torstai 28. tammikuuta 2016

Kallis VS Halpa





Clinique, Lancome, Chanel, Dior...  Selektiivistä kosmetiikkaa joiden imagoon kuuluu luksus ja arvokkuus. Monelle kalliit merkit luovat mielikuvia arvokkaista raaka-aineista jotka varmasti tekevät ihmeitä iholle ja ovat muutoinkin parasta mitä itselleen ja hipiälleen voi tarjota. Ja ihan varmasti moni saa mielihyvää siitä, että voi mainita ystävälleen käyttävänsä Estee Lauderin 300 euron arvoista yövoidetta. Siinä on kallista orkidea-uutetta ja vakuuttavan kuuloinen peptidi-yhdistelmä. Vaan onko tosiaan niin, että kallis merkkituote päihittää halvemman markettimerkin? Ei välttämättä aina.

Halusin ihan tarkoituksella ottaa tässä postauksessa esimerkeiksi tuotteet ääripäistä. Ääripäät imagoiltaan sekä hinnoiltaan. Kalliimpaa tuotetta en ole itse käytössä testannut, vaan tuotearvio perustuu ainesosalistaan sekä netissä oleviin arvioihin.

Vertailussa merkkituotteeksi valitsin Giorgio Armanin Crema Nera Reviving Eye Compacin. Kyseessä siis silmänympärysvoide. Armanin silmänympärysvoiteen hinta on noin 150€. Aika hulppean hintaista tavaraa purkissa! Purkki on kieltämättä tyylikäs ja näyttää hyvältä kylppärissä.
Mukana tulee pieni peili. Huokuu selkeästi luksusta. Tuotteen mainostetaan olevan täydellinen anti-age tuote jonka ainutlaatuisessa koostumuksessa on obsidiaani-laavasta peräisin olevaa mineraaliyhdistettä. Wau, kuulostaa tehokkaalta ja tieteelliseltä. Vilkaisu ainesosiin paljastaa heti tuotteen olevan voimakkaasti silikoneihin ja vahoihin pohjautuva. Tuotetta on kuvailtu koostumukseltaan jopa kittimäiseksi. Tämäntyyppinen koostumus kuorruttaa ihon pinnan ja huijaa optisesti uurteita ja epätasaisuuksia pois. Luultavasti näin tuhdista koostumuksesta saa myös kaupanpäälle miliumeja ja muita näppyjä. Tuote on pakattu purkkiin joka on aina huono pakkausmuoto. Minkäänlaisia tutkimustuloksia hyödyllisyydestä ryppyjen hoidossa ei löydy tästä laavamineraaliyhdisteestä. Mineraalien koko on myös liian suuri läpäistäkseen ihon. Lisäksi tuotteesta löytyy menthoxypropanediol niminen mentol-johdannainen joka ärsyttää ihoa. Ei sovi siis varsinkaan herkälle silmänympärysiholle. Muutamat hyvät ainesosat ovat aivan Incin loppupäässä, eli niitä on voiteessa häviävän pieni määrä. Ei kovin vakuuttava voide siis omaan mieleeni. Alhaalla incilista siitä kiinnostuneille.

Water, Dimethicone, Glycerin, Isohexadecane, Paraffin, Polyglyceryl-4, Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Silica, Methylsilanol, Perlite, Nylon-12, Polyethylene, Ascorbyl Glucoside, Octyldodecanol, Sodium Lactate, Potassium PCA, Methylsilanol Mannuronate, Ferrous Gluconate, Caprylic/Capric Triglycerides, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, Triethanolamine, Methylparaben, Sodium Citrate, Caproyl Salicylate, Titanium Dioxide, Caffeine, Hydrogenated Vegetable Oil, Propylparaben, Chlorphenesin, Menthoxypropanediol, Adenosine, Polygonum Fagopyrum Seed Extract, Pentasodium Pentetate, N-Hydroxysuccinimide, Palmitoyl Oligopeptide, Chrysin, Palmitoyl Tetrapeptide-7.


Halpismerkiksi valitsin lidleissä myytävän Cien Q10 Anti-Wrinkle Eye Creamin. Cien merkkiä ei varmasti monikaan yhdistä luksukseen tai laatuun. Sehän maksaa vain 3,90€ tuubi ja sitä myydään tylsästi Lidlissä. Senhän on pakko olla ihan sekundaa, eikö? Ei välttämättä. Pakkauksessa on nostettu tehoaineeksi ubikinoni (Q10) joka on antioksidantti ja joissakin tutkimuksissa todettu ehkäisevän ryppyjä ja parantavan ihon kuntoa. Ainesosalistan alkupäästä löytyy heti hyviä avokadoöljyä, risiiniöljyä sekä kaakaovoita. Tuote pohjautuu siis kasviöljyihin. Heti säilöntäaineen jälkeen (Phenoxyethanol) tuotteesta löytyy pantenolia, e-vitamiinia sekä allantoiinia. Q10 löytyy tästä tuotteesta incin loppupäästä. Ei mielestäni huonoille ainesosille rakennettu tuote, vaan melko laadukas. Uskaltaisin väittää jopa paremmaksi kuin överikallis Giorgio Armani. Incilista kiinnostuneille:

Aqua, Glycerine, Persea gratissima oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Cetearyl isononanoate, Ricinus Communis Seed Oil, Butylene Glycol, Myristyl Myristate, Potassium cetyl phosphate, Theobroma Cacao Seed Butter, Hamamelis Virginiana Water, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Panthenol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Alcohol, Cera alba, Sodium anisate, Sodium levulinate, Allantoin, Benzoic Acid, Sodium Hydroxide, Caffeine, Panicum miliaceum, Sodium Hyaluronate, Ubiquinone, Taurine, Tannic Acid, Potassium Sorbate, Acanthopanax Senticosus Root Extract, Chlorella vulgaris

En siis väitä, että kaikki kalliiden merkkien tuotteet olisi heikkolaatuisia. Päinvastoin. Kalliilla merkeillä on  myös paljon hyviä ja toimivia tuotteita. Sama pätee halvempien tuotteiden kohdalla, niistä löytyy heikkoja ja lähes täyden kympin tuotteita. Tämän postauksen ideana on valottaa tavalliselle asioihin perehtymättömälle kuluttajalle, että suurella rahalla ei välttämättä aina saa parasta iholleen ja kallis ei ole aina parempi kuin halvempi. 150 eurolla voi saada kaksin käsin toimivia tuotteita yhden toimimattoman sijaan.

3 kommenttia:

  1. Tämä on mielenkiintoinen aihe ja tästä käy loputon väittely kumpi ompi parempaa. On totta, että selektiivisiä merkkejä myydään suuresti mielikuvilla ja sillä, että niitä käyttävät ovat ns. parempia ihmisiä. Näin sitaateissa sanottuna. Olo tuntuu heti paremmalta kun saat laittaa 300 euron yövoidetta kasvoille. Myönnän itsekin nauttivani luksuksen antamasta fiiliksestä, mutta onneksi kotiäidin tulot tiputtavat nopeasti takaisin realiteetteihin :D

    Mä olen käyttänyt useamman tuubin jo tuota Liiterin Q10 silm.ymp.voidetta ja se on vaan tosi hyvä. Toinen kulttimaineessa oleva on Pirkan vastaava, joka myös svengaa kuin hirvi tuolla silmänympärysiholla.

    Itse suhtaudun sillä mielellä näihin kallis versus halpa -juttuihin, että käytän sitä mikä minulle sopii. Jos kalliimpi tuote toimii ja kukkaron sen kestää, niin so not. Edullisemmalta puolelta löytyy paljon helmiä ja itsellä ei ainakaan ole mitään henkistä estettä käyttää tosiaan esim. Lidlin voiteita jos niikseen menee. Toimiva ja edullinen on kyllä mun lemppariyhdistelmä. Ja siinä on se hyvä puoli, että sillä kosmetiikkaan varatulla rahalla saa enemmän kun ostaa edullisempaa. More is more :D

    Hyvä kirjoitus siis! Kiitos tästä :) Ja hei, mä jäin sulle lukijaksi ja laitoin sun blogin mun blogin lukuluetteloon <3 :) Jatka samaan malliin, sulla on hyvä ote!

    VastaaPoista
  2. Kiitti kivasta palautteesta! :) Kiva tietää, että ainaki joku lukee :P

    VastaaPoista
  3. Vaikka tämä on vanha postaus, niin kuitenkin ajankohtainen. Olen 47 vuotias. Ihoni on ollut hyvin vaativa ja olenkin kolunnut suurinpiirtein kaikki kamikaalioliikkeiden purnukat läpi, josta n. 3 vuoden jälkeen löysin Sensain kosteuttavan emulsionin, joka ainoana kosteutti ihoani, muut heitin muutaman kerran jälkeen roskiin. No, rahaa on mennyt valehtelematta 20 000 näihin kokeiluihin.
    Olen aina ajatellut, että kemikaaliosta saa parhaimmat tuotteet kasvoille, kuinka väärässä olenkaan ollut. Parasta kasvoilleni onkin Himalaya herbals oliivi 3,49e ja liiteristä vitalift silmänympärysvoide 2.99e.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele :)