoksuu. Tässä on jotenkin kaikki kohdallaan. Hoitavamman ja ravitsevamman tuntuinen voide, kuin moni muu kokeilemani. Tätä voisi käyttää useammankin pullollisen. 54,70€/30ml.

Inci:
Aqua, Glycerin, Hippoae Rhamoides (Sea-buckthorn) Seed Oil, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Caprylic/Capric triglyceride, Cetearyl Glucoside, Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Cetyl Alcohol, Persea gratissima (Avocado) Seed Oil, Stearic Acid, Rubus idaeus (Raspberry) Leaf Extract, Filipendula ulmaria (Meadowsweet) Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Vaccinium myrtillus (Bilberry) Seed Oil, Diheptyl succinate, capryloyl glycerin, sebacic acid copolymer, d-alpha tocopherol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Parfum (Natural Aroma), Phenephyl Alcohol, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Citrus Aurantium (Orange) Dulcis Oil, Cymbopogon Citratus (Lemon grass) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed oil






Davvi Refreshing Aftershave Eau de Toilette

"Raikas pohjoisen havumetsän tuoksu, jossa häivähdys inkivääriä, sitrusta ja koivua. Sopii kaikille ihotyypeille.

• rauhoittaa ihoa, ehkäisee tulehduksia
• vähentää punoitusta
• vilkastuttaa pintaverenkiertoa
• korjaa UV-säteilyn ja ikääntymisen aiheuttamia vauriota"



 
En ole oikein aftershave-tyyppiä. En ole koskaan oppinut käyttämään niitä tai kokenut tarpeelliseksi. 
Yksi syy miksi niitä en myöskään käytä on niiden sisältämä alkoholi, jota yritän vältellä ihonhoidossa.  Tässäkin alkoholi on listattu incissä neljäntenä raaka-aineena, mutta ei sentään ensimmäisenä. Incin alkupäästä toisena löytyy kosteutta sitovaa glyseriiniä.  Tuote lupaa korjata UV-säteilyn ja ikääntymisen aiheuttamia vaurioita kuusenkerkän, karpalouutteen, katajauutteen ja mustikanlehtiuutteen avulla. Puteli on tituleerattu myös Edt:ksi. Tuoksu tässä onkin mielestäni oikein hyvä. Raikas ja pirteä, ei liian väkevä.  Tosi kevyt, geelimäinen koostumus. 42,60€/100ml.

Inci
Aqua, Glycerin, Propanediol, Alcohol, Parfum (Natural Fragnance Oil), Picea Abies (Spruce) Leaf Extract, Juniperus Communis (Juniper) Leaf Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit Extract, Vaccinium Microcarpum (Cranberry) Fruit Extract, Phenethyl Alcohol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum




Davvin tuotteiden pakkaukset ovat tyylikkäät ja laadukkaan näköiset.


Ilmatiiviit, valoa läpäisemättömät pumppupullot ansaitsevat ison extrapeukun!


Davvin tuotteista jäi hyvä maku suuhun. Kotimaista luonnonkosmetiikka, joissa on käytetty hyviä ja laadukkaita ainesosia. Lappiteema on kiehtova ja luo mielikuvia raikkaudesta ja puhtaudesta. Erikoispeukku tulee Davvin pakkauksista, jotka on ilmatiiviitä ja valolta suojattuja, näin raaka-aineet säilyy parhaiten stabiileina. Tuotteiden visuualinen toteutuskin  miellyttää. Kromisena kiiltelevät korkit luo mulle aina automaattisesti luksustuotteen fiiliksen.  Testistä jäi uupumaan Davvin Smoothing Eye Serum, joka sekin incin perusteella vaikuttaa laadukkaalta tuotteelta.
Davvin tuotteet ja lisäinfoa sarjasta on saatavilla täältä.







4 kommenttia:

  1. Kaikki luonnomukaiset suomalaiset kosmetiikkabrändit on enemmän kuin toivottuja. :) Davvin tuotteissa on kyllä hyvä asenne ja toivon, että pian nähdään sarjalta uusia tuotteita. Kiinnostaa kovasti, mitä he ovat keksineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kans kiinnostaa Davvin tulevat tuotteet. Nää testatut oli sen verran laadukkaan olosia :)

      Poista
  2. Hei Jusu! Kiitos ihanasta postauksesta, kuvat ovat todella hienoja. Tekstistä huomaa että suhtaudut kosmetiikkaan intohimolla. Lupaan infota sinua tulevista tuotteista! Mukavaa kevättä sinulle. :) -Davvin kosmetologi Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta palautteesta :) Mukavaa kevättä myös sinulle :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele :)